loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra CHP'nin değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Türkiye'nin bütün demokratlarını İstanbul için göreve çağırıyorum

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra CHP'nin değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Türkiye'nin bütün demokratlarını İstanbul için göreve çağırıyorum
Tarih: 07.05.2019 - 13:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"İl il , ilçe ilçe, nahiye nahiye gezdiler ifitarlar attılar. Vatandaş sandığa gitti demokrasiden, hukuktan, adaletten yana oyunu verdi. Belediye başkanımızdan yana oyunu verdi. Kazanacağımızı tahmin ettiğimiz illerin tamamını kazandık. İstanbul'a gelince demokrasiye, milletin iradesine kumpas kurmaya kalktılar. Kumpası YSK'daki bazı hakimlerle birlikte kurdular. Onların yüzünü göstereceğim size. Utanırlar mı, çocuklarının yüzlerine bakarlar mı bilmiyorum. 

YSK'nın yasası var. Dürüstlükle seçimi yapacağız, yolsuzluk varsa, engelleyeceğiz, diyor. Biz adaletle, dürüst davranan bir YSK istiyoruz. Önceki kararlarının arkasında duran bir karar veren YSK istiyoruz. Gelen talimata göre karar veren bir kurul değil... YSK, şikayetler geldi, bakacağım, diyebilir.

39 ilçedeki tüm geçersiz oylar sayıldı. 6 ilçede bütün sandıkları sayacağız dediler. Yetmedi Büyükçekmece'de operasyon yapabilir miyiz... Sahte tutanaklar tutmaya başladılar. Arkadaşlarımız müdahil oldular, Polisin gittiği her yere gittiler tutanak tutuldu. YSK'nın önüne koydular, yapacakları bir şey kalmadı. 22 ilçede 57 sandık seçtiler. Sonuç yine değişmedi. 41 bin kısıtlı var seçim sonuçlarını etkiler, dediler. Kısıtlı isimleri bizde yok. Birilerinden aldılar dökümanları 41 bin diye yola çıktılar 776 kısıtlı çıktı. Baktılar olmuyor, sandık kurullarının oluşumunda hata var, dediler. Sandık kurullarını biz de AK Parti de oluşturmadı. Bunu daha önceki seçimlerde yaptılar, itiraz var mı, yok. Listeler kesinleşmiş. Bunu gerekçe göstererek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Esen rüzgara göre yön değiştiren hakim değildir. Hakim dediğin adam satılık adam değildir. Adaletin olmadığı devlet ayakta kalmaz. Devletin temeliyle oynadılar, milletin iradesine kumpas kurdular. 7 hakim aracılığıyla. 

Benzer bir itiraz geliyor Bursa Mustafakemalpaşa'da. YSK oybirliğiyle reddediyor. Erzurum Psinmler'de de iptal ediyor. Geliyor İstanbul'a, reddetmeyeceğim, diyor.

AK Parti yetkilileri, 'CHP yapmadı ama bilmediğimiz birilerinin tam olarak bilmediğimiz bir şeyler yaptığını biliyoruz' dedi. Biz anlamadık bunu ama o 7 hakim anladı. O hakimler YSK'daki çetenin elemanlarıdır. 'Bu işte bir gariplik var onun için itiraz ediyoruz' dediler. YSK içindeki çete mensubu 7 hakim iptal kararı veriyor. AKP'li yöneticiler devam ediyor: 'İstanbul'da bir şeyler oldu, sandık başında oldu.' Doğru, İstanbullular gitti, Ekrem İmamoğlu'nu seçti.

Deniz Zeyrek yazdı: 'Deçimleri iptal ettirmek isteyen grup arka kapı tabir edilen kanallardan YSK'yı yönelendirmeye çalışıyor. YSK üyelerinin AK Parti'ye tavsiyelerde bulunduğu iddialarını duyuyorum. AK Parti'nin yaptığı başvuru net şekilde kanuna aykırıydı. YSK'nın usulden reddedip kapatması mümkündü. YSK'dan AK Parti'ye mesajın gittiği 16 Nisan'da başvuruyu yenilettiğini doğruladım.' diyor. Bunları bildiğimiz için YSK'ya çağrı yaptık. İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'le birlikte, 7 madde halinde yaptık. YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorunda, dedik. YSK yasadışı gerekçeleri reddetmelidir, dedik. YSK, iktidar sahiplerinin baskılarına boyun eğmemek zorundadır. YSK, hukukun üstünlüğünü mü, egemen güçlerin üstünlüğünü mü savunacaktır, karar vermelidir? Bunu hatırlattık. YSK'da hakimler mi var, iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği insanlar mı var, dedik. YSK'da taşeronlar var, gördük. Kumpası YSK bozmalıdır, bu tarihsel sorumluluğudur, dedik. Uymadılar. 7 kişi gitti diz çöktü, el etek öptü. Allah bilir ne vaat ettiler. Ramazan günü kul hakkı yediler. Tazminat davası açacaklar bunu söyledim diye. Açmazsanız namertsiniz. 

Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası, Refik Eğri. Bunlar YSK'da görev yapan sözde hakimlerdir. Sandık koymuşsunuz, vatandaş oy kullanacak. İl, ilçe, meclis üyeliği, muhtarlık için oy kullanacak vatandaş. Sormak lazım seçim yenilenecekse 39 ilçede yenilenir, neden sadece İBB? Sandık aynı sandık, heyet aynı heyet, neye göre karar veriyorsun? Seçmen aynı seçmen, sandık aynı sandık, kurul aynı kurul, tek birisi iptal ediliyor. Bana hukuka saygılı olun, deniyor. Bu hukuka değil, buna saygı göstermek adaleti kabul etmemek demektir. 

Sevgili vatandaş, gittin oyunu kullandın, günlerce sayım yapıldı. Bir kişi çıktı onun adı da Ekrem İmamoğlu idi. Elini vicdanına koy düşün. Milyonlarca kişi oy kullandı. Vatandaşın yaptığı sahtekarlık yok. Milletin vicdanı kanıyor. Herkes için adaleti arayacağız. Adalet egemen güçlerin değil 82 milyonun adaletidir. 

Taşerondan, üçkağıtçıdan hakim olmaz. Seçmen iradesini reddetmişlerdir. Milyonlarca kişiyi reddettiler 7 kişinin oyu geçerli oldu. YSK'daki çetelere ders vermek zorundayız. Hukuku katlettiler, milletin iradesini yoksaydılar. Tarihin önünde sorumlusunuz. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar kötü bir miras bırakamaz. 

Ortada hukuk cinayeti var. Fail de azmettirenler de belli. Her şeye rağmen bu milletin ferasetine güveniyorum. 23 Nisan'da İstanbullular tarihi yeniden yazacaklardır. AYM başkanı AYM kuruluş yıl dönümünde güzel bir konuşma yapmıştı. 'Hakim hiçbir şart altında aklı ve vicdanını başkasına emanet edemez. Etmişse hakim denmez' demişti. Oradaki 7 kişi aklını ve vicdanını kiralamışlardır. 

Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra CHP'nin adayı değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bir hakkı gasp ederseniz millet hakkını teslim eder. 

Seçime gideceğiz.

Ekrem İmamoğlu ne yaptı? Ekrem İmamoğlu, su faturalarında yüzde 40 indirim yaptı, İBB'nin tabelasına Türkiye Cumhuriyeti'ni ekledi. Bu da Bahçeli'ye kapak olsun. 0-4 yaş arası çocukların annelerine ulaşım ücretsiz, 0-12 yaş arası ulaşım ücretsiz olacak, dedi. Öğrenci akbili 50 TL olacak dedi. Bayramlarda otobüsler bedava olacak, dedi. Bu saaatten sonra Ekrem İmamoğlu 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıdır. Ekrem İmamoğlu bir kişiden talimat almayacak, 16 milyon İstanbulludan alacak. Halkın sesi olacak, onların derdine derman olacak. Harcanan her kuruşun hesabını verecek. Hiçbir çocuk İstanbul'da yatağa aç girmeyecek. Harami düzenine başkaldıracak. Yolsuzluklar var, açmıyorlar. Fakirin hakkını birilerine yedirmeyecek. Madem seçimleri yenilemek istiyorsun diyorum YSK'daki çeteye. İstediğin kadar yap, bu seçimden galip çıkacağız. Gücünüzü nereden alırsanız alın bizi etkileemz biz gücümüzü halktan alıyoruz. Saraydan güç alanlar tarih önünde hesap verecekler. Adaleti satanlar... Yarın göreceksiniz tarih neler yazacak...

Adalet sıradan bir kavram değildirAdaletin dibine dinamit koyanlar önümüzdeki seçimlerde cevabını alacaklardır. 

Türkiye'nin bütün demokratları, İstanbul'un bütün demokratları... Bu sözlerimin hiçbiri AK Parti'ye oy verenlere değildir. Sözüm kumpası hazırlayan ve arkasında olan siyasileredir. Vatandaş oyunu kullanmıştır. Gerçeği görüp karar vermek zamanı. Martın sonu bahar demiştik. O çiçekler hazirana kadar açacak. Türkiye'nin bütün demokratlarını İstanbul için göreve çağırıyorum. Akrabalarınıza, yakınlarınıza telefon edin. Adaleti sağlamak hepimizin elinde. Demokrasi kazanacak, her şey çok güzel olacak."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları