loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İstanbulluların elini vicdanına koyarak yeniden seçmesi lazım

Kılıçdaroğlu: İstanbulluların elini vicdanına koyarak yeniden seçmesi lazım
Tarih: 02.06.2019 - 08:19
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dini kanaat önderlerinin yer aldığı iftar programında “Devletin temeli adalettir. Adaletli davranacak olanlar en başta yöneticilerdir” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki seçimlerle ilgili de “Ekrem İmamoğlu kazandı, mazbatasını geri aldılar. Bir hak gaspı var. İstanbulluların elini vicdanına koyarak yeniden seçmesi lazım” dediği belirtildi.
Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta içi Ankara’da Genç İmam Hatipliler Derneği üyeleriyle gerçekleştirdiği iftar programının ardından dün de İstanbul’da dini kanaat önderlerinin de bulunduğu bazı hemşehri dernek temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi. 

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın aktardığı habere göre basına kapalı gerçekleştirilen iftar programında Kılıçdaroğlu’nun katılımcıların Kadir Gecesi’ni kutlayarak adaletin önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptığı kaydedildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sevgi, adalet ve hoşgörüye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Devletin temeli adalettir. Adaletli davranacak olanlar en başta yöneticilerdir. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Allah hiç kimseye kul hakkı yedirmesin. Mevlana ‘Adalet bir kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur, bütün kainat onun etrafında döner’ diyor. İşte adalet budur” dedi. YSK’nin yenileme kararı aldığı İstanbul seçimine de değinen ­Kılıçdaroğlu’nun “Bir mağduriyet var, bir hak gaspı var. Dolayısıyla tüm İstanbulluların elini vicdanına koyarak Ekrem Bey’i yeniden seçmesi lazım. İmamoğlu kazanırsa Türkiye’de demokrasi kazanmış olacak, hak yerini bulacak” dediği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları