loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Mazbatayı iptal ettin, bir daha alacağız

Kılıçdaroğlu: Mazbatayı iptal ettin, bir daha alacağız
Tarih: 18.06.2019 - 13:29
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"Adalet Yürüyüşü'nün 2. yılı bitti. Görkemli bir yürüyüştü. Yürüyüşü başlattığımızdan bu yana bazı arkadaşlarımızı yitirdik. Hasan Tatlı Adalet Yürüyüşü sırasında hayatını kaybetmişti. Gülriz Surui, Ayşen Gruda da katılmışlardır onları da anıyoruz. Kazım Arslan ve Erdin Bircan'ı da kaybettik. Onlara da rahmet diliyorum. 

Şiddete, darbelere karşıyız, insan haklarından yanayız. Muhammed Mursi Mısır devlet başkanıydı. Darbeyle görevden alındı. Darbe olunca iki ismi Mısır'a gönderdik. Siyaseten idamın doğru olmadığını söyledik, Bunun sonucunu görmek istiyorsanız Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine bakın. Gidin yetkililerle görüşün siyasi idamlara başvurmasınlar, dedik. Kendisi mahkeme salonunda hayatını kaybetti, rahmet diliyoruz. Gönül isterdi ki devlet törenine uygun defnedilsin. Siyasi dünyalarımız çok farklıydı. Ankara'da görüşme imkanımız olmuştu, iyi yetişmiş bir insandı. Mısır'ın dostluğuna, kardeşliğine ihtiyacımız var. Ortak tarihimiz var. 

Yargı, yargıç, adalet önemlidir. 
Bir grup akademisyen barış bildirisine imza atıyorlar. Bazıları hapiste, bazıları tahliye oldu, bazılarının davaları sürüyor. Bir akademisyen bildiriye imza atmış. 30 ay hapis öngörülüyor. Benzer davalarda mahkemeler beraat verdi, siz niye 30 ay veriyorsunuz diyor avukat. Hakim, o hakimin ayıbıdır, diyor. Bir hakimin konuşmasının yargıya düşürdüğü gölge... Başka mahkemenin beraat kararını gerekçesini bilmeden o hakimin kararını aşağılıyorsan, ayıplıyorsan senden daha ayıplı hakim yoktur. Muhtemelen HSK Yargıtay'a başkan seçer. Bu tğr insanlar adalet denilen kavramın içini boşaltıyorlar. 

Bu memlekette kriz var, demek yasak. Ekonomistler, düşünürler krizin olduğunu söylüyor. BDDK, kriz var diyenler için suç duyurusunda bulundu. İçlerinde Mustafa Sönmez, Sedef Kabaş gibi isimler var.  

Dış politikada aslolan Türkiye'nin çıkarlarıdır. Çıkarları iktidar da muhalefet de savunmak zorundadır. Bir çizginin sürdürülebilirliğini sağlamak önemlidir. O çizgi yurtta barış dünyada barıştır. 

Türkiye dış politkada yalnızlaşıyor. Bir yetkili bunu değerli yalnızlık olarak söylemişti. Şimdi görüyoruz değerli yalnızlığı. Mustafa Kemal cumhuriyeti kurduğunda ilk işi komşularıyla barış anlaşmaları yapmak olmuştur. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı, dış politkadaki en önemli adımlardan biridir. 74-2019... Kıbrıs'ta hiçkimsenin burnu kanamadı. 

Kıbrıs politkasının değişmesi lazım, yeni bir hamle yapılması lazım. Yapılmazsa sorunlarla karşı karşıya kalacağız. KKTC'nin artık tanınması lazım. 

Ege adaları... 16 adayı kaybettik. Göz göre göre... Bize ait olan 16 ada Yunanistan işgali altında ses çıkaramıyorlar. Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar. Devasa bir ordumuz var. 3 çapulcunun baskısıyla kendi topraklarımızı terkettik. Kahramanlık edebiyatı yapıyorlar. Lozan'a göre silahsız olması gerekn adaların tamamı silahlandırıldı. Nerede Türkiye'nin çıkarlar. Bakmayın havuz medyasına, sözcülerine, çizerlerine. Bu konuları yazmıyorlar asla. Uluslararası anlaşmaların bize verdiği hakları bile kullanmaktan aciz bir hükümet var. Nerede saray? Lale devrinde. Kızacağına, bağıracağına aç bir kitabı oku kardeşim, sözleşmede ne yazıyor? 

Doğu Akdeniz'de şimdi büyük petrol doğalgaz yatakları var. Amerika, Mısır, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs orada. Orada olmayan tek devlet Türkiye. Niye yok? 

Akdeniz'de Mısır'la Türkiye arasında anlaşma pekçok sorunu çözer. Biz de arama yapıyoruz efendim... Kıbrıs Türklerinin hakkı hukuku yoklar. Adalar işgal edilir seyrederler, Doğu Akdeniz'de dışlanırlar seyrederler. AK Partili kardeşim oy verdin, sormayacak mısın, şehitlerimiz var. Adalar işgal edilirken sen ses çıkarmayacak mısın? 

Suriye batağına niye saplandık. Suriye ile takımlarımız maç yapıyordu, işadamları iş yapıyordu. Bir gecede Suriye 1 numaralı düşman oldu, niye? AK Partili kardeşim önüne gelen yöneticiye sor. Bize cevap vermiyorlar, sana versinler. 3, 5 milyon Suriyeli var Türkiye'de. Bazı vilayetlerimizde Suriyelilerin nüfusu bizim vatandaşlarımızdan fazla. 

Başımıza bu belayı açtın, Suriyeliler için 35 milyar dolar harcadık, dedin. Bizim çocuklarımız ölecek, Suriyeliler deniz kıyılarında tatil yapacak. Suriyelilere, kimseye düşman değilim. Türkiye'yi bu hale kimler getirdi, sorguluyorum.

İdlib'de de sıkışıyoruz. Soçi'de, Astana'da anlaşma yapıldı. Ağır silahları çıkaracağız, dediler. Çıkaramıyorlar. Karadan Esad, havadan Rusya teröristleri vuruyor. Sıkışanlar Türkiye'ye gelecek. Ankara'daki beyler, saraydakiler ne yapıyor? 

Sen Suriye'yi bu hale niye getirdin, sana Suriye'ye gir diye kim dedi. Egemen güçlerin maşası olursan bu hale gelir. Bize danışsalardı sakın Suriye'ye girmeyin, derdik. Suriye komşumuz. Suriye'de yangın çıkıyor silah gönderiyoruz, insanlar ölüyor. 

Bu olayları çıkaran, 1 numaralı kişi sarayda oturan kibirli kişidir. Esad aşama aşam temizliyor. Mustafa Kemal Atatürk boşuna mı huzur diyor, barış diyor. Şimdi Mısır'la, Suriye'yle, Almanya'yla uğraşıyorsun. Buyur uğraş bakalım. Askeri, orduyu perişan ettin. Pilot kalmadı, eskileri çağırıyorlar. 17 yılda bu ülkeyi bu hale kim getirdi? 

Müslümanlığı da politik bir malzeme olarak kullandı. İnsanları böldüler. Herkesin inancı var. Memlekette ahlakszılık, adaletsizlik, yolsuzluk diz boyu nelerle uğraşıyoruz. 

İslama en çok uyan devletler sıralaması yapmışlar. 153 ülkede sorular soruyorlar, ilk 40'ta hiç müslüman ülke yok, Türkiye 95. sırada. Bu yolsuzluk, uyuşturucu batağı, adaletsizlik nedir? 

Neden İslam dünyasında kan akıyor da diğer yerlerde akmıyor. Bunu AK Partili kardeşlerim de düşünsün. 

Ekonomik kriz var diyen gazetecilerin hapse atılmasını istiyorlar. Ekonomide gerçekten yangın var. Gecekondu mahallelerini geziyorum. 9-10 kişinin daracık yerlerde nasıl yaşadığını görüyorum. Şoför, mimar, mühendis herkes işsiz. 1 milyonun üzerinde üniversiteli işsiz. Tabloyu görünce insan üzülüyor. Bazıları lüks ve şatafat içinde bazıları sefalet içinde yaşıyor. Sadece hakim dağıtmaz adaleti yönetici de adaletli olmak zorunda. 

Kredi kartında taksit süresini uzattılar. Adam zaten icrada. Bunlar ekonominin e'sini bilmiyorlar. Ekonomiye giriş dersini mi öğretilir. Ekonomi insan içinde, herkesin karnını doyması demektir biliyor musun? Sarayda her şey güzel, her şey var. Vatandaşın mutfağını biliyor musunuz? Çocuğuma sadece ekmekle salça yediriyorum, diyen anneler var. Ben söylemeyeyim de kim söylesin? Bunları kibir abidesi, sosyete damat bilmez. Program açıklıyorlar ekonomiyi düzelteceklermiş. Düzelmiyor, çünkü yanlış yapıyorsunuz. 

Yapısal Dönüşüm Paketi açıklandı millet daha fakirleşti. Üretim destek paketi açıkladılar, üretim yok. Doğu Güneydoğu'da fabrika kalmadı. Ekonomik önlemler paketi açıkladılar. Ne önlemi aldılar, hiçbir şey. 

Cazibe Merkezleri Teşvik Sistemi açıkladılar. Cazibe merkezi nerede var? 

İstihdam Teşvik Paketi açıkladılar. Bir senden bir benden dediler, ne oldu? 100 günlük eylem paketi açıkladılar. Tam bir fiyasko. 

Yeni Ekonomi Programı açıkladılar. Millette denge mi kaldı? Disipline bakınca yüzde 400 açık var. Değişim doğru, işsizlik artıyor. 

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı açıkladılar. Keşke azyekün yapsaydınız. 

2. 100 günlük eylem planı açıkladılar. Orada ne var ben de anlayamadım.

Yeni Ekonomi Programı açıkladılar. Millet programdan bıktı. Millet umudunu kesti.

İVME açıkladılar. Verimlilik, millilik diyorlar... Bankaların büyük kısmı, sigorta şirketleri yabancı şirketlerin eilnce hangi millilikten bahsediyorsun? Bir de yerliyiz milliyiz diyorlar, geçiniz. 

15 Mayıs 2019'da döviz işlemlerinde binde 1 oranında vergi getirdik, dediler. 17 Haziran'da Erdoğan sanayicileri topladı, müjde verdi. Kambiyoyu kaldırdık dedi. Getiren sensin. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.

Domates yüzde 96 artmış, patates yüzde 108, salatalık yüzde 110, havuç yüzde 170, nohut yüzde 129 artmış. İşsizlik 8,5 milyon oldu. Bu tablodan çıkmak için üretim yapacaksın. Her şey zamlı nasıl üretecek? 

679 milyon dolar buğdaya para ödedik. Bunların yatacak yeri yok. Bunlar gerçekten milli değiller, gerçekten vatan sevgisi yok. 82 milyon faize çalışıyor. 

Erdoğan, bu kardeşinize oy verin göreceksiniz, faiz, dolar ne olacak, demişti. Verdiniz, işsizlik, ahlak, yolsuzluk düzeldi mi? Bizden bir arkadaş var, namuslu, düzgün, kimseyi incitmeyen bir arkadaş. Ekrem İmamoğlu... Ben İstanbul'u düzelteceğim, diyor. Fakirliği yeneceğim, diyor. Açlık, yoksulluk, fakirlik nedir bilmiyorlar, unuttular. Ekrem bey, binlerce fakir var, hizmet edeceğim, diyor. İstanbul'da yaşayıp deniz görmeyen binlerce kadın, çocuck var. Mazbatayı iptal ettin, bir daha alacağız. 

Damat bunlara rağmen ekonomi iyi gidiyor diyor. Hep birlikte bu güzel ülkeye hizmet edeceğiz. Sandiğa gideceğiz, elimizi vidanımıza koyup oyumuzu kullanacağız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları