loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Sandıkta görev yapacak arkadaşlarımıza seçmen listelerini vereceğiz. 23 sabahı bile isim listelerinde oynayabilirler, her şeyi denetleyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Sandıkta görev yapacak arkadaşlarımıza seçmen listelerini vereceğiz. 23 sabahı bile isim listelerinde oynayabilirler, her şeyi denetleyeceğiz
Tarih: 11.06.2019 - 13:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Kazım Arslan abi olarak bilinirdi. Bir hukukçu, sanayici, 10'u aşkın STK'nın yönetim kurulu üyesiydi. Denizli'nin ağabeyi olan saygıdeğer bir insandı, kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Onu sonsuzluğa uğurladık, her zaman kalbimizde olacak.
Ampute Milli Takımı aramızda. Ağırlığı gazilerden oluşan bir takım. Madalya alıp ülkeye getirdiniz, guruRlandırdınız, şükran borçluyuz. Milli takımımız da Fransa'ya karşı başarıya imza attı, onlara da yürekten teşekkür ederim. 
-Tarihten kalan bir mirasımız var. Her ülkenin bayrağına saygı duymak gibi... Fransız Milli Marşı okunurken yapılan protestolara üzüldüm. Herkesin marşına, bayrağına saygı göstermek durumundayız. izlanda'da yaşanan üzücü bir olay var. Üzüntü duyduk. Oraya maç için gidiliyor. Milli takımımıza gösterilen olumsuz tepkiyi doğru bulmuyoruz. Umarız milli takımımız başarının altına imza atar, mesaj vermiş oluruz.
-İbrahim Balaban hayata veda etti. Gençliğinin bir bölümünü hapiste geçirdi. Nazım Hikmet ve Orhan Kemal'le. Nazım Hikmet ona ressam olabilirsin, dedi. En iyi ressamlardandı, başsağlığı diliyoruz.
-Çalışanların hakları vardır. Bu hakların bir kısmı ululslararası hukuktan, br kısmı yasalardan kaynaklanır.  TÜRK-İŞ en çok üyeye sahip konfederasyon. Kamu sektöründe örgütlendi. Şubat ayında sözleşmeler yapılması gerekiyordu. Haziran ayındayız. Hükümet bir türlü randevu vermiyor. aydır Aile, Çalışma Bakanlığı'ndan randevu talep edilmesine rağmen randevu vermiyorlar. Seçimler var. Seçimden sonra çok düşük bir rakam verecekler. Hakem heyetine gidecek, o da iktidara yakın kişilerden oluşuyor. 4aydır randevu verilmiyorsa bütün işçi kardeşlerimin düşünmesi lazım. O sendikanın yerinde durmaması lazım. Ben takipçisi olacağım, umarım onlar da haklarını takipçisi olur.
-Milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bayramda mahkumları ziyaret edin, yalnız olmadıklarını anlatın, dedik. Askeri öğrencilerle, siyasilerle, kader mahkumlarıyla, avukatlarla görüşüldü. Eren Erdem'le de görüşüldü. 11 aydır hapiste. Adalet reformu yapacağız, dediler. Bu ülkede adalet yok demektir. 17 yıldır ülkeyi kim yönetiyor, adaletsizliği kim yerleştirdi? Adaletin mücadelesini veriyoruz. Onlar samimi mi göreceğiz. 
-Çalışma herkesin hakkıdır. Türkiye'de 8,5 milyon insan işsiz. İnsanlar geçinemiyorlar. Biz iktidarda değiliz nereye gitsek ne olursunuz kızıma, oğuma iş bulun talepleri geliyor. İktidar sahiplerine de gidiyordur herhalde aynı talepler. 23 Haziran'da sandığa gidip gözünü kırpmadan Ekrem İmamoğlu'na oyunu vereceksin kardeşim. 17 yıl ülkeyi tek başınıza yöneteceksiniz, 17 yıl sonunda nasıl olur da 8,5 milyon insan işsiz kalır. Bunu çoluk çocuğu işsiz olanların sorması lazım. Adana'da 35 yaşında bir genç intihar ediyor. Annesi borç için değer miydi, diyor. O annenin dramını sarayda oturanlar biliyorlar mı? Kastamonu'da atama bekleyen matematik öğretmeni intihar etti. Saraydakiler işsizliğin ne demek olduğunu biliyorlar mı? Kastamonu'da 3 çocuk babası mevsimlik işçi intihar etti. Devleti yönetenlerin fakir fukarayı düşünmesi lazım. Sosyal devlet güçlünün yanında değil, fakir fukaranın yanında olmak demektir. Bu tablo Türkiye'nin uzun süre kaldıracağı bir tablo değil. Hayatına son veren bizim vatandaşımız. İntihar edenlerin yakınlarına sesleniyorum: Evladınızı intiharın eşiğine getiren 17 yıllık politikayı sorgulamanız gerekiyor. İktidarda olanlar saltanatı yaşıyor.
Saadet Partisi'nin İBB adayının 2 oğlu var. Sen misin başkan adayı olan, ikisinin de işine son veriyorlar. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum; Hangi vicdan bunu kaldırır? Senin vicdanın kaldırıyorsa git oyunu Binali Yıldırım'a ver. Vicdanın kaldırmıyorsa Binali bey dışında gidip oyunu vereceksin. Kişinin ailesiyle uğraşılır mı, yolsuzluk yaptıysa uğraş. Bunu kaldıracak bir şey varsa ben ona insan demem. İnsanda bir ahlak, akıl vardır. Rakibinizi bile saygıyla anarsınız. Siz rakibinize değer vermeyideğil, nasıl yok ederim diyorsunuz. Onun ekonomik değerleriyle oynuyorsunuz.
-Bin TL'nin altında aylık alanların sayısı 1 milyon 120 bin 877 insan var. Bu insanlar nasıl geçinecek. Bütün yandaşları köşeyi dööndü. Hangi sosyal devlet anlayışı bunu kaldırıyor? 1500 TL altında alan kişi sayısı 2 milyon 837 bin. Asgari ücretin altında aylık alanların sayısı 8 milyon 314 bin 419 kişi. Saray, atadığı bakan bunu biliyor mu? Hani yoksulluğu bitirecekti bunlar. Yoksul sayısını artırdılar. aSarayda oturup lale devrini yaşayanlar kentin varoşlarında yaşayanların efkarını biliyorlar mı acaba? Bu insanlar evine sarımsak, salça, patates, domates alacak. Sarımsak fiyatı 1 yılda 97, patates fiyatı yüzde 97, salça yüzde 90, domates yüzde 73 arttı, aylıklar artmadı. Önümüzde 23 Haziran seçimleri var. Bu tabloyu yaratanlara bu milletin yakasından düşün desinler istiyorum. Fakir dostuydu hangi fakirin dostu? Çiftçi, işçi, sanayici perişan. Ocak-nisan döneminde karşılıksız çeklerdeki artış yüzde 78. Bedelini ödeyemiyor sırayla hapse girecekler, bekliyorlar, hapislerde de yer yok. Ekonomiyi bu hale dış güçler mi getirdi? Türkiye'yi dış güçler mi yönetiyor 17 yıldır? İcra takipleri almış başını gidiyor. Şu anda icra dairlerinde 2018 sonu itibariyle 29 milyon 727 bin 512 dosya var. AK Parti'ye oy veren kardeşlerime ne söyleyeyim, 17 yıldır ülkeyi kim yönetiyor? Ülkeyi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim eden kimdir? 471 milyar TL vatandaşın bankalara ödedi. Hepimiz bankalara çalışıyoruz. Kim üretecek?
Türkiye yönetilmiyor. Fiyatlarda yüzde 10 indirim yapacağız, dedi damat. Oldu mu, olmadı. Zabıtalara denetleyin, fiyatlar inmiş mi, dedi.Ne oldu damat yine yerinde. Soğan depolarını bastılar, bunlar terörist dedi, ne oldu fiyatlar düşmedi. İçişleri genelge gönderdi, düşmedi. TL dolar karşısında değer kazandı dediler, düşmedi. Baktılar olmuyor TÜİK'teki yöneticiyi alalım arkadaşımı tain edelim, fiyatlar düşecek dediler. Düşmedi. Türkiye'yi yöneten yok. Rüzgara kapılmış gidiyoruz. 82 milyon freni patlamış kamyonda aşağı doğru gidiyoruz direksiyonda kimse yok. Para babalarına dolarla ihale verdiler. Kim yandaşlarına dolar garantisi verdi? Köprü, yol geçişi niye dolar garantisiyle? Kim 123 milyar dolar olan projelerinie devleti kefil etti? Kim döviz geliri olmayan şirketlere dövizle işlem yapabilirsin, dedi. Tarımı bitirdn. Milyarlarca dolar tarım ürününü kim ithal etti? AKP artili kardeşim vicdanına sesleniyorum: Silah fabrikasını Katar ordusuna kim sattı? Buna dur demelisin. 
Bunu 23 Haziran'da sandığa giderek demelisin. Türkiye'nin Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Talimat oradan geliyor bunlar da aynen uyuyorlar. Kontrolsüz borç alan emir alır, emşr alıyorlar. Papazı rehin aldılar. Teslim ettiler. AK Partili kardeşim Türkiye'nin bu hale düşmesine razı mısın? Türkiye'yi yöneten kişinin başka ülke yöneticisinden talimat almasını içine sindiriyor musunuz? 
-Umutsuz değiliz. Çorum'da Büyet isimli bir köy var. 31 Mart'ta seçim yapılır, 2 muhtar adayı vardır. İsmail Akpınar 143 oy alır Saffet Kışla 145 oy alır. Seçm Kurulu, 6 ay süreyle ikamet etmen lazımdı, mazbatan iptal ediyorum, diyor. mazbatayı diğer adaya veriyor. Akpınar, 2 oy eksik aldım, başkasının aldığı muhtarlığı yapmam etik değil deyip istifa ediyor. Seçim yenileniyor, Saffet Kışla kazanıyor. İki muhtarı da aradım. Siz TBMM'ye, YSK'ye, hakim ve savcılara kimsenin vermediği demokrasi örneğini verdiniz, sizi kutluyorum, dedim. Kimsenin umutsuz olmaya hakkı yok. Bu ülkenin demokrasi kültürünü içine sindiren insanları var. YSK'nın toplu iğne ucu kadar bile itibarı yoktur.
-Seçimler olacak, aynı sandık, aynı heyet 4 pusula var. Nasıl oluyor 1'i kabul edilmiyor, 3'ü kabul ediliyor? Bunu bulana Nobel ödülü verecekler. Sandık başında görev yapacak arkadaşlarımıza o sandıkta oy kulananların isim listesini vereceğiz. 23 sabahı bile isim listelerinde oynayabilirler. Her türlü sahtekarlığın  önlemini alıyoruz. Seçmenin imza attığı listeyi kontrol edin, diyeceğiz. Her şeyi denetleyeceğiz. Emin olun her şey çok güzel olacak. Bugün Ekrem bey projelerini açıkladı. İstanbul'da yoksulluğu bitireceğim, yeşile boğacağım, diyor. Kazanan ben değil 16 milyon İstanbullu olacak diyor. 23'ünde hepimizin görevleri var."
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları