loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğrayan genel başkan kimdi?

Kılıçdaroğlu: Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğrayan genel başkan kimdi?
Tarih: 16.03.2019 - 12:52
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Bergama'da halka seslendi.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim çalışmalarına bugün İzmir'in Bergama ilçesinde devam etti. Bargama'da halka seslenen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bir parti düşünün 17 yıl ülkeyi kesintisiz yönetmiş olsun. 17 yıl tek başına, 17 yılda istediği kanunu, genelgeyi çıkarsın istediğini atasın. 17 yılda 82 milyondan vergi toplasın, 17 yılda 70 milyar dolar özelleştirme yapsın, milyarlarca dolar borçlansın. Sonra da vatandaşı soğan kuyruğuna soksun.

17 yılda bizim babalarımızın kurduğu fabrikaları sattılar, 500 milyar liralık borcun altına girdi. Neden çocuklar yatağa aç giriyor. Neden bir yılda 1 milyonu aşkın insan işsiz kaldı?

İşsizlik nasıl sonlanır. Üreteceksiniz. Bunun başka yolu yok. Bizim atalarımız o fabrikaları, tütün, buğday satarak kurdular. Silah fabrikalarını, kağıt fabrikalarını kurdular. Şimdi bu fabrikaları satarak domates alıyoruz, tütün alıyoruz.

Son 16 yılda Türkiye Cumhuriyeti Londra'daki bir avuç tefeciye 149 milyar faiz ödedi. Kim ödedi biz ödedik. Faizler yükseldi niye yakayı ele verdiniz.

Çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyor. Patatesi, eti, domatesi sıfır vergiyle getiriyorlar. Sonra köylüye dönüp neden zam yaptın diye soruyor. Elektriğe, suya, doğalgaza, ilaca zam yapan sensin e onları da vergisiz ver bak bakalım nasıl oluyorEsnafı da suçluyorlar. Esnafın ne günahı var? Suç varsa yargılarsın ama başta birileri kalkıp esnafı, çiftçiyi terörist ilan eder mi?

Her türlü iftirayı yapıyorlar Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırdığı genel başkan kimdi? Silahlı saldırıya uğrayan kimdi? Nasıl oluyor da bütün bu iftiraları atıyorlar.

Milliyetçilik demek elaleme avuç açmamak demektir, üretmek demektir. Milliyetçilik demek silah fabrikasını satmamak demektir. Dünyanın neresinde olmuştur bu. Kendi fabrikasını götürüp Katar ordusuna satsın. 

Kavgadan bıktık, huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Her evde huzurun olmasını istiyoruz. Yeni dertler ekleniyor. Bakın Yeni Zelanda'da Cuma namazına giden 49 Müslüman acımasızca katledildi. Kınıyorum. Barışı ve huzuru sağlamak zorundayız. Barışı savunan kişinin adı nedir biliyor musunuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyorsa benim sorunumdur, hepiminiz sorunudur. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları