loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Siyaset kurumunun görevi vatandaştan alınan verginin her kuruşunun hesabını vermektir, hesabını vermiyorsa zorba devlettir

Kılıçdaroğlu: Siyaset kurumunun görevi vatandaştan alınan verginin her kuruşunun hesabını vermektir, hesabını vermiyorsa zorba devlettir
Tarih: 20.06.2018 - 12:16
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'da STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuştu. Burada yaptığı konuşmada devlette liyakat esasının bozulduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu "Birini bizim parti cemaat diye alırsanız devleti çökertirsiniz" ifadelerini kullandı...

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle

 

Bugün ülkenin geleceğinden hepimiz sorumluyuz. Sizden özel bir ricada bulunmayacağım. Elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın Önümüzdeki süreçte ne olacak? Herkes bu soruyu soruyor

10 yıl önce saman ithal edeceğim deseydim kimse inanamazdı. Geldiğimiz nokta budur. Tarım  stratejik bir sektördür. Ne oldu da Türkiye bugün saman ithal ediyor. Ben 3 hamle sonrasını görmek zorundayım. Bu oynanan oyunları halkıma anlatmak zorundayım.  Egemen güçler Türkiye’yi 81 milyonu kim doyuracak diye tartışıyor.  

Geçmişin önemli kuruluşlar devre dışı bırakıldı. Çaykur, Fiskobirlik, Tariş vardı. Çiftçiyi güçlendirmek için 1930’da ne kadar kurum varsa zayıflatıldı. Yakında bütün fındık üreticileri kendi bahçelerinde işçi haline gelecek. Milliyetçilik kuru lafla olmuyor. Ne diyordu Amerika afyon ekmeyeceksin dedi. Ecevit ne yaptı ben ekeceğim dedi. Milliyetçilik budur.

Fındık konusunda en tutarlı politikaları olan CHP’dir. Fındık için yürüyüş miting yapan çözüm öneren biziz. Artık siz de elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu kullanın. Konya’dan küçük bir devler Hollanda 180 milyar doların üzerinde tarım ürünü ihraç ediyor. Her şeyimiz var, neyimiz eksik. Eksik olan namuslu siyaset. Siyaset köşeyi dönme malı götürme aracı değildir. Siyasete giren biri zenginleşmişse malı götürmüş demektir. Bu seçim normal bir parti seçimi olmanın çok dışındadır.

Muhtarlar mademki demokrasinin temel taşı neden hakkını vermiyorsunuz. Bu topraklarda yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir. 1833 te Kastamonu’da güçlü bir geleneğiniz var. Özel bir yasanızın olması lazım.  Temel muhtarlık kanununun olması lazım.  134 maddeden oluşan bir kanun taslağı hazırladık. Muhtarların özel binalarının olması lazım.

Size valiliğin bir eleman tahsis etmesi lazım. Bunun yasal bir zorunluluk olması lazım. Bütün sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla yapılması lazım.

Birleşik oy pusulalarınızın olması lazım. Sizin seçimleriniz çok önemli. Mahallede değişiklik olduğunda o mahalle ile ilgili söz ve karar sahibi olmalı.

Üretim bir ülkenin saygınlığının ölçüsüdür. Hele hele saygınlığınız daha fazla. Katma değeri yüksek ürüne geçmesi lazım ülkenin. Türkiye bu tireni kaçırırsa bir daha yakalayamaz. İktidarın ufku ne? Kıraathane hangi sorunu çözer işsizlik sanayicinin sorunu mu çözer. Fabrika niye kuracağım demiyorsun. İstihdam yaratacağım de. Ufkumuzun olması lazım.

Sanayiciler nitelikli ara eleman sorunu olduğunu söylüyor. Teknoloji liseleri kuracağız. Bu aynı zamanda iş garantili eğitim demektir. Bu değişimizi yakalamak için neyi öneriyorlar. Yeni insan kaynakları bakanlığı kuracağız. Hükümetin bundan haberi bile yok.

Ufku geniş siyasal anlayışa ihtiyacı var. Esnafı kira stopajı belasından kurtaracağız. Esnaf bakanlığı kuracağız. İktidar esnafı gözden çıkarmıştır. Bu partiye oy verebilirsin o zaman ağlamayacaksın.

Dünyanın bütün ülkelerinde esnaf vardır devlet esnafı korur. Anayasada vardır. Esnaf'ın TESKOP diye kuruluşu var sözde esnafa kredi verir. Başkanı 52.000 lira maaş alıyor. Bir de vekil maaşı alıyor. Sözde esnafı koruyor. 

Siyasi rakibize İYİ Parti'ye 15 vekil verdik. Demokrasiye kurulan kumpası bozduk. Her şeyi bilirim diye yola çıkarsanız. Hiçbir şey yapamazsınız. Devlet  liyakat iş bölümü üzerinde yükselir. Herkesin görevi kanunla belirlenir. Birini bizim parti cemaat diye alırsanız devleti çökertirsiniz. Siyasette likayat yoktur. Ahlaki temeller üzerine kurulur. Hükümetler devleti liyakat esasına göre yönetmeye gelirler.

O nedenle güçler ayrılığı esası vardır. Denetimsiz hiçbir makam yoktur. Ortak amacımız demokrasiyi güçlendirmek olmalı.

1644 emekli 1.500 liranı altında emekli maaşı alıyor. Hiçbir emekli aylığı 1500 liranın altnda almayacak. Devleti yönetmek akıl ister. Bir kişinin aklı ile değil, ortak akılla…

Lütfen elnizi vicdanınız a koyun öyle oy verin.

Türkiye'nin ekonomisi tefecilere teslim edilmiş durumda. 16 yılda bir avuç tefeciye 151 milyar dolar faiz ödendi. Kime londra'daki bir avuş tefeciye. Neden londra'ya gittiler. Bize kumpas kuruluyor. Ne kumpası . Dolar yerinde duruyor. Değer kaybeden TL. İçerde ödenen faiz 687 milyar dolar. İçerdeki tefecilere faiz 687 milyar dolar ödendi.

Osmanlının batışını kimse unutmasın. Borç alan emir alır. Niye gidiyorsun Londra'ya 1 yılda 240 milyar dolar  borç ödenecek nasıl ödenecek?

79 yılda bütün hükümetler 713 milyar dolar para harcadılar. Son  14 yılda ise 2 trilyon 94 milyar dolar. Ne yapıldı Allah aşkına.  2 trilyon fabrikaya gitseydi fabrika kuracak bir karış arazi bulamazdık. Bir şeker fabrikası bile kurmadılar.

Yeni bir sayfa açmak zorundayız. Siyaset kurumunun görevi vatandaştan alınan verginin her kuruşunun hesabını vermektir. Hesabını vermezse zorba devlettir.

 

 
 
 
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları