loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ne zaman millet derse bilin ki kendisinden söz ediyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ne zaman millet derse bilin ki kendisinden söz ediyor
Tarih: 14.09.2018 - 11:57
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamları şöyle:
 
“Türkiye izlediği Suriye politikasının bedeliyle karşı karşıya. Umarız ki hiçbir askerimizin, komutanımızın kılına zarar gelmesin. Hep söyledik, Suriye'nin birliği ve bütünlüğü çok önemlidir. Türkiye'nin Suriye politikasında değişiklik yapması gerekmektedir. Türkiye, belli ilkeler çerçevesinde Suriye yönetimiyle ilişkiye geçmeli, kim Suriye'nin bütünlüğünü istiyorsa Türkiye o safta yer almalıdır. Aksi halde faturası ileride çok daha ağır olarak karşımıza çıkar. Tahran'da yapılan toplantıda Ateşkes isteniyor. Ateşkesi kiminle yapacaksınız? Heyet Tahrir Şam terör örgütü. Bizde de Resmi Gazete'de yayımlandı. Ateşkesi terör örgütüyle mi yapacaksınız? Ne zamandır beri Türkiye terör örgütlerini muhatap alacak noktaya geldi.
 
Ekonomi hiç iyi gitmiyor. Çok ciddi bir ekonomik krizin başlangıcındayız. İstanbul’da bir toplantı yaptık. Çok iyi niyetle… Türkiye bu krizi nasıl aşar diye... 13 madde öneri getirdik. Türkiye Cumhuriyeti tarihin en sancılı dönemlerinden birine tanıklık ediyor. 16 yılda israf ve rant üzerine politika inşa eden iktidar ülkeyi borç batağına teslim etti. Krizin faturasının vatandaşa çıkmaması için 13 madde sıraladık. Biz 'teşekkür ederiz, önerilerinizi dikkate alacağız' diye mesaj gelsin diye beklerken 'dolar baronlarıyla beraber yürüyorsunuz' dediler. Bu kadar sığ yönetiliyor ülke. Devleti yönetenlerin 3 temel noktada duyarlı olmaları gerekir. Birincisi; Siz devleti yönetiyorsunuz siyasal partilerden, vatandaştan, STK’lerden gelen eleştirilere kulak kabartmak zorundasınız. İkincisi; şeffaf olmak gerekiyor. Şeffaf değilse orada israf ve yolsuzluk vardır. Üçüncüsü; denetlenebilir olmalı yönetim. Bağımsız kurumlar tarafından yönetim denetlenmeli. Denetlenebilir değilse, tek adam rejimi varsa yolsuzluk ve israfın hesabının sorulmaması demektir. Şu anki yönetimde üçü de yok. Öneriye de tahammül edemiyorlar.
 
Tek adam rejiminin özelliklerinden birisi asla hiçbir sorumluluğu kabul etmemesidir. Her şeyi en iyi o bilir, hata varsa onun değil, başka güçlerindir.
 
"Hiç önlem almadılar desek haksızlık ederiz"
 
9 maddelik soru sorduk. Bu soruların muhatabı dış güçler mi? Bizim cumhuriyet tarihimizde kendi topraklarını Süleyman Şah Türbesi'ni alarak kaçan tek yönetim vardır, Erdoğan'dır. Bunun için de dava açacak. Açmazsan namertsin. Borcun faizini ödemek için de borçlanma noktasına geldik. Sadece 1 milyon doları değil faizini de ödeyeceksiniz. 
 
Hiç önlem almadılar desek haksızlık ederiz. Birinci önlem, damat koca koca sanayicileri çağırdı, onlara nutuk attı. O sanayiciler dışarı çıktılar, 'çok muazzam, 100 günlük eylem planı Türkiye'nin kurtuluşu' gibi abuk sabuk açıklamalar yaptılar. O konuşmaları hangi gerekçeyle yaptıklarını iyi biliyoruz. Birisi 'ülkemizin yeraltı kaynaklarının tespit edilerek ekonomiye kazandırılması'. 16 yılda yapamadığını 100 günde nasıl yapacaksın? Ciddiye de alınmadı.
 
2. önlem olarak doları bozdurun dediler. Bozdurmazsanız B ve C planlarımız var, dediler. Sanayicileri de tehdit ettiler. Bunu söyleyen adam yakınlarının MAN Adası'ndan getirdiği 15 milyon doları ne yaptığının hesabını vermedi henüz. 15 milyon doları bozdurdun mu, bozdurmadın mı? 
 
"Gücü AVM'deki adama yetiyor, yandaşına yetmiyor"
 
Çıktılar AKP yandaşları propaganda yaptılar. Dolar bozdur tıraş bedava, yemek bedava. I Phone'ları kırıyorlar... Bir baktık bankalara dolar hesabı artmış. Vatandaş akıllı TL'nin eridiğini görüyor, tasarrufunu garanti altına almak istiyor, ya altına ya dolara yatırıyor parayı. Türkiye öyle bir borç batağında ki dolar bozdur diyorsun, milyonlarca dolarlık ihale yaptın, onları bozdur demiyorsun. Bunların döneminde Türkiye tefecilere yakayı kaptırdı. Dışarıya ödedikleri faiz 156 milyar dolar, 699 milyar lira içeriye ödenen faiz. Bu malı kim götrüdü. Hesabı verilmedi. 
 
Her türlü menkul kiralamalrı TL üzerinden yapacak. Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Erdoğan buna da son verdik, dedi. Yol geçişleri dolar endeksli, buna bir şey demiyor. Gücü AVM'deki adama yetiyor, yandaşına yetmiyor.
 
"Kendi kararnamesiyle kendisini başkan ilan etti"
 
Faizi artırdılar. Tefeciler daha güçlü. 18 Ocak Merkez Bankası (MB) faizi yüzde 8 idi. Dün 3 kat artırıldı, yüzde 24'e çıktı. Bankaların verdiği faiz yüzde 40'ı aştı. Faturayı vatandaş ödüyor. 5. önlem TVF'nin başkanı oldu. Kendi kararnamesiyle kendisini başkan ilan etti, damadı başkanvekili. Bir eksik çantacı. Onun görevi daha üst pozisyonda kendisini korumak. Dikta yönetimlerinde diktatör kendisini hem millet hem devlet olarak tanımlar. Erdoğan ne zaman millet derse bilin ki kendisinden söz ediyor. Anonim şirket hastalığı eskiden de vardı ama yapamıyordu. Erdoğan 2015'te "Benim derdim bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye öyle yönetilmelidir" demişti. Hiçbir çadır devletinde böyle bir tablo yoktur, diktatör yönetiminde de olmamıştır.
 
"Bilal'in üstüne bir şeyler devredebilir"
 
Anonim şirketini herkes denetler, Erdoğan'ın başında olduğu anonim şirketi kimse denetleyemez. Anonim şirkette, kurumlarda yolsuzluk olursa kim denetleyecek? Bilal'in üstüne bir şeyler devredebilir mi, edebilir. Dünya kadar işin gücün var, yetmedi şimdi bütün bu şirketlerle ilgili kararı ben vereceğim, diyorsun. Hangi bilgiyle? Malı götürmenin yoludur.
 
"MB başkanı ve yöneticilerinin atanma kararlarının altında kapı gibi senin imzan var"
 
6. önlem... Dikta yönetimlerinin bir özelliği daha var. Diktatör her şeyi doğru yaptığına inanır hata için bir kurum bulur. Dün Erdoğan TESK'de konuştu. 'MB'nin enflasyon oranlarını tutturduğunu görmedim. Bakarsınız yeniden revize edilir. Bunu ilk defa yaşamıyoruz, 16 senedir içindeyiz. Arkadaşlar hala akıllanmayacak mıyız? Faizi sen belirliyorsun ama enflasyonu sen belirlemiyorsun" diyor. 16 yıldır ülkeyi Merkel mi, Trump mı yönetiyordu? Hemen bir kararnameyi çıkar TVF'nin nasıl başkanı olduysan MB başkanı da ol. Şikayet ediyor, istifa et. MB başkanı ve yöneticilerinin atanma kararlarının altında kapı gibi senin imzan var.  Kesinlikle Bilal'i de yanına aldır. İyi ok atıyor belki enflasyonu da tutturabilir. İsraf ekonomisi değil, üretim ekonomisine geçiyoruz, dedi. Tam anlayacaktı dedim, başka bir şey çıktı. İtiraf ediyorsun, onurlu biriysen görevi bırakırsın. Yapamaz, Varlık Fonu duruyor, dünya kadar para var orada. 
 
"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi hediye uçakla gezemez"
 
(Katar şeyhinin 'hediye uçağı') 81 milyon adına açıklama bekliyorum Sevgili Erdoğan bu uçak kimin? Satın aldıysan büyük ayıp. Eğer birisi hediye ettiyse daha büyük ayıp. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi hediye uçakla gezemez. Cevap istiyorum, gözlerinden de öpüyorum."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları