loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Mağdur olan her kesimle sandıkta ittifak yapacağız

Kılıçdaroğlu: Mağdur olan her kesimle sandıkta ittifak yapacağız
Tarih: 16.03.2019 - 18:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tele1'de Merdan Yanardağ'a seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde insanlar daha rahat, huzurlu, güvenli. Yeşillikleri, parkları, kreşleri var. Bunu Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz.

Tank Palet fabrikasının satışı dünya tarihinde bir ilktir! Başlı başına büyük bir olaydır, insanların oturup düşünmesi gerekiyor. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ndeki bütün demokratik standartları yakalaması lazım. Kadın - erkek eşitliği, yargı bağımsızlığı gibi... Türkiye'nin her alanda üretmesi gerekiyor; tarlada, fabrikada, kültür sanatta, bilimde. Üreten bir ülkenin beka sorunu asla olamaz. Üreten bir ülke güçlü bir ülke demektir. Türkiye üretimden koparıldı. Londra'daki bir avuç tefecinin eline düşen Türkiye zor günler yaşıyor. Türkiye Osmanlı'nın düştüğü tuzağa düştü.

1 milyon 11 bin kişi işsizler ordusuna katıldı son sene. 7,5 milyona yaklaşan bir işsiz ordusu var. 

Uzaya çıktılar da biz kuyruklarından tutup engelledik sanki. Uzay ajansı kurun, ama oradaki paraları alıp da çiftlik gibi kullanırsanız olmaz; itiraz ettik biz de. AYM de haklı buldu.

HDP'nin kime destek vereceğini bilemiyoruz. Biz sandıkta ittifak yapacağız. Biz AKP seçmeninden de oy istiyoruz. Mağdur olan her kesimle sandıkta ittifak yapacağız.

CHP olarak Yeni Zelanda'ya heyet gönderiyoruz. Müslümanlara yönelik ırkçı saldırıyı hem kınamak hem onların yakınlarına başsağlığı dilemek için.

Hiçbir katliam bir politika malzemesi olarak kullanılmamalı. Katliamı kınarız, lanetleriz, ama insanların öldürülmelerini miting meydanlarında göstermek doğru değil.

 Seçimlerin demokratik olmadığını biliyoruz. Her taraf Erdoğan'ın fotoğrafları... Erdoğan belediye başkanı adayı mı? Neden hiçbir yerde adayları konuşmuyor? İstanbul için, Ankara için, İzmir için ne yapacaklar?

Mansur Yavaş'a güveniyorum, saygın iş adamı dediler, çocuk istismarcısı çıktı. Bu kadar adice bir iftira atılmaz bir insana. Ahlaki değil, müslüman diye geçinenler için daha büyük bir ayıp bu.

Binali bey İstanbul'a ne yapacak? Başbakanlık yaptı, ne verdi İstanbul'a? Gökdelenler verdi. İstanbul'un hangi sorununu çözdü? İstanbul'u 25 yıldır yönetiyorlar, yeşil alan kalmadı İstanbul'da. Heralde kupon araziler varsa saraya bildirecek.

Medya yüzde 95 iktidarın kontrolünde. Biz ne dersek diyelim onlar iktidarın borazanlığını yapıyorlar. AKP'nin parti sözcüsü çıktı bütün kanallar  canlı yayın  verdi, Mansur Bey'in açıklamasına gelince ağızlarına fermuar çektiler.

Demokrasiye inanıyorsa sandığa gidecek. Neden gitmiyoruz? Adaya bakacaksınız hangi adayın gerçekten hizmet yapacağına inanıyorsanız oyunuzu kullanın. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları