loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Hepiniz hazır olun, yeniden yola çıkıyoruz, ikinci baharı getireceğiz

Kılıçdaroğlu: Hepiniz hazır olun, yeniden yola çıkıyoruz, ikinci baharı getireceğiz
Tarih: 17.09.2019 - 13:03
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli Merkezefendi'de, Kazım Arslan Parkı açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu, park açılışında yaptığı konuşmada, "O seçimlerde yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı, 1. aşamayı 2. aşamada tamamlayacağız. Ülkesini seven herkesin destek vermesini bekliyoruz" dedi.

CHP lideri, "Hepiniz hazır olun, yeniden yola çıkıyoruz. Yeniden baharı getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"-Kazım Arslan toplumun her kesimi tarafından sevilen bir insandı. Denizli sevdalısıydı. Ölümünü duyduğumda büyük bir şok yaşadım. Güzel bir parkı belediye başkanımızın da katkısıyla kazanıyoruz. Kazım Arslan ismini veriyoruz. Çocuklarımız oynayacak, yaşlılarımız oturacak. Vefa dediğimiz bir duygu var. 

-Toplumda gerginlik var. Bunu bir tarafa bırakıp sevgiyi ve hoşgörüyü egemen kılmamız lazım. Anadolu'da yabancı sermayeye ihtiyaç duymadan kendi iç dinamikleriyle büyüyen en önemli kentlerin başında Denizli gelir. Çalışkan bir insanı vardır. Üretirler, bütün Denizli kazanır. Kazım Arslan da üretiyordu, vakıflarda, derneklerde görev aldı. İnsana hizmet etmenin önemini bilirdi. İsminin buraya verilmesi önemli. 

-Belediye başkanımız tasarruf yaptığını söyledi. İsrafa karşıyız. İsraf haramsa her kuruşun hesabının millete verilmesi lazım. Belediye başkanlarımıza söyledik, hiçbir ayrım yapılmayacak. Sadece yoksul ailelere, engellilere pozitif ayrımcılık yapılacak, belediye başkanımız kendisi de söyledi. 

-Tüyü bitmemiş yetim vergi veriyor doğduğu andan itibaren. Her şeye vergi ödüyorsunuz, bir tek havaya vergi ödemiyorsunuz. Benim paramla yatırım yapıyorsan bana söyle, israf var mı yok mu göreyim. Hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar bu kardeşiniz her türlü baskıya göğüs gerecek, milletin hakkını sonuna kadar savunacaktır. Hesabını sormazsak siyaset yapmamızın gereği yok. Siyaseti halk için yapıyoruz. 

-İşsizlik var. Sarayda oturanların çocuklarının işi gücü var. Bir yönetime getiriyorlar, yetmiyor. 5-6 tane de yönetim kurulu üyeliği veriyorlar, 100 bin 200 bin alıyorlar. Neden bu kadar para alıyorsun, diye soruyorsun 'hakkım' diyor. Sana o hakkı kim veriyor? 8,5 milyon işsizimiz var.

-Türkiye'nin çıkışı üretimde. Sadece tüketiyoruz. Borçlanarak tüketiyoruz. Borcu faizini ödemek için de borçlanıyoruz. Son 17 yılda yurt dışındaki bir avuç tefeciden alınan borcun faizi 170 milyar dolar. 

-Türkiye üretimden koparılıyor. Bu iş milli mesele. Tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiler. Neyin karşılığında? Bedava uçak aldılar. Katar kralının verdiği bedava verdiği uçağa bindikten sonra bir şey söyleyebilir misin? Doğu Akdeniz'de bize karşı birleştiler. İçlerinde Katar da var, ağızlarını açıp tek kelime edemiyorlar. Bunları ben söylemeyeyim de kim söyleyecek? Vatandaş söyleyince gözaltına alıyorsun, tutukluyorsun. Birisinin söylemesi lazım. Bunu söylemek Mustafa Kemal'in partisine, Kuvayı Milliyecilere yakışır. Yeniden Kuvayı Milliye hareketi yaratmak, yeniden birleşmek zorundayız. Önümüzde belki seçimler olacak. O seçimlerde yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı, 1. aşamayı 2. aşamada tamamlayacağız. Ülkesini seven herkesin destek vermesini bekliyoruz. Benim hiçbir bireysel beklentim yok. Ben saraylara meraklı değilim. Saray halktan kopuk bir yer. Vatandaş hangi sıkıntıyı çekiyor bilmezler. 

Herkesin kazandığı tefecilerin kaybettiği bir düzeni kurmak zorundayız. Onlar Türkiye'yi bir avuç tefeciye teslm ettiler. Borçlanma Genel Müdürlüğü kurdular. O kadar borç almışlar ki artık yönetemiyorlar. 

Hep beraber mücadele edeceğiz. Hepiniz hazır olun, yeniden yola çıkıyoruz. Yeniden baharı getireceğiz, 2. baharı getireceğiz."

Kılıçdaroğlu Honaz'da da halka seslendi

CHP lideri Kılıçdaroğlu Merkezefendi Belediyesi ziyaretinin ardından Honaz Belediyesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada da belediye önünde bekleyen halka hitap etti.

İşte o konuşma:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları