loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz

Kılıçdaroğlu: Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz
Tarih: 18.03.2019 - 10:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Çanakkale şehitlerini anma toplantısında şehit, gazi aileleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Ankara'da Çanakkale şehitlerini anma toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Hepimize görevler düşüyor. Şehit yakınları, gazilerimiz -35 derecede terörle mücadele edenler ve şehit olanlar, güvenlik güçlerimiz hepsine şükran borçluyuz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz açısından hiçbir ayrım yapmaksızın bu ülkenin vatandaşları şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi kucaklayacaktır.

Ayrım yapıldığı için altını çiziyorum. 15 Temmuz şehitleri ayrı, diğerleri ayrı. Parmağı kopanları gazi saymadılar, 15 Temmuz'da en küçük yarayı alanı gazi saydılar. Bu ayrımcılık bizim vicdanımızı kanatıyor. Pozitif ayrıımcılığı devletin yapması gerek, İngiltere'de bir gazi mağazaya girse anons edilir, saygı duyulur. Bizde ne yapılıyor bir kart veriliyor ne yapıldığı belli değil.

Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz. Neden böyle bir ayrımcılık üzerine siyaset inşa ediliyor? Ekonomi desen olmaz, işsizlik desen olmaz, dış politika desen tam bir fiyasko. Emevi Camii'nde namaz kılacaklardı 3.5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. 
AKP'ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. 17 yıldır bir iktidarı omzunuzda taşıyorsunuz, ne istedilerse verdiniz.
Ülkücü arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Milliyetçilik vatanını, bayrağını sevmek demektir, üretmek demektir. Cumhuriyetin ilk yıllarında tütün, pamuk satıp fabrika kurduk. Şimdi fabrikayı satıp domates, patates alıyoruz.
Bana dünyada bir örnek göstersinler, slah fabrikasını satsın. Tank palet fabrikasının yarısını Katar ordusuna sattılar. Hala gidip bunlara oy verirseniz asla ve asla size ülkücü demeyeceğim.
Katar ordusunun fabrikamızda ne işi var. Bizim erlerimize, subaylarımıza Katar ordusu emir verecek. Çanakkale Zaferi, Milli Kurtuluş Savaşı'ndan nerelere geldik bakın! Harb-İş Ankara'da miting yapmak istedi. Miting yapamazsınız dendi. Sen sabah, öğlen akşam miting yapıyorsun birşey olmuyor da Harb-İş bu devletin odursuna, fabrikasına sahip çıkınca mı oluyor?
Hiçbir işçinin işine son verilmeyecek. Çalışan, üreten herkesin bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Bir de sizden söz isteyeceğim, başkana oy verecek misiniz?
Biz de size söz veriyoruz. Yoksul mahallere, şehit yakınlarına, gazilere pozitif ayrımcılık olacak."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları