loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Sendikalara rağmen teklif gelirse muhalefet edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Sendikalara rağmen teklif gelirse muhalefet edeceğiz
Tarih: 31.07.2019 - 15:04
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türk İş’i beraberindeki heyetle ziyaret etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası  Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile ortak basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

67 yıl bu ülkede bütün sıkıntılara rağmen Türk İş işçi hareketi olarak varlığını korudu. Bir yerde demokrasi varsa işçleri hak aramalı. İşçiler örgütlenmeli. İşçilerin örgütlenmesinin önüne barajlar konuyorsa bunu doğru bulmuyoruz.

Örgütlenmmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bunu da yapacağız. İşçi hareketinin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. işçi ve ya memeur istediği şekilde örgütlenir. Örgütlenmeleri bizi mutlu eder. Ücret sendikacılığına karşıyız. Batan şirketi kurtarmak için 400 milyar lira ayıracaksın işçiye gelince efendim paramız yok veremiyoruz. bunu doğru buluyoruz. astronomik rakamlar istenmiyor. makul rakamlar isteniyor. elektriğe yapılan kadar zam bir zam  versinler bari.

Kıdem tazminatı hakkında sendikalar kendi aralarında oturup uzlaşırsa bizim açımızdan sorun yok. Sendikalara rağmen teklif gelirse muhalefet edeceğimizi söyledik.

İş kazalarında Avrupa'da birinci dünyada üçüncüyüz hayatını kaybedenleri çoğu sigortasız.

Türk-İş'in yaptığı çalışmalar bizim için çok önemlidir. 

Belediye başkanlarının akrabalarını yönetime getirilmelerini doğru bulmuyoruz. Bunların çoğu çözüldü. Bunların hepsi çözülecek. Aile kadrolaşması sadece CHP'de mi var? Sayın Davutoğlu siyasetçi için etik kurallarını getirdi geri çektiler. Buradan TBMM Başkanı'na açık çağrı yapıyorum: Siyasi ahlak yasasını çıkartalım. 

Arkadaşların bir kısmı görevlerinden ayrıldı kalanlar da ayrılacak. Bazı belediyelerde verilen durum da doğru değil. Örneğin Selçuk Belediye Başkanı'nın yakını kendisi belediye başkanı olmadan çok önce orada çalışıyordu. 

Havuz medyasına teşekkür ederiz ama aynı şeyi AKP'li belediyeler yaptığında neden yazmıyorsunuz? Siz gerçekten gazetecilik yapıyosanız diğerlerini de yazın. 

Barış koridoru da olabilir özel bir bölge de olabilir. Türkiye'de bütün tarafların olduğu bir Suriye çalıştayı yapılmalı. Suriye'deki olayları bütün boyutlarıyla değerlendirmek zorundayız. Ben bunu 2013 yılında dönemin başbakanı Erdoğan'a teklif etmiştim.

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları