loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Linç girişiminde bulunan alçaklara sormak istiyorum ben erlerin haklarını savunurken sen neredeydin?

Kılıçdaroğlu: Linç girişiminde bulunan alçaklara sormak istiyorum ben erlerin haklarını savunurken sen neredeydin?
Tarih: 30.04.2019 - 13:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Hangi görüşten olursa olsun, al bayrağın altında yaşamaktan gurur duyan bütün vatandaşlarımıza sevgilerimizi gönderiyoruz. Martın sonu bahar olacak demiştik. Martın sonunda bahar geldi, baharınız kutlu olsun. 
Bahar Türkiye'ye iyi gelsin dedik ama İYİ Parti, Saadet Partisi gibi diğer partilerimiz de baharın gelmesi için ortak çaba gösterdiler. Buradan CHP'li belediye başkanlarına oy veren bütün vatandaşlarıma yürekten şükranlarımız sunuyorum. Bahar geldiyse baharı yaşatan onlardır. 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Adana'da Zeydan Karalar, Mersin'de Vahap Seçer, Antalya'ya Muhittin Böcek baharı getirdi. Asıl görev şimdi başlıyor. Mazbatayı aldıktan sonraki günden itibaren sonraki 5 yılın çalışmalarına başlayın dedik. Asgari ücret 2200 TL olacak, hazırlıklarınızı yapın, dedik. İyi ki oyumuzu CHP'li belediye başkanına verdik diyecek vatandaşlarımız. Biz ülkemizi, beldemizi, insanımızı seven anlayışla yola devam edeceğiz. Bütün medya, bilboardlar ellerindeydi. Başkan adaylarımızın küçük afişlerini söküp götürüyorlardı. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin ferasetine güveniyorum demiştim. Bizi en ağır dille suçladılar. Ama dilimizi bozmadık. Politikalarımızı halkımıza anlattık. Halkı kandırmadık, vaatlerimizi günlerce tartıştık. Sonuçta başarılı olduk. Bu başarının arkasında demokrasiye inanan vatandaşlarımız var. 
30 Mart'ta sandığa gittik bugün 30 Nisan. Hukuktan yana tavır takındık. Her seferinde uyardık, YSK'daki yargıçlar Yargıtay ve Danıştay'dan gidiyor. Onlar her ortamda hukulun üstünüğünü savunmak zorunda. Siyasal baskılara prim vermemek zorundalar. YSK'nın bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu'nu İBB başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz. Başka hiçbir seçenek yok. 39 ilçede vatandaşlar oy kullandı. Bütün geçersiz oylar yeniden sayıldı. Saydılar Ekrem İmamoğlu çıktı. 6 ilçede bütün oyları saydılar, Ekrem İmamoğlu'nun oyları arttı. 22 ilçede sondaj yöntemiyle 57 sandığı ayrıca sayacağız dediler. Bir daha saydılar Ekrem İmamoğlu çıktı. Ne bekliyorsunuz? Aşağaıdan yukarı sayıyorlar, yukarıdan aşağıya sayıyorlar Ekrem İmamoğlu... Daha ne yapacaksınız? 
YSK yaslara ve önceki kararlara uymak zorundadır. Seçimde kaybedenlerin yasa dışı gerekçelerini reddetmek zorundalar. İktidarın baskılarına prim vermemek zorundadır, YSK hukukun üstünlüğünü savunmalıdır. Demokrasiye kurulan kumpası bozmalarını bekliyoruz. Bir an önce gerçek gündeme dönün.
Türkiye'nin gerçek gündeminde bu var. (Böbreğini satan yurttaşın ilanı) İktidar sahipleri bunları görür mü? İktidarın derdi koltuğumu nasıl korurum, vatandaşın derdi karnımı nasıl doyururum.
Damada ekonomiyi teslim ettiler. Damat açlık, yoksulluk, işsizlik nedir biliyor mu? Damat bir kilo soğanın fiyatını biliyor mu? Bu yılın ilk 3 ayında 33 milyar  lira faiz ödendi. Bunu 82 milyon vatandaş ödedi. Bunların iktidarı olduğu tarihten 2019'un şubat sonuna kadar Londra'daki bir avuç tefeciye ödedikleri faiz 165 milyar dolar. Bu ülkenin fakir fukarasından aldılar, Londra'daki bir avuç tefeciye verdiler. 165 milyar dolar faiz ödeyeceksin vatandaş sonunda böbreğini satacak. Türkiye yeniden mali kıskaca alınıyor. Faizi yükselt yoksa borç vermem, diyorlar. Tıpış tıpış yükseltiyorlar. Ekonomide iyiye gidiyoruz diyorlar. Akıl tutulması var.
Çarliston biber yüzde 58, kuru soğan yüzde 222, kırmızı lahana 123, pırasa yüzde 182 arttı. Asgari ücret 2020 TL. Vatandaş nasıl geçinecek? 
Ben bunu söyleyince Kılıçdaroğlu terörle işbirliği yapıyor, diyorlar. Terörle işbirliği yapan sensin, vatandaşla işbirliği yapan benim. Bir dönem teröristlerin her dediğini yapan onlar, bu ülkenin vatandaşlarının derdini dile getiren genel başkan da benim. 
Derdimiz sadece ekonomi değil. Cumhuriyet gazetesi yazarları hapse atıldı. FETÖ ile suçluyorlar. Cumhuriyet FETÖ'yü eleştiren bir gazete. Hükümeti eleştiriyorlar, beğenmiyorlar içeri atıyorlar. O hakimler ne hakim ne savcıdır, onlar sarayın köleleridir. Ortada adaletsizlik var. Bunu iktidar sahipleri değil namuslu yargıçlar düzeltecek. Osman Kavala 546 gündür hapiste. Ortada iddianame yok. Bu mu adalet? 
Eren Erdem 305 gündür hapiste. Hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçti. Mahkeme beraat ettiriyor, üst mahkeme beraati kaldırıyor, aşağı iniyoruz bu sefer mahkum ediyor. Ailesini ziyaret ettim. Eren Erdem yolsuzluktan, kul hakkı yemekten ötürü değil, FETÖ ile mücadele eden namuslu bir kişidir, hapiste kaldığı her gün şeref madalyası olarak tarihte yerini alacak, dedim.
AYM törenindeydim. AYM Başkanı katılanların tamamına güzel bir hukuk dersi verdi. Yargıcın baskıya boyun eğmmesi gerektiğini net cümlelerle ifade etti. AYM adalet dağıtacak ama o AYM önünde Cumhuriyet davası, Ahmet Altan, öğretmen Ayşe Çelik'in başvuruları hala bekliyor. Bir an önce karar alıp adaletsizliklere son vermelerini bekliyoruz.
Sözcü gazetesiyle ilgili de davalar açıldı. Türkiye'nin en çok okunan, baskı önünde onurlu duran gazete. Sen misin böyle, o zaman seni de FETÖ ile suçlayacağım... Emin Çölaşan'la terör tanımı yan yana gelir mi? Susuturmak istiyorlar. Sözcü de havuz medyası arasında yerini alsın istiyorlar. Zühtü Arslan şunu söyledi: Hakim hiçbir şart altında aklını başkasına emanet edemez. Bugün aklını ve vicdanını birilerine emanet eden var. Bunlara hakim, savcı demeyeceğiz. 
Küçük çocuklara tecavüzlerin yaygınlaşmasının temelinde ahlakı kaybettiğimiz yatıyor. Kimin döneminde? 17 yıldır başımıza geliyor bunlar. Cumhuriyet kuruluşunda insana, inançlara, kimliklere verdiğimiz değere bakın, bunların tamamı yok edildi. 5 yaşındaki çocuğa tecavüz, çocukların kaçırılması, uyuşturucu...
Ekrem Bey uyuşturucuyla mücadele komisyonu teklifi veriyor, reddediyorlar. Git kullan o zaman. Engelliyorlar, aklın alacağı şeyler değil. Muhalefet etmeyi de bilmiyorlar. Vatandaşın hakkını korumak için muhalefet yapılır. Siz uyuşturucuyla savaştınız da engel mi olduk? Gazetelerin iktidarı desteklemeyen grubu terör örgütüyle iltisaklı ilan ediliyor. 1 kişi var ki 1 numaralı FETÖ'cü Erdoğan'ın yanında. Fettah Tamince. 17-25 Aralık'tan sonra Zaman gazetesinin yarısını aldı. KHK ile kapatılan derneklerin yönetici. Hakkında MASAK, MİT raporları var FETÖ'cü olduğuna dair, kimse dokunmuyor. Polis tutanaklarına göre himmet paraları toplamıştır. 17-25'ten sonra Pensilvanya'ya gidiyor, ziyaretini yapıyor, dokunan yok. 27 Ocak 2019'da Antalya'da AK Parti belediye başkanlarını tanıtırken orada protokolde oturuyor. İstanbul'da büyük bir ihale aldı. FETÖ ile PKK ile mücadele ediyoruz diye yola çıkanlar terör örgütlerini koruyorlar kendilerine muhalif olanları cezalandırıyorlar. Bu gerçeği bütün Türkiye'nin görmesi lazım.  
-Şehidimizin kimliğine, hangi partiye mensup olduğuna bakmayız. Şehitlerimize saygı göstermek hepimizin insani görevi. Cenaze namazları saygı içinde kılınır. Devlet töreniyle şehiddimiz uğurlanır. Bizler de cenaze namazlarına katılırız.Şehit ailelerinde yangın vardır, onları teselli eden bir şey vardır: 82 milyonun kalbinin cenazelerde atmasıdır.
Çubuk Akkuzulu'da şehit cenazesine katıldık. Köyden ilçe başkanlığımıza geldiler, Türk bayrağı istediler, ilçe başkanlığımız verdi. İlçe başkanlığımızdan aileye başsağlığına gittiler. Ben ve arkadaşlarım birlikte gittik. Cenaze namazını doğru dürüst kıldırmadılar. Akkuzulu Köyü sakinlerine sözüm yok, saygım var. Kışkırtan insanlar vardı. Yener Kırıkçı şehidimize rahmet dilemek boynumuzun borcu. O şehit cenazesine katılan tek genel başkan benim. Cenazenin başında sloganlar, hakaretler...Bırakın bari bir nazma kılınsın, fatiha okunsun, hellalik alındsın. Bunlar gerçekten şehide, ailesine saygı gösteriyorlar mı diye geçirdim içimden. Şehitlerimizin yüzde 99'u fakir aile çocuklarıdır. Bana yapılan linç girişiminden çok şehit cenazesine yapılan hakaret beni derinden yaralamıştır. 
Saldırı, protesto diyorlar, açık ve net söylüyorum bu bir linç girişimiydi. Yapamadılar, becermediler. Verilmiş sadakamız varmış. TBMM başkanvekili, milletvekillerimiz orada. Onlar da aynı muameleye maruz kaldı. Bir eve girdik. O aileye, ailenin küçük çocuğu Muhalmmed'e selamlarımı gönderiyorum. Hayatımda 2 kez polisin akrep aracına bindim. Birincisi Artvin'den Şavşat'a giderken PKK'nın saldırısıydı, 1 erimiz şehit olmuştu. Akkuzulu Köyü'nde de akrep aracına bindim. Onların da PKK'dan farkı yok. Tamamı PKK. PKK da ülkeyi bölmek istiyor onlar da ülkeyi bölmeye istiyor. Aynı amaçla hareket ediyorlar. Sakinliğimizi koruduk. 
Evde iki kez İBB Başkanımız Ekrem Bey'le görüştüm. Orada bir olayın olmaması için, mitingin bir an önce sonlanmasını da ifade ettim. Yüzbinlerin olduğu bir yerde provokasyonu engellemek çok daha zordur. 
Sanıyorlar ki bastırdıkları ya da lince kalktıklarında geri adım atacağız. Unutmasınlar bu partinin koltuğunda ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Boynunda idam fermanıyla Türkiye'nin bağımsızlığını sağladı. Cumhuriyeti güçlendireceğiz, demokrasiyle taçlandıracağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz. Bırakın bir milim geri adım atmayı, adımlarımızı ileriye doğru, insanlığa doğru, hakka, hukuka, adalete doğru atacağız. 
Son şehidimiz sözleşmeli er. Bizi ziyarete gelmişlerdi. Sorunlarımızı ifade eder misin dediler. Onların sorunlarını anlattım. Sözleşmeli er 7 yıl görev yapıyor. 7 yıl sonra kapı önüne konuyorlar. Kamu kurumunda çalışmaları gerekiyor ama yönetmelik çıkmıyor. Alçakça linç girişiminde bulunanların bundan haberi var mı? Onlar iktidara neden bunu yapmıyorsun diye soracaklarına, soran kişiye saldırıyorlar. 
Ocak 2018'de üst rütbelilere 400 TL zam yapıldı. Erlere yapılmadı. Soran kim ben, lince uğrayan ben. Linç girişiminde bulunan alçaklara sormak istiyorum ben onların haklarını savunurken sen neredeydin? Tayini çıktığında sözleşmeli ere yol parası verilmiyor. Kamu görevlisinin tayini çıkarsa eşi de kamu görevlisiyse onun da tayinini çıkarırlar. Sözleşmeli ere bu yapılmıyor. Bu sorunu dile getiren biziz. Saldıran o alçaklar bunun farkında değil. 
Şehit ve gaziler arasında ayrım yapılmaz. Neden ayrım yapılıyor? Ahlaksızlık budur. Sorunu dile getiriyorsunuz, çözümünü dile getirdiğiniz için linç girişimine uğruyorsunuz. Şehitlerimize, gazilerimize saygıyı elden bırakmayacağız. 
İster Edirneli olsun iter Hakkarili herkesi kucaklayacağız."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları