loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İşsizlik ve kapanan iş yerlerinin sayısı artacak

Kılıçdaroğlu: İşsizlik ve kapanan iş yerlerinin sayısı artacak
Tarih: 02.03.2019 - 15:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da STK temsilcileri, muhtarlar ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Hatay, coğrafyamızın en ender kentlerinden birisidir. Hatay bir tarih, üniversite, tarım ve kültür kentidir. Burası terörden ciddi acılar çekti ama Hatay halkı bunları aşmasını bildi. Sabah akademik dünyayla birlikte olduk. Onlara Orta Doğu'da barışı nasıl sağlayabiliriz diye anlattım. OBİT'i kumamız gerektiğini söyledim. Orta Doğu'dakiler akrabalarımız. Nasıl bir barış havzasına dönüştürebiliriz bunu yollarını bulmamız lazım. Türkiye'nin bu konuda önderlik yapması, barıştan yana politika yapması lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir. Hayatı savaş meydanlarında geçmiştir. Orta Doğu'da barışa ihtiyacımız var. Varolan kaynaklar başlarına bela oldu. Emperyal güçler cirit atıyorlar. 3,5 milyon Suriyeli geldi. Bu kadar yoğun bir kitle gelmesine rağmen Hazine'den bir kuruş gelmiyor. 35 milyar dolar harcadık diyor Erdoğan. En büyük kitle burada, nereye harcadın? Yüreğinde vatan sevgisi olan bir belediye başkanı onlara kucak açıyor. Yarın ülkelerine dönecekler arzumuz ülkelerine gönüllüleri kırgın gitmesinler. 
Amik Ovası 58 gündür sular altında. Bakanlar geliyor, gidiyor. Sorun gelmekle değil akılla çözülür.  
Felaket bölgesi ilan edin, etmeyiz, diyorlar. Sarayda oturmakla bu işler yürümez. Halkın arasına geleceksin. 3 bin kişilik koruma ordusuyla 'halkın arasına giriyorum' dersen halkın arasına silahlı güç olarak giriyorsun demektir.
Bütün inançların kutsal mekanları bu topraklardadır. Kimse ötekileştirilmiyor. Lütfü (Savaş) başkan Hatay'ın birleştirici gücüdür. 
Dünya ülkelerinin almak istediği EXPO'yu Hatay aldı. 2 milyon turistin Hatay'a gelmesi demektir. 
İstanbul'da insanlar haftasonları Sarıyer'e, Beşiktaş'a Kadıköy'e giderler. Neden, yeşillik, deniz var. İnsanlar farklı düşünseler bile birbnirlerine merhaba diyebiliyorlar. Allah'ın izniyle İstanbul'u alacağız. Hatay'da yaratılan atmosferi İstanbul'da da gerçekleştireceğiz. 
Belediye başkanlarımıza belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunuz andan itibaren bütün beldeyi kucaklayacaksınız, diyorum. Bir bölge yoksulsa oraya pozitif ayrım yapacaksınız. Orada yaşayanların hayat standardını yükselteceksiniz. 
Oy versin vermesin herkesi kucaklayacağız. Belediye başkanları para harcarlar. Belediye başkanı arkadaşlarıma söylediğim ikinci açılım;
her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. 
Şehirde yaşayanların gelirleri, hayat standartları yüksek olabilir aynı standartları kırsala da götürmek lazım. İzmir'de bir çocuk doğuyorsa haber alındığı andan itibaren o aileye her hafta süt gider. Kooperatif kuruldu hem üretici hem hem vatandaş kazandı. 50 araç bu iş için kullanılıyor. Uzun süredir yapılıyor bir çocuk bile zehirlenmedi. Bunlar bir ara okullarda dağıttı çocuklar zehirlendi.
Bir ekonomik kriz yaşıyoruz. En derin yaşayan illerden birisi Hatay. Kriz reel sektörü vurmayı başladı. Belediyeye bir kişi alacaklar 7 bine yakın kişi başvurmuş. Urfa'da geçici işçi alacaklar 40 bin kişi başvurmuş. Gençlerde işsizlik yüzde 50'ye vardı. 7 milyon insan işsiz. Sarayda oturanlar işsizlik ne biliyorlar mı? Çocuğuna akşam yemek yediremeyen annenin dramını biliyorlar mı, Meclis'te kendini yakan adamın dramını biliyorlar mı acaba? 31'inde sandığa gideceğiz. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın. Çiftçinin geldiği hale bakın. Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik şimdi mercimek, et, saman dışarıda. 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmilyor. Elktriğe, gübreye, ilaca zam yapıyor, fiyatlar niye yüksek diyor. Bakkalı, soğancıyı terörist ilan ettiler. Terörist arıyorsan zam yapan adam teröristtir. 
Bir şeyi sakın unutmayın, bu memlekti dün gelip yönetmeye başlamadılar. 17 yıldır yönetiyorlar. İstedikleri anayasa değişikliğini yaptılar, istedikleri valiyi, rektörü tayin ettiler. Bu kanunu çıkaramadım diyemezler. Niye ekonomik kriz oldu, Türkiye'yi yönetemiyorlar. Vergi aldılar, özelleştirme yaptılar yetmedi, borçlanadılar. Bir dönüşüme ihtiyacımız var. Bunu da birlikte yapacağız. 
İYİ Parti ile yaptığımız işbirliği demokrasi işbirliğidir. Siyasi görüşlerimiz farklı ama demokrasiyi savunuyoruz. Saadet Partisi ile de dirsek temasımızı sürdürüyoruz. Sorun bir parti sorunu olmaktan çıkmıştır. Önümüzdeki süreçte işsizlik artacak, kapanan işyerlerinin sayısı artacak. Türkiye'nin krizden çıkma gücü, birikimi, insan kalitesi vardır."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları