loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye bugün borcun taksitini ödemek için borç almak zorundadır

Kılıçdaroğlu: Türkiye bugün borcun taksitini ödemek için borç almak zorundadır
Tarih: 14.03.2019 - 09:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Malatya’da STK temsilcilerine ve kanaat önderlerine seslendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'da STK, Oda temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Kanaat önderlerinin bu memlekte sorumululuğu var. Neden çünkü kanaat önderi ya seçimle gelmiştir ya da toplumda temayüz etmiştir. Aynı zamanda sorumluluk taşıyan kişi demektir. Kanaat önderi sorunlara yüzeysel bakmaz. Türkiye'nin ciddi sorunları var.

Bir insan işsiz kalınca ne yapacak bu adam? Nasıl geçinecek? Yasadışı işler mi yapacak? İşsizliği önleyecek olan kim? Sosyal devlet yani hükümet. Eğer siz işsizliği önleyemiyorsanız oturup bir düşünmek gerekiyor neden oldu bu? İşsizlik konusunda herkesin duyarlı olması lazım. İşveren kardeşlerim de burada. İşveren ister ki daha fazla insan çalıştırayım.

İşsizliği önlemenin dünyada bilinen tek yolu var; üretmek. Üretirseniz herkesin işi aşı olur. Üretirseniz Türkiye’nin beka sorunu olmaz. Üretirseniz Türkiye bölgesinde de dünyada da söz sahibi olur. Fabrikada, tarımda, kültürde, sanatta üretmek lazım. Üretirseniz büyürsünüz.

Osmanlı İmparatorluğu niye battı? Üretimden koparıldığı için. Devası Osmanlı İmparatorluğu'nun parasını basacak bankası yoktu. Osmanlı bankası yabancılarındı. Bez üretemiyordu. Okuma yazma oranı, erkeklerde yüzde 10, kadınlarda binde 10. Adamlar fabrikalar kurdular, Köroğlu'nun dediği gibi delikli demir icat edildi, mertlik bozuldu. Devlet aklını kullanmayan bir toplumun gelişme şansı yoktur. Devlet aklını planlamayla kullanır. Gidin Hindistan'a Endonezya'ya, Avustralya'ya nereye giderseniz gidin, her devletin bir planlaması vardır. 2019'dayız Türkiye Cumhuriyeti'nin planı var mı? Plan yok. En son planımızın süresi 2018'de doldu. 2023'e kadar, 2071 diyorlar. Plan diyorlar, ne planı, neleri yapacağız 2070'e kadar. Lafla peynir gemisi yürümüyor arkadaşlar. 

 Siyaseten farklı düşünebiliriz. Bunlar ayrışma kavga aracı olamaz. Birliğimiz var bayrağımız. Vatanını kim seviyorsa başımın üstüne. 82 milyon aynı bayrak altında beraber tasada ve kıvançta birlikteysek hepimiz vatanseveriz. Kardeşçe yaşamak istiyoruz. Siyaset ayrıştırmaya başladı toplumu. Niye kavga ediyoruz? Siyaset hizmet yarışıdır. Bu topraklara bir kavga kin tohumu ekmeye kimin hakkı var? Bunları engellemek zorundayız. Herkes çalışacak. Herkese göre iş vardır. Neyi ekeceğini bileceksin. Tarımdan bizi kopardılar.

2018’de Yunanistan’dan 115 milyon dolarlık pamuk ithal ettik 28 milyon dolarlık buğday ithal ettik 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Nerede bu Türk tütünü? Pamuğu niye ekiyorsunuz dediler. Sıfır gümrükle getiriyorlar patatesi soğanı mercimeği eti canlı hayvanı. Mazotu, doğalgazı sıfır gümrük yap. Niye yapmıyorsun? Olmaz. Devlet böyle yönetilmez, akılla yönetilir. Belki de Türk siyasetine liyakat kavramını en ciddi şekilde sokan kişi benim.

Tank palet fabrikasını neden sattın diyorum. 'Satmadım' diyor. Yahu resmi gazete yazıyor. Sakarya'daki 20 milyar dolar değerindeki tank palet fabrikasını neden satıyorsun. Katar yarın fabrikayı kapattım dese ne yapacaksın. Bizim ordu katar ordusunun emrside.  Bunun vatanseverlikle ilgisi yoktur.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları