loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Seçim iptali İstanbul'un rantını bir avuç kişiye vermek için yapılan bir kumpastı

Kılıçdaroğlu: Seçim iptali İstanbul'un rantını bir avuç kişiye vermek için yapılan bir kumpastı
Tarih: 20.06.2019 - 17:46
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Best FM'de 'Ufuk Karcı'la Konuşan Türkiye Özel' programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Eleştiriyi bel altına indirmek doğru değil. Siyaseti hizmet olmaktan çıkarıp karşılıklı karalama kampanyasına dönüştürmek doğru değil. Ekrem bey herkesi kucaklayan bir dil kullanıyor. Kimseyi ayırmıyor. 18 günde neler yaptığını herkes gördü.

Kazanan bir adayın mazbatasına Ankara'da kapalı kapılar ardında müdahale edildi. Oylar çalındı demişlerdi, nerede? Erdoğan oylar çalındı ama siyasi dedi, kamera görüntüleri var, dedi. Gerekçe yazdılar iler tutar bir şey yok gerekçede. 4 pusulayı aynı zarfa koyuyorsunuz. Zarftan çıkan 3'ü doğru 1'i yanlış. İstanbul'un rantını bir avuç kişiye vermek için yapılan bir kumpastı.

(İmamoğlu'nun gündeme getirdiği Sayıştay raporu) Sayıştay tespit yapar. Şu kadar kira alınmamıştır, deniyor. Bu kirayı alın, zarar var, diyor. Raporda şu kardar araç kiralandı yazıyor, biz de soracağız. Rakamlar var, Ekrem bey de bu rakamları söyledi. 

Sayıştay'ın açıklaması da siyasidir, ilk kez böyle bir açıklama yapıyor. Sayın Binali Yıldırım raporu okumadım, diyor. İBB Başkan adayı olacaksınız, İBB ile ilgili Sayıştay rapor yazacak, siz TBMM başkanlığı görevi yürüteceksiniz. Nasıl aday oldunuz? Raporu okumadan toplantıya katılıyorsunuz.  

Ortak yayın objektif, kendi ölçülerinde bir yayındı. Unutulan bir geleneği başlattı. Bunu Ekrem beye borçluyuz. Ekrem bey çağrıyı 31 Mart'tan önce yapmıştı. Olmadı, o zaman Binali bey yüzde 100 kazanacağını düşünüyordu. 

Havuz medyası 'Ekrem beyi Yıldırım çarptı' dedi. 2 gün sonra baktık tezgahlar kurulmaya başlandı.

(Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu-Sisi kıyaslaması) Komedi programını izler gibi izledim. Bir cumhurbaşkanı ağırlığı yok. Cumhurbaşkanı da değil bir partinin genel başkanı. Partinin genel başkanı olarak propaganda yapıyorsan Cumhurbaşkanlığı forsunu kullanamazsın. Benim başkanım değilsin. Anayasa tarafsız davranacak diyor. 

-Bizim belediye başkanlarımız partizanlık yapmayacaklar, liyakati esas alacaklar. Onlar gibi yönetmeyeceğiz. Onların malı götürme gelenekleri var, bizde öyle bir şey yok.

-Yaptırdığımız anket yok, değişik kurumların anketleri var onlara bakıyoruz. Oylamanın yapılacağı son saate kadar bu ülkenin vatanseverleri hep birlikte çalışacağız. 

-Peynir ekmek gibi  para siyasi iktidar için harcanıyor. EYT mümkün. Bu işin temeli aktüerya hesabıdır. Aylık bağlarsınız, başta düşük olur sonra yükselir. Bunun uzmanları vardır. Çalışır, parlamentodan geçirirsiniz haklarını da verirsiniz. Polislere, imamlara, öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceklerdi. Niye yalan söylüyorlar, defalarca söylüyorlar niye vermiyorlar? 100 günde yapacaklardı. Kaç 100 gün geçti. Para yok, diyorlar. Niye para yok. Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. 186 milyar dolar faiz ödendi son 16 yılda. Bunu Erdoğan cebinden mi ödedi. Türkiye faizi ödemek için de borçlanan bir ülke haline geldi.

-Türkiye krizin başındayken 13 madde saydım. Bazıları kısa vadede hemen yapılmalı bazıları uzun vadeli. Döviz garantili işler TL'ye çevrilmeli, dedim. Vatandaşa dolarını bozdur diyeceksin 5'li çeteye dövizle garanti verecekler.

-Medyanın yüzde 90'ı onları kontrolünde. Vatandaş artık bunları yemiyor. Mufakta yangın var. Yangın varsa ülkeyi yönetenler sorumlu diyorlar. 8,5 milyon işsizimiz var, 1 milyonu işsizimiz var. Sorumlusu bu ülkeyi yönetenler. 

-Fabrikayı her şeyi sattın, nereye gitti bu para? Sarayda işsizlik, yoksulluk, açlık yok. Sosyete damadın dünyadan haberi yok. Paket üstüne paket açıklıyor. Hangi paketi açıyorsa sorun daha da büyüyor. Yandaşa gidiyor, onlar çok güçlü para alamıyor. Vatandaşa gidiyor. Her iki vatandaştan birisinin icra dairesinde dosyası var. İcra daireleri açtılar törenle. 

-Bütün bu sorunlar içinde parayı üretime dönük yatırıma harcamadılar. Bol bol gökdelen yaptılar. Para bitti, işsizlik başladı."

-

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları