loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Memleketi bu hale kayınpeder-damat getirdi, bunlara ders verdiğinizde ülkeye bahar gelecek

Kılıçdaroğlu: Memleketi bu hale kayınpeder-damat getirdi, bunlara ders verdiğinizde ülkeye bahar gelecek
Tarih: 27.11.2018 - 13:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"-Sancaktepe'de bir askeri helikopterimiz düştü. Ailelerinin, kahraman ordumuzun, milletimizin başı sağolsun.

-24 Kasım Öğretmenler Günü idi. Hepimiz saygı duyarız öğretmenlere. Öğretmenler bir toplumu eğitir, yetiştirirler. Toplumu çağdaş uygarlığa ulaştırırlar. Öğretmen olmak için yürekte bir vatan sevgisi, insan sevgisi gerekiyor. Öğretmenlere en büyük değeri veren de Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Savaş meydanlarından gelip 1921'de öğretmenlerin toplantısına katılır. Onlara yeteri kadar değer veremediğini söyler. 

Öğretmenleri bizim, Gazi Mustafa Kemal'in düşündüğü bir ortamda bu kadar yıldan sonra öğretmenlerin yaşam standardında iyileşme yapabildik mi? 24 Kasım Öğretmenler Günü idi. Herkes öğretmenler için şunu yapacağız, bunu yapacağız, der.

Biz ne yapacağız, 11 maddeyle anlatalım:

1- Öğretmenler Meslek Kanunu çıkarılmalı. Bütün eğitim camiasına kanun teklifimizi gönderdik, parlamentoya verdik. Siz de bir milletvekili ile karşılaırsanız meslek kanununu çıakrın, Kılıçdaroğlu söz verdi, siz de verin, oybirliğiyle çıkarın, deyin.

2- Bugün ek iş yapan öğretmenlerimiz var, geçinemiyoruz, diye. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Ayda 6 bin lira.

3- Çalışırken alınan aylık var, emekli olurken alınan aylık var. Çalırşıken 100 TL alıyorsanız emekli olunca  52 TL alıyorsunuz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik. Biz söyledik bütün partilerin seçim beyannamelerine girdi. Bütün partilerden bekliyoruz, gelin 3600 ek göstergeyi oybirliğiyle verelim. Kanun teklifimizi verdik. Seçim bildirgelerinde olmasına rağmen AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bunu da öğretmen kardeşlerimin bir köşeye yazmasını istiyorum.

4- 24 Kasım'da öğretmenlere bir maaş ikramiye verebiliriz. 

5- Ücretli öğretmenler asgari ücretin yarısını alıyor. Bu ayrımı kaldıralım.

6- Okullarda öğretmen açığımız var, dışarıda da atama bekleyen öğretmen var. 153 bin 640 öğretmen açığı var, Sayıştay raporuna göre. 

7- Taşımalı eğitime son verilmeli. 

8- 20 Temmuz sivil darbesinden sonra çok sayıda öğretmenin görevine son verildi. Bir kısmı beraat etti, bir kısmına da takipsizlik kararı verildi. Bu öğretmenlerin atanmaları gerekiyor. Bunu takip ediyoruz.

9- Devlet ve özel okulları ayrımcılığı var. Devlet okullarda perişanlık var, özel okullarda da devlet desteği var. Parası olan çocuğunu yurt dışına gönderiyor. Eğitimde tasarruf olmaz, özel okullara devlet desteği geri çekilmeli.

10- 21. yüzyıldayız. Hala ikili eğitim var. Hala birleştirilmiş sınıflar var. Bu Türkiye Cumhurieti'nin ayıplarından birisidir. 

11- Okul aile birliklerine yasal statü sağlanmalı.

Öğretmen arkadaşlarımıza CHP grubundan sevgilerimizi gönderiyoruz. Önünüzdeki bütün engelleri kaldırmak görevimiz.

25 Kasım kadına şiddetin yok edilmesi için mücadele günü. Yeri geldiğinde kadınlar içinde güzel laflar ediyoruz, ama kadına yönelik şiddet artıyor. Siyaset kurumundan yeterli tepki gelmiyor. Kadına şiddet yüzde 1400 arttı. 

2018'in ilk 9 ay rakamlarına göre 183 kadın 18 çocuk öldürüldü, 279 çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Bunlar medyaya yansıyanlar. 2010'da 44 bindi kadına şiddet dolayısıyla açılan dava sayısı, bugün207 bine çıktı. Kadın erkek eşitliği sağlamak istiyorsanız yönünüzü döneceğiniz bir parti var: CHP.

Ekonomide durum giderek ağırlaşacak. Erdoğan seçilmeden önce meydanlarda çay simit hesabı yapıyordu. 16 yıllık kesintisiz yönetim ve gerçekleri. 1,75 kuruş simit, 1,75 kuruş çay diyelim. 5 kişilik bir aile 3 öğün çay ve simit tüketsinler. 5 kişinin 1 günlük harcaması 52 lira 50 kuruş. 1 ay bin 575 TL. Asgari ücret 1603 TL. Vicdan sahibi olan herkese seleniyorum, 28 TL ile okul, elektrik, su, doğalgaz, yol parasını nasıl karşılayacak? Erdoğan'a kendisinin sözleriyle sesleniyorum. Senin bu zalim yönetimin değil bu yiyecekleri bir bardak çay ile bir simidi bile layık görmüyor. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında aylık alıyor. Asgari ücret alanların sayısı 6 milyon.

16 yıldır ülkeyi yönetenler seni (vatandaşı) simite çaya mahkum ettilerse hesap soracaksınız. Asgari ücreti artırın, diyoruz, artırmıyorlar. Memleketi bu hale getiren kayınpeder-damat. Kayınpeder 'ne yaparsam yapayım, bana oylarını verecekler' diyor. Bu sefer öyle değil. 1603 TL'yi reva görüyor, çift dikiş maaş alacak diyor. Sen çift maaşla geçiniyorsun, 'bana 74 bin TL vereceksiniz' diyor. Elektrik, yol, su, parası yok. AK Partili kardeşim sen hesabını sormazsan açlığa mahkumsun demektir. Bunlara ders verdiğinizde ülkeye bahar gelecek. 

Soğan baskınları yapıyorlar. Soğanı olan teröristi yeni duyuyorum. Soğan üreticilerine de terörsit demeye başladı. Soğanı niye depoladınız, diyor. Tarlada mı kalacak soğan? Neyin ne olduğunu bilmiyorlar, şaşırmış vaziyetteler.
 
Soğana değil devleti soyana bak diyeceğiz. Köşeyi döndüler. Son 2 yılda köprülere yüzde 157 zam yaptılar. Bu paralar nereye gidiyor? Bunun adı vurgun, soygun değil mi? Sudan'da 780 bin 500 hektar arazi kiraladılar. Bakan gitmiş, 'Türk müteşebbislerini Sudan'a davet ediyorum, burada eksinler, buradan Türkiye'ye getirsinler' dedi. Asıl hedef çiftçiyi bitirmek. Bunların müsebbibi sarayda oturan zat ve damadı.
 
Tek adam rejiminin felaket getireceğini söyledik. Tek adam rejimindeyiz. Bunları daha önce yaşıyor muyduk, tek adam rejiminde yaşıyoruz. Ekonomi baskıyla yönetilmez. Liyakat, bilgi, birikim olması lazım. Ekonomiden anlamayan damadı getirip devletin kasasının başına oturttun, bu yürümez. Vatandaş borç batağında. 2002'de 6 milyar 605 milyon TL vatandaşın bankalara borcu vardı. 9 Kasım itibariyle borç, 522 milyar 962 milyon TL. Vatandaş 1 yılda bankalara 49 milyar 309 milyon TL ödedi.  AK Parti iktidarı tefecilere hizmet eder.
Vatandaş perişan o beyefendi kilosu 4 bin TL'lik çay içiyor. Mutfak dolu, uçağa para vermiyor, her şey parasız, Türkiye de öyle sanıyor. Saray çevresindeki müteahhitlere soruyor, her şey tıkırında diyorlar. Halktan koptular.
İlk 9 ayda bir grup tefeciye 9 milyar 724 milyon lira faiz ödediler. Dışarıya ödenen faiz 159 milyar 290 milyon dolara çıktı. Erdoğan tefecilerin talimatından çıkmaz. Dış güçler dediği tefecilere ne istedilerse verdi. 
 
AK Partili vatandaşlarıma sesleniyorum, bugüne kadar Erdoğan ne istediyse verdiniz. Tek başına iktidar istedi, verdiniz. Başbakan olmam lazım, dedi, verdiniz, cumhurbaşkanlığı istedi, verdiniz. Ustalık dönemi için de beni iktidar yapın, dedi, yaptınız. Parlamento benim için ayak bağı, dedi, yetkiyi verdiniz. Devletin fabrikası olmaz, dedi. O yetkiyi de verdiniz. Başbakanlığı kaldıralım, dedi, onu da verdiniz. Kardeşim cebine bir bak, cebinde ne var? Oğlun, kızın iş buldu mu? Her şeyi verdin sende hiçbir şey kalmadı. Mart ayı geliyor elini vicdanına koy buna bir ders ver. 
AK Parti demek pahalılık, enflasyon, israf, yolsuzluk, niteliksiz eğitim, borç batağına sürüklenen Türkiye demektir. Seçmenine değil iktidarına söylüyorum. 
15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için toplanan parayı ne yaptınız dedik, cevap vermediler. 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal, AK Parti'ye benden oy alamayacaksınız dedi. Yine soruyoruz, 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplanan parayı ne yaptınız?
Kaşıkçı cinayeti... Katilleri niye serbest bıraktınız? Kraldan para mı dilendiniz onun için mi serbest bıraktınız?"
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları