loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Havuz medyası sahte rakamlarla Basın İlân Kurumu’nu hortumluyor

Kılıçdaroğlu: Havuz medyası sahte rakamlarla Basın İlân Kurumu’nu hortumluyor
Tarih: 14.01.2020 - 13:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında tank palet fabrikasıyla ilgili Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamasına değinerek "Ortada 1 tane bile tank yok. Tankı geçtim, motor yok motor!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Gazilerimiz endişe etmesin haklarını sonuna kadar savunacağız. Gazilerimiz; onurumuz, şerefimizdir. Gazilerin haklarını elinden alan bir saray iktidarı var. Benim size namus sözümdür, bunun mücadelesini vereceğiz.

-Tasarrufu bula bula öğrencinin yemeğinde mi buldun? Tasarruf yapacaksan dolarla garanti verdiğin köprüden, hastaneden, havalimanlarından tasarruf yap.

-Barış bildirisi imzaladı diye yüzlerce akademisyeni işten attılar. Ellerinde silah yok. Sadece kağıt ve kalem var. En sonunda AYM dedi ki bu ifade özgürlüğüdür. Bu hocaların yalnızca kağıt, kalem ve kitapları vardı.

-Adalet evrensel bir kavramdır. İnsanoğlu bütün hayatını adalet aramakla geçirdi. Hepimiz kanun önünde eşitiz. İmtiyaz tanıyan herkesi uyarmak bizim görevimizdir.

-Elinde kalem olanları akademiden atıyor, elinde silah olanı üniversiteye hoca olarak alıyorsunuz. Olacak iş değil! Bu ülkeyi yönetenleri akla ve mantığa davet ediyorum.

-“Trump malvarlığını araştırırım dedi, ipliğini pazara dökerim dedi. Sus pus oldu. Çıkıp Ey Trump araştırmazsan namertsin demesi gerekirdi. Diyemedi. Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi.

-Basın İlan Kurumu’na talimat veriyorlar. BirGün, Evrensel, Cumhuriyet gazetelerine ilan vermeyin diye. Niçin? Çünkü sarayı eleştiriyorlar. Basını esir almak istiyorlar ama direnenler hep olacak!

-Ben sana söylüyorum ‘Birleşmiş Milletler’i davet et’ diye. Bana ‘dış politikayı bilmiyor’ diyordu. Ancak Putin'in telkini üzerine oturup böyle bir basın açıklaması yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetilmiyor, savruluyor!

-Asgari ücret bugün açlık sınırının altında. 2020 yılında açlık sınırının altında. Saray’da oturanların işsizlik sorunu yok. İş arama gibi bir dertleri yok. Konteynerden ekmek toplayanı bilmiyorlar!

-Anne işsiz, baba işsiz, çocuk işsiz. Faturaları ödeyemiyorlar. İşsizliğin farkında bile değiller. İş var kardeşim diyorlar. Doğru var, sadece sarayda var!

-İşsizliğin yuvaları yıktığını, nasıl bir sosyal felaket olduğunu bilmiyorlar. İşsiz nasıl geçinecek? Bu iktidar kimden yana? Fakir fukaradan mı, hortumculardan mı?

-Vergi vermek bir ödevdir. Yurt dışında naylon şirket kurup Türkiye’de vergi ödememek için tezgah kuranlar vergi ödemeyecek ama asgari ücretli vergi ödeyecek. 15 milyon dolar para getireceksin, bir kuruş vergi vermeyeceksin.

-Eğer bir ülkede hakimler Saray'dakinin önünde eğilip bükülüyorsa; o ülkede adalet yok demektir, hukuk yok demektir

-Yüzlerce gazeteci işsiz, çalışan gazeteciler günü kutlandı ama hangi gazeteciler? Havuz medyası sahte rakamlarla Basın İlân Kurumu’nu hortumluyor.

-“Bu Saray, Londra’daki tefecilere 1 yılda 16 milyar 891 milyon dolar faiz ödüyor. Dışardan çöp ithal ediyoruz çöp!”

18 ay sonra Altay Tankı teslim edilecek diye açıklama yaptılar. 14 ay sonra ‘elimizde motor olmadığı için üretimi yapamıyoruz’ diye açıklama yaptılar.

“Kendi silah fabrikasını 5 kuruş para almadan yabancı bir orduya veren insanlara vatan haini denir!”

Hulusi Akar 20 Kasım 2019'da ‘250 Tank teslim edecekler’ diye açıklama yaptı. Ortada 1 tane bile tank yok. Tankı geçtim, motor yok motor!”

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları