loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kim güçlüyse önünde esas duruşa geçen, herkesin aldattığı bir adamdır

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kim güçlüyse önünde esas duruşa geçen, herkesin aldattığı bir adamdır
Tarih: 21.07.2020 - 13:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Egemen güçlerin Orta Doğu'da taşeronluğunu yapanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz. İdlib'de 33 asker şehit oldu. Hesabı soruldu mu? Vatan toprağını parselleyenler, yabancılara satanlar, 250 bin TL'ye vatandaşlık satanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz Bizim milliyetçiliğimizde bayrağa saygı, vatanın bütünlüğüne saygı vardır. Bizim milliyetçiliğimiz mevsimsel değil. Kalıcı, tutarlı, ülke çıkarları üzerine inşa edilmiştir. 
-24 Temmuz Basın Bayramı aslında. Bizde kutlanmıyor. Onlarca gazeteci hapiste. Gerçekleri yazdıkları, kalemlerini satmadıkları için, saraya itaat etmedikleri için tutuklanıyorlar. Barış Pehlivan'ı, Hülya Kılınç'ı, Murat Ağırel'i, Müyesser Yıldız'ı anıyoruz. Doğruları yazan, kalemini satmayan bütün gazetecilere şükran borçluyuz.
-Bir olay oldu kamuoyunda yeteri kadar üzerinde durmadık. Van Gölü'nde facia yaşandı, 59 kişinin cesedine ulaşıldı. Nasıl oluyor da bu insanlar sınırlardan geçip, tekneye binip, bölümü göze alıp başka diyara gitmeye çalışıyorlar. Kim buna izin veriyor? Sınırlar yol geçen hanına dönmüşse iktidarın sorgulanması lazım. 59 kişinin sorumluluğu kime ait? 
-Rize Köprübaşı Köyü'nde felaket yaşandı. Arkadaşlarımız gitti görüştüler. Sadece CHP'liler gitti, devletten kimse gitmedi. Havva Tüysüz isimli yurttaşımız göçük altında kaldı 14 saat. İç kanamayla hayatnı kaybetti. Sorumlusu kim? 
Harran Ovası en bereketli ovalardan birisi. Çiftçiler ovaları sulayamıyor elektrik borcu yüzünden. Arkadaşlarımız gitti dinlediler, Meclis'e geldiler. Tarım Komisyonunda oradaki durumu anlattılar. Çiftçinin saray hükümetinde 176 milyar lira alacağı var. 
Erdoğan'ın dünyaya meydan okduğu yok. Erdoğan dünya liderlerinden talimat alıp gereğini yerine getiren kişidir. Erdoğan yumruğunu masaya vurdu, dünyayı titretti, diyorlar. Erdoğan 33 asker öldüğünde Putin onu ayakta bekletmedi mi?
 
-Toprak Mahsulleri Ofisi fındık satacağım diye ilan verdi. 20 ton fındığı 24 TL'den satacağım, dedi. Talep 420 ton. Fındığa verilecek fiyat 25 TL'nin altnda olamaz. Son 5 yılda fındığın kilosu 11,77 dolarda 6.35  dolara düştü. Aradaki farkı kim yedi? 
-Genç bir kızımız kaybolmuştu. Pınar Gültekin öldürülerek hayatına son verildi. Kadına şiddet giderek tırmanıyor. Hepimizin duyarlı olması lazım. Hakkını hkukunu savunuyoruz yeri geldiğinde ama lafla. Kadına yönelik şiddet neden artıyor?
Geçenlerle bütün kadın dernekleriyle bir toplantı yaptık. Taleplerini ilettiler. 306 kadın örgütünün temsilcileriyle toplantı yaptık. En önemli talebinizi gönderin bana, söz veriyorum bunu dile getireceğim, dedim. 5 acil talebi sizlerin bilgisine sunuyorum:
1-Kadınlarla erkeklerin eşit olduğu fikrini kabul edin. Kadınların her alanda eşit temsilini sağlamak için somut adımlar atın.
2- İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesi, 6284 sayılı yasanın değiştirilmesi girişimlerinden vazgeçin. Kadınların her alanda şiddetsiz yaşam sürmesi için gerekli şartları oluşturun.
3-Kız çocuklarını örgün eğitimin dışına iten, çocuk evliliklerinin yolunu açan 4+4+4 sisteminden vazgeçin, 12 yıl kesintisiz eğitime geçin.
4-Kadın-erkek eşitliğini sağlayacak pozitif ayımcılığı gerçekleştirin. Her iş yeri ve ilçeye kreş açın.
5-Kadınların yasal haklarını sağlayın, çocuk istismarcılarına af getirilmesi, kadının nafakasının kısıtlanması, kadının boşanmasının zorlaştırılması, miras hakkına kavuşmasına derhal son verin. 
Halkın iktidarı kurulduğunda bütün bu talepler yerine gelecek. 
-Milletvekilleri haksızlığa izin vememelidir. Seçildikleri bölgenin Türkiye'nin vekilleridir. Grup başkanvekillerimiz Serik'teki rüşvetin araştırılması için önerge verdiler. AK Parti'ye, MHP'ye py veren kardeşlerim, bu iki partinin vekilleri araştırmayın dediler. Rüşvete ortak oldular. İradeleri satılığa çıkmıştır. Saraydan alınan talimata göre yapıyorlar. AK Parti'nin ve MHP'li vekillerini bağımsız iradesi söz konusu değil. Milletin değil sayın vekilleridir. 
-Devletin hafızası bürokrasidedir. Osmanlı geldi gitti ama hafızası kayılardadır. 3 kıtaya hükmeden Osmanlı niçin battı? Liyakat olmadığı, rüşvet, adam kayırma, yolsuzluk olduğu için battı. 
Devlet adamları ben kandırıldım, diyemez. Devleti yönetiyorsun. Devleti yönetmek liyakatli atamalara bağlıdır. Kıdem tazminatı için adım attılar. TÜRK-İŞ, DİSK, Hak İş karşı çıktı, vazgeçmezseniz genel grev yapacağız, dediler. Öve öve bitiremeyen Erdoğan 'bu şekliyle bu adımı atmak doğru değil' demeye başladı. Neden sendikaları çağırıp sormadın? 
27 Şubat 2014 , Erdoğan FETÖ'den söz ediyor. 'Aldatıldık, ben dahil' dedi. Sen bilerek yaptın. Bu ülkenin en önemli kuruluşlarından birisi MİT. mit Her MGK'ye FETÖ ile ilgili rapor getirdi. Okudun, gereğini yapmadın. Ne aldatması? Bir terör örgütü, devletin başındaki kişiyi aldatma kapasitesine sahipse o koltukta oturmaman lazım. Vatana ihanet ediyorsun. Bir yıl sonra Harp okulu törenine gitmiş Balyon-Ergenekon operasyonları için 'Tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldık' dedi. Ne demek tüm ülke? Ben Balyoz-Ergenekon davaları için Nazi kampı dedim. Her gelen seni kandırıyor. 
3 Ağustos 2016... Rabbim de devletim de bizi affetsin, dedi. 251 şehidin kanı ne olacak? Sen Marmaris'te saklanırken 251 kişi meydanlarda hayatını verdi. Ne yüzünden? Bir ipte 2 cambaz oynamaz. Cambazlardan biri düştü, diğer yerinde.
 
20 Nisan 2017, Obama PYD-YPG konusunda bizi aldatmıştır Obama'ın her dediğini yapan kim? 
18 Şubat 2018, 'Sayın Obama ile defalarca konuştuk ama 1 değil, 2 değil,3- 3 değil hep aldatıldık' dedi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sürekli aldatılan bir devlet başkanı gelmiş midir? Erdoğan kim güçlüyse önünde esas duruşa geçen kişidir. Ortalıkta kahraman gibi gezmeye hakkı yok. Herkesin aldattığı, taleplerini onun üzerinden gerçekleştirdiği bir adamdır Erdoğan.
-Parlamentoya mini paket getirdiler. Ücretsiz izni 1 yıl uzatacaklar. Aylık 1168 TL verilecek. Bununla çocuğunu geçindir, dediler. Günlük 39 TL yapıyor.  Bu parayla elektrik, su, doğalgaz parası mı ödeyecek, çocuğun okul masrafını mı ödeyecek? Bunlarda vicdan yok. Bari asgari ücret öde. Bu kişi iyi bir iş bulsa işinden ayrılsa kıdem ve ihbar tazminatı alamayacak. 50 bin dolarlık çantayla hava atanlar dönüp vatandaşa diyor ki sana ücretsiz izin veriyorum, 1168 TL veriyorum, krallar gibi yaşa diyor. 
Sendikalara soruyorum iye sesiniz çıkmıyor? Sendika başkanları da aylık 1168 TL alsınlar bakalım ev nasıl geçindiriliyor? 
1 milyon 100 bin kişi ücretsiz izne çıkarıldı. Aylık 1168 TL'ye mahkum edilen insanlara sesleniyorum, neden bu durumdayım, diye soracaksın kendine. 
4 maaş alanlar var, ayda 150 bin TL geliri olanlar var. Neden ben bu paraya mahkum ediliyorum, para mı yok? Para Londra'daki tefecilere gidiyor. Egemen güçlerin taşeronluğunu yapan bir saray iktidarı olduğu için kaynaklar Londra'daki tefecilere tahsis ediliyor.
-Tek kişilik saray hükümet ölü doğmuştur. Bir kişi için 83 milyon çalışıyor. Sarayın beslemeleri, 5'li çete için 83 milyon çalışıyor. Orta sınıf tamamen yok oldu.
-15 Temmuz paraları nereye giti diye sorduk. Gaziler bile unutmuştu, biz hatırlattık. 
Yalan söylemekte kimse bunların eline su dökemez. Biz paralar nereye gitti deyince Erdoğan'ın ağrına gitti. Gaziler de hak istemeye başladılar. 15 Temmuz anma töreni yapılırken gazileri almadılar. Polis onları gözaltına aldı. Erdoğan şehit ailelerini toplayıp onlara yemek veriyor. Erdoğan, 'Ortaya attıkları safsatalarla şehit yakınları ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyor. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 340 milyon civarında yardım toplanmıştır.' dedi. Kalkıp 2 sefer biner lira verdik, dedi. İnsan utanır, harçlık mı veriyorsun. yardımı yapan sen değilsin, vatandaş. 
Erdoğan, 'Sizlerden şehadet nedir bilmeyen, emanete hürmet göstermeyen kifayetsizlere kulak asmamanızı rica ediyorum' diyor. Sen şehitliği vatan toprağını sattığın gibi satamazsın. Sen neredeydin beyefendi? Marmaris'te saklanıyordun Bir de Kılıçdaroğlu, havaalanından nasıl gittin, diye. Sorsana Hayati Yazıcı'ya, belediye başkanının evine gittik. Sen neredeydin, sen?
'Şehitlik unvanının sorumluluğunu taşımakta zorlananlar var' dedi. Paraya el koyup, parayı vermeyenler işte böyle zorlanıyorlar. 
Para toplayıp yardım kampanyası açtın. Bu parayı şehit yakınları ve gazilere niye vermiyorsun? Bu paraya el koydun. 
Kaddafi'den 250 bin dolar aldı. Derneğe vereceğim, dedi. Hangi derneğe verdin, diye sordum. Tık yok, onu da yedi.
Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 39'u emniyet mensubu 47 kişi hayatını kaybetti. 52 milyon lira toplandı. Nerede bu paralar? Yatacak yeriniz yok. Şehidin parasına nasıl el koyarsınız?
-Darbe girişimin olduğu gece harp okulu öğrencilerini dışarı çıkardılar. Darbeyle suçlayıp müebbet hapse mahkum ettiler. Melek Çetinkaya, harp okulu öğrencisi Furkan Çetinkaya'nın annesi, adalet istiyor. Anne, bir video çekti, 7 kişilik koğuşta 45 kişi kalıyor, 27 kişilik yemek veriliyor, diyor. Er darbe yapabilir mi diyor. Bunu derken polisler alıyor, hapse atıyorlar. Bu kadının  hakkını CHP savunuyor. Tanımam etmem, ama içerideki erlerin hakkını savunuyoruz.
Türkiye'yi bu hale 18 yıldır yönetenler getirdi. Egemen güçlerin taşeronluğuna soyunanlar getirdi.
Emre Cem Ayvalı FETÖ'cülerle orduyu darmadağın etmek için iş birliği yaptık, dedi. Ben de teşekkür ettim. Bu kadar açıklama yaptığı için. İkinci teşekkürüm var. Mehmet Metiner'e teşekkür etmek istiyorum. Bir TV kanalında sunucuya 'Hiç FETÖ'cü arkadaşınız olmadı mı?' diyor. Sunucu ''Hiçbiriyle arkadaşlığım olmadı' diyor. Metiner şaşırıyor, 'Maşallah bizim cumhurbaşkanımızın oldu, sabah akşam oturdular, getirdikleri listeyi milletvekili de yaptılar, önemli yerlere de atadılar. Cumhurbaşkanımız bütün bu imkanları kendilerine açtı' dedi. Teşekkür etmez misiniz? Gerçeği söylüyor. Erdoğan'ın bu ülke için nasıl bir felakete ortam hazırladığını hepizin bilmesi lazım. Kendi günahlarını örtmek için tek buldukları yol CHP'ye saldırmaktır. CHP'ye kızabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama bir şeyden emin olun. Bu ülkede hakkı, hukuku, adeleti bir parti savunuyorsa o partinin adı CHP'dir."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları