loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar, her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar

Kılıçdaroğlu: Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar, her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar
Tarih: 03.05.2019 - 10:57
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarıyla seçimin ardından ilk değerlendirme toplantısını yapmak üzere bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun başkanlara hitap ettiği konuşması şöyle:
"Zorlu bir mücadeleyi geride bıraktık. Birlikte çalıştık, birlikte kazandık, birlikte sürdüreceğiz. Asıl mücadele şimdi başlıyor. Hepimize düşen tarihi bir sorumluluk var. Bir ülke hukukla, şeffaf biçimde yönetilir. Bir ülke nasıl yönetiliyorsa aynı kuralları belediye başkanlarımız da kendi beldelerinde uygulamak zorunda. Adaletle, saygıyla, kimseyi ötekileştirmeden yöneteceğiz. 
Bunu seçim bildirgemizde taahhüt ettik. Bizim tarihi sorumluluğumuz diğer başkanlarına göre daha fazladır. Sırtlandığımız yük daha ağırdır. Vatandaş taahhütlerimizi yerine getirmemizi bekliyor. Bizler başarıya mahkumuz. Çocuklarımız, gençlerimiz, annelerimiz, babalarımız, güzel Türkiye'miz için başarıya mahkumuz. Öyle örnekler vermeliyiz ki belde böyle yönetilir denmelidir. O anlayış bizi Türkiye yönetimine taşıyacaktır. 
Bu vaatlerde bulunduk ama belde halkıyla başkanlar arasında köprü oluşturduk. Vaatleri gerçkekleştirerek güveni sağlayacağız. Daha çok çalışıp yeniden kazanacaksınız. Kaygılanan milyonlar varken beldelerinize hakkı hukuku getirerek beldenizde kaygıyı kaldıracaksınız. Bakacaklar, ben oy vermedim ama okul servisini bedava yaptı, oy vermedim ama başkan geldi pazarda elimiz sıktı, diyecekler. 
Bir başkanın kahveye, kasaba gidip çay içmesi sizin için sıradan olabilir ama o kişiler için önemlidir. Güven vermek, güveni pekiştirmek sizin elinizde. Çalıştığınız sürece göreceksiniz ki toplumun her kesiminde samimi ilişkiler kuracaksınız.
Seçildikten sonra sizlere 10 temel ilke gönderdik. Dedik ki söylemleriniz sürekli olumlu olmalı. Başkan suçlayıcı dil kullanmamalı. Bu seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı konuştuğumuz olumlu dile bağlıyoruz. Her suçlama yapıldı. Su faturalarını terör örgütleri getirecek dendi. Bunları elimizin tersiyle ittik. Seçilmeniz için size oy verdi vatandaşlar. Sizlerin devri sabık yaratma düşünceniz olamamalı. Bu 'yolsuzluk var ama genel başkan söyledi' demek değil... Yolsuzluk varsa o işin uzmanıyla intikam almak amacıyla değil gerçekleri ortaya çıkarmak için üzerine gideceksiniz. Bu tüyü bitmemeiş yetimin hakkınız korduğunuzu, kimsenin hakkını yedirmeyeceğinizi gösterir. İhbar dilekçeleri gelecektir. İmzasız dilekçeler varsa çöpe atacaksınız. Önünüzde 5 yıl var, rüzgar gibi geçer. Omzunuzda ciddi yükler var. Semt evlerinden öğrenci yurtlarına kadar hem para hem zaman harcayacaksınız, istihdam yaratacaksınız. Göreve başladınız, mesai arkadaşlarınız var belediyede. Onlara gerçek anlamda görevlerini yaptıkları sürece beraber çalışacaksınız.
Yeni görevlere yeni insanlar tayin etme ihtiyacınız olacak. Partizanca davranmak yok. Sadece belediye başkanı siyaset yapma hakkına sahip. Liyakatli insanları getireceksiniz, onlar da talimatlarınız derhal yerine getirecek. Belediye başkanı sözlerinin arkasında duran kimliğiyle öne çıkacak. Bunu yapacak olan sizin getireceğiniz liyakali kadrolardır. Önceki dönemlerden kalan projeler belde halkı yararınaysa devam edecek, değilse iptal edilecek, açıklaması halka yapılacak. Şeffaflık çok önemli. CHP'nin temel ilkelerinden birisi her kuruşun hesabını vermektir. Partiler içinde bağımsız dış denetim yaptıran tek parti biziz. Belediyelerin şeffaf olması lazım. STK'larla işbirliği önemli. 
Belediye meclis toplantılarının canlı yayınlanması... 3,5 milyon kişi İBB meclis toplantısını izledi. Belediye meclisinde çoğunluğumuz olmayabilir. Belediye başkanının getirdiği halkın yararınaysa ve engelleniyorsa halk onu görmeli. 
Dini ve milli bayramlar... Belediye meclislerinden karar alınsın. Bayramlarda belediye otobüsleri bedava olsun. 
Engellilere, kadınlara pozitif ayrımcılık için hepinizin çalışması lazım. Temel ilkeleri yolladık onları yazışlerine göndermeyin. Alın, bakın.
Gençlerin sporla, kültürle, sinemayla, tiyatroyla, kitapla buluşması lazım. Çocuğu kazandığınız andan itibaren bütün aileyi kazanırsınız. Çocukların üzerine titreyin.
Okul servisleriyle anlaşılacak. Çocuklar güven içinde gidecek. Kreşler olacak. Anne güven içinde çocuğunu bırakacak. 
Bir yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kimin yoksul olduğunu muhtarlarla birlikte tespit edeceksiniz. Yoksulları alıp teşhir etmek anlayışımızda yok. Belediyeye birisini alacaksanız yoksul evlerden alacaksınız. O insanları kazanacaksınız. 
Seçimlerden bu yana 1 aydan fazla süre geçti. İstanbul seçimleri sonuçlanmıyor. İtirazlar yapıldı. YSK diğer yerlerde itirazları bitirdi. İstanbul'a gelince karar çıkmıyor. YSK'ye seslenmek isterim, siz bütün geçersiz oyları sayacağız, dediniz. 39 ilçede saydınız sonuç değişmedi. 6 ilçede bütün oylar sayıldı, sonuç değişmedi. Yine itiraz geldi, 39 ilçe yeniden sayılsın, dendi. YSK 57 sandık sayılsın, dedi. Sonuç değişmedi. YSK ne yapmak istiyor? Ksııtlılar, mahkumlar oy kullanmış, deniyor. İtiraz edenler neden süresince itiraz etmediler. Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar, her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar. YSK her gelen şikayeti dinleyeceğim diyor, ne zaman sonuçlanacak? İstanbul seçimleri bir seçim olmaktan çıkmış, demokrasi tercihi noktasına gelmiştir. Ya demokrasiden yana ya demokrasi dışı... 
(Ali İhsan Yavuz) Şikayeti yapan kişi 'CHP yapmadı ama bilmediğimiz birileri henüz tam olarak bilmediğimiz bir şeyler yaptığını biliyoruz. Bu işte bir gariplik olduğunu hissediyoruz, itiraz ediyoruz' diyor. YSK de bunu da ciddiye alıyor. Sandık görevlilerini CHP mi tayin ediyor?İstanbul'da kesin bir şeyler oldu, sandık başında oldu, diyor. Bu doğru. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazandı. 
Saygıdeğer bir köşe yazarı yazdı: 'Bazı YSK üyelerinin AK Parti kanalları üzerinde AK Parti'ye tavsiyelerde bulunduğu iddialarını duyuyorum. Ancak YSK'dan AK Parti'ye başvuruyu yenileyin yoksa usulden reddedilecek mesajının gittiğini, bunun üzerine AK Parti'nin 20 Nisan'da KHK'lıların durumunu bahane ederek başvuruyu yenileyerek 16 Nisan başvurusunu geçersiz hale getirdiğini birçok kaynaktan doğrulattım, diyor. Bugüne kadar bu yalanlanmadı. YSK içinde AK Parti ile işbirliği yapanlarla, İstanbul seçimlerini iptal ettirmek için ortaklaşa kumpas mı hazırlanıyor? Biz buna inanmak istemiyoruz. Hakimlerin hukukun üstünlüğü çerçevesinde karar vermesini bekliyoruz. 
Hukuku çekip çıkarırsanız devlet organize suç örgütüne dönüşür. Gücü olan her şeyi yapar. Bir devleti organize suç örgütü yapmamak hakimlerin elinde. Hiçbir yargıcın yasaları bir atarafa bırakıp birileri talimat verdi, şimdi İstanbul seçimlerini iptal ediyorum, deme hakkı yok. YSK üyelerine çağrıda bulunuyorum:
-YSK önceki kararlarına uymak zorundadır. 
-YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünün kullanarak ürettikleri yasadışı delilleri elinin tersiyle itmek zorunda. 
-YSK iktidar sahiplerinin, güç odaklarının baskılarına boyun eğmemek zorunda. 
-YSK demokrasi değil seçimsiz bir Türkiye istiyoruz, talebini reddetmek  zorundadır.
-YSK üyeleri, üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü korumak zorundadır. 
-İktidar sahiplerinin demokrasiye kurulan kumpası YSK'nın reddetmesi gerekir. Bunu bekliyoruz. 
İstanbul seçimleri bütün dünyada konuşuluyor. Ülkede demokrasi, hukuk var mı yok mu, Türkiye'de gerçek hakimler var mı yok mu bunu göreceğiz. Böyle bir konuşmayı bu süreçte yaptığım çin de son derece üzgünüm.
Seçim bitmiş, YSK her gelen itirazı değerlendirmek zorunda mı? Aşağıdan sayıyorsun, Ekrem İmamoğlu, yukarıdan sayıyorsun Ekrem İmamoğlu. Adalet talep ediyoruz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları