loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İstanbul'a Ekrem İmamoğlu'nu, Ankara'ya Mansur Yavaş'ı getireceğiz, kimsenin endişesi olmasın

Kılıçdaroğlu: İstanbul'a Ekrem İmamoğlu'nu, Ankara'ya Mansur Yavaş'ı getireceğiz, kimsenin endişesi olmasın
Tarih: 26.03.2019 - 16:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şişli'de Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde düzenlenen mitingde yurttaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Türkiye'nin ve İstanbul'un ciddi sorunları var. 25 yıldır aynı zihniyet İstanbul'u yönetiyor. Hangi sorunu çözdüler? Hiçbir sorunu çözmediler, o güzelim İstanbul'u beton ormanını dönüştürdüler. Yeşil alan bırakmadılar. Sorunların tamamını çözeceğiz. Sandıkta mücadele edeceğiz, İstanbul'a Ekrem İmamoğlu'nu getireceğiz. Ankara'ya Mansur Yavaş'ı getireceğiz, kimsenin endişesi olmasın. Ben bu halka güveniyorum, doğrudan yana oyunu kullanacaktır. Ekrem İmamoğlu İstanbul'a kısa sürede nefes aldıracak. Kimseyi ötekileştirmeyen, halkı seven, bütün İstanbulluları kucaklayan birisi.
-İşsizlik var. Ekrem İmamoğlu 'İBB Başkanı olduğumda 150 bin kişiye istihdam alanı yaratacağım' dedi. Binali bey 'istihdam sorununu çözmek belediyelerin görevi değil' dedi. İmamoğlu da 'En az 200 bin kişiye istihdam yaratacağım' dedi. Binali bey ardından 'ben de 500 kişiye istihdam yaratacağım' diye konuştu. Ulaştırma bakanlığı, başbakanlık yaptın neden 500 bin kişiye istihdam yaratamadın? Ekrem bey 'Gücümü halktan, İstanbulludan alıyorum, çılgın projelerim yok. İnsana dokunan projelerim var. Her mahalleye kreş yapacağım, kültür, spor merkezleri yapacağım 'diyor.
-İşsizlik sorununu çözemediler. 8 milyon işsiz var. 8 milyon eve ekmek gelmemesi çocukların yatağa aç girmesi demektir. Halktan koptular, sarayda yaşıyorlar. Vatandaş 'açım, aç, mutfakta yangın var' diyor.
-17 yıldır iktidardalar. 17 yılda istedikleri kanunu, kararnameyi çıkardılar, istedikleri adamları istedikleri görevlere getirdiler. 17 yılda vatandaştan 2 trilyon dolar vergi topladılar, fabrikaları satıp 70 milyar dolar özelleştirme yaptılar, yetmedi 500 milyar dolar da devleti borçlandırdılar. Nereye gitti bu paralar? Köprü yaptık, diyorlar. Benden para alıyorsun, geçsem de geçmesem de. Niye vergi topladın? Hepimizin oturup düşünmesi lazım. 31'inde gidip oy kullanacağız 'yeter, söz milletin' diyeceğiz.
-Bizi ayrıştırmak ve bölmek istiyorlar. Oylar bölmeyeceğiz, yoksuldan yana oy kullanacağız. Gideceğiz evet mührünü altı okun böğrüne basacağız. 
 
Bizim verilmeyecek hesabımız yok. İşsizliği, yoksulluğu, beraber yaşamayı dile getiriyoruz, her inanca, kimliğe, yaşam tarzına saygılıyız. Ben bunu söyleyince darağacı, idam sehpaları kuruyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu korkacak, geri adım atacak. Feriştahınız gelse asla geri adım atmayacağım. Bizim ödedğimiz vergilerle bedava sarayda oturuyorlar. Evleri, arabaları, yedikleri bedava.
-Hangi görüşten olursa olsun bir çocuk yatağa aç giriyorsa o benim derdimdir. Her iftirayı atıyorlar. Kaybedeceklerini görüyorlar. Ceplerini doldurdular, köşeyi döndüler. Yetmedi yandaşlarını da doyurdular. Ben söyleyince rahatsız oluyorlar. 
-Ekrem İmamoğlu pırıl pırıl bir insan. Ona da tahammül edemiyorlar. Gidin başkanlık yaptığı dönemde başarıları göreceksiniz. Gece uyuyamıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar millet uyandı, yeter diyor artık. 
-Sakarya'daki tank palet fabrikasını Katar ordusuna sattılar. Bunlar vatansever mi? Bunu söyleyince kıyamet kopuyor. Bu memleketin hakkını, hukukunu her yerde savunacağız. Ne bedeli varsa ödemeye hazırız. Allah'tan başka korkacağımız kimse yok. 
Bütün engellemelere rağmen Hayri başkan Şişli'ye hizmet etti. Kendisine teşekkür ediyorum. 
-Alper Taş tuttuğunu koparan,genç, idealist birisi Beyoğlu'nu görkemli günlerine kavuşturacak, göreceksiniz. 
Yeni bir İstanbul, yeni bir Beyoğlu, Şişli, Kadıköy diyeceğiz. İstanbul'un 39 ilçesi mutlu olsun, her gencin işi olsun istiyoruz. Güzel bir Türkiye'yi birlikte inşa edelim, diyoruz."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları