loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener Kocaeli'de halkla buluştu

Kılıçdaroğlu ve Akşener Kocaeli'de halkla buluştu
Tarih: 21.03.2019 - 14:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kocaeli'de ortak miting düzenledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: 
"-Leyla Atakan vardı, büyük başarılara imza atmıştı. Erol Köse TOKİ'de başarılara imza attı. Sefa Sirmen... Kocaeli'nin onuru ve saygıyla anıyoruz. Şimdi Serdar Kaman'ı seçeceğiz, onu Kocaeli belediye başkanlığı koltuğuna oturtacağız. 
-Bütün dertlerinizi biliyoruz. İşsizlik, huzursuzluk var. Biz memlekette huzur istiyoruz, her evde tencere kaynasın istiyoruz. Herkesin işi, asşı olsun istiyoruz. Öyle bir atmosfer yarattılar ki sanki memleketin yarısı terörist yarısı vatansever. Benim için herkes vatansever. Muhtar, belediye başkanı seçeceğiz, sanki yalın kılıç savaşa gidiyoruz. Gerilimden, kavgadan medet umuyorlar. Mutfaktaki yangını milliet görmesin diye... Ne dersen de, mutfakta yangın var. İşsiz sayısı 7,5 milyona ulaştı. Koskoca ülkeyi tarımdan kopardılar. Yunanistan'dan pamuk, tütün, buğday ithal ediyoruz. Niye biz üretmiyoruz? Borç alıyorlar, nereye kadar? Borçların altında esildiler, borcun taksidi için de borç alıyorlar. Son 16 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye ödedikleri faiz 149 milyar dolar. Bunun 10'da 1'ini çiftçiye verseydiniz çiftçimiz bütün Orta Doğu'yu beslerdi. 
-İnsan kendi vatandaşına terörist der mi? Hal esnafı, bakkal, pazarcı, onlara oy vermeyen herkes terörist onlar değil. Bu anlayışı reddediyoruz, kınıyoruz, lanetliyoruz. 
-Bu gerçekleri bilerek sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanın. Geçmişte AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımıza seslenmek isterim. Sadece 1 yılda kuru soğan yüzde 219 zamölandı, patates yüzde 135, pırasa yüzde 1152, sivri biber yüzde 119. Soğana muhtaç ettiler. Adına varlık kuyruğu diyorlar. Yoksulluk, fakir fukaranın kuyruğu değil. Varlık kuyruğu 2018'in sonunda olduysa Türkiye ondan önce çok mu fakirdi? AK Partili kardeşim senin de elini vicdanına koyma zamanı. Vergi istediler verdin, fabrikaları sattılar, evet dedin. Türkiye2Yi borcun altına soktular ona da eyvallah dedin. Sor bir bu paralar nereye gitti? Bizim dedelerimiz, Osmanlı'nın borcunu son kuruşuna kadar ödeyenler tarım ürünleri sattılar fabrikalar kurdular. Şimdi 2019, 21. yy'dayız fabrika satıyoruz soğan, patates, pamuk alıyoruz. Demek ki bu gidiş doğru değil. Bu gidiş işsizliği yarattı. Toplumu en derinden vuran olay işsizlik. 1 yılda işsiz kalan vatandaşlarımızın sayısı 1 milyon 11 bin  kişi. Bu 1 milyon eve para girmemesi, huzursuzluk demektir. 8 milyon insanımız işsiz. Sarayda oturanların, çocuklarının, torunlarının işsizlik sorunu var mı? Bir kişi bütün seçimlerde 'Tayyip'e oy verdim. İşsizim diye faks çektim. dönmediler' dedi. Geldi sonunda kendisini Meclis'in duvarında yaktı. Urfa'da bin kişilik geçici işçi alınacak 40 bin kişi başvuruyor. AK Partili kardeşlerm 'ne istedinizse verdim, beni getirdin soğan kuyruğuna soktun. Bu seçimde sana oy vermeyin' deyin. 
Ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Milliyetçilik 82 milyonu kucaklamak, vatana canını feda etmek, Süleyman Şah Türbesi'ni kendi toprağından kaçıranlara karşı dik durmaktır, 'benim silah fabrikalarımı başka ülkeye satamazsın' demektir. Sakarya'da tank palet fabrikası Katar ordusuna satıldı. Ben bunu söyleyince Kılıçdaroğlu yalan söylüyor, diyor. Resmi Gazete'ni 52. sayfası... Üstünde cumhurbaşkanı kararları yazıyor, imza Erdoğan... Bu kararda tank palet fabrikasının 25 yıllığına özelleştirilmesi var. Silah fabrikası bir ülkenin namusudur. Silah fabrikasını yabancı bir orduya satıyorsan ülkenin onurunu satıyorsun, demektir. Ülkücülüğün de milliyetçiliğin de önemini biliyorum. Tank palet fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekene ses çıkarmayana asla milliyetçi demem. Niye yaptın, dedim. Kamu imkanları sınırlı, 50 milyon dolar bulamadık, o yüzden Katar ordusuna verdik, dedi. Hayatımda bir devleti bu kadar acımazsıca pazarlayan başka siyasetçi görmedim. Anlaşmayı iptal et, ben sana bulacağım. Erdoğan'ın en küçük uçağı 150 milyon dolar. 9-10 tane var. Sat birini fabrikayı niye satıyorsun? Fabrikanın değeri 20 milyar dolar. Dünya aynı alanda üretim yapan 5 fabrikadan birisi. Katar emiriniden uçak aldı. Bir uçağa Türkiye'nin haysiyeti satılır mı? Katar ordusu bizim fabrikada tank üretecek bize satacak. Akıl, mantık var... Bu gidişe beraber dur demek, beraber demokrasi destanı yazmak zorundayız.
Günden değiştirmeye çalışıyorlar. Bir muhabiri gönderip bir yere 'Kılıçdaroğlu,'nun idamı gerekiyor'... Bunlara takılmayın. Onların derdi mutfaktaki yangını birileri görmesin. Martın sonunda bahar gelecek." 
 
Akşener'in konuşması şöyle:
"Malum arkadaş, bana 250 milyonluk dava açtı, el yükseltti Kılıçdaroğlu'na idam düştü. Malum arkadaş geldi buraya attı tuttu, gitti. Ben çiftçiye, domates üreticisine, 11 milyon CHP seçmenine, 5 milyon İYİ Parti seçmenine, 1 milyon Saadet Partisi ve Demokrat Parti seçmenine terörist dediğini söyledim çok kızdı. Önce hapisle tehdit etti sonra 250 milyon TL yani 50 milyon dolar... Tank palet fabrikasının iyileştirileceğini söyledi ya, zaar benden alacak. Sayın Erdoğan olsa dükkan senin. Sen beni Mehmet Cengiz'le mi karıştırdın? Burada geldi utanmadan baba terörist, PKK'lı dedi. Bu arkadaş bunu hep yapıyor. 
-Kandil'le sözleşme imzaladığımı söylüyorlar. Barzani'nin önünde İmralı'da el etek öpenin yalanları artık bu aziz milletin gözünde yok hükmündedir. Ayıptır ayıp. Devlet yönetmek ciddiyet, bilgi ister. Oslo'dan, Habur'undan, lahmacun ısmarlanan peşmergesinden sorumlu. Hendekler kazıldı. Valilere, emniyet müdürlerine, askerlere kafayı çevirttirdin sen. 793 vatan evladının kanıyla canıyla hendeklerin kapanmasını sağladın. Sen daha bu şehitlerin hesabını vereceksin Erdoğan. Vatandaş bu defa bu düşmanlaştırıcı, zehirli dili reddediyor. Bunlar mutfaktaki yangın için yapılıyor. Tencere Erdoğan yerel seçimlerdeki iktidarını sallıyor. Pekçok yere gittim, bir yerde resmin olmasın mübarek. Belediye başkanlarının resmi yok kendisinin resmi var. Sanırsınız İzmit, Kocaeli, İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Erdoğan. Tarzan zorda onun için iftirayla, yalanla seçim kampanyası götürüyor. Hepimize terörist dedi EYT'liler hariç. Size türedi, dedi. Değerli hemşerilerim 13-0 belediye verdiniz. 15 yıldır yönetiyorsunuz. Teleferik yapıldı mı, çocuklarınıza istihdam yaratıldı mı, zenginleştiniz mi, hayır. Bulvar yapıldı mı, hayır. Sadece birkaç altüst geçit... Fabrikalar satıldı yerine fabrika gelmedi. 
Kocaeli Üniversitesi'nin kurulmasında harcı olan bir hocayım. Bir baba geldi, 'oğlum için burs bulabilir misiniz' dedi. Kocaeli bu hale düşmeli miydi? 
Yüksek teknoloji anlayışını ortaya koymak gerekir. O zaman Kocaeli Üniversitesi'nden yetişen gençler iş bulurlar, iş kurarlar üretirler... Siz soğanın, patatesin, nohutun, samanın, hayvan ithalatı pahalılıktan mı sanıyorsunuz. Bilerek Türkiye'yi üretimden çıkardılar. Aynı tank palet fabrikasının satılması gibi. 50 milyon dolar için fabrika peşkeş çekildi. O fabrika milletin parasıyla kuruldu. 31 Mart'ta inşallah Kocaeli'den başlayarak bir kulak çekmesi yapacaksınız. Sayın Erdoğan size ihanet etti. 500 milyon dolarlık uçaklara binerken size ihanet etti. Çocuklarınız işsizken smoothie, ejder meyvesi içerek size ihanet etti. İzmit'i sanayisizleştirerek size ihanet etti. Aranızdan çıktı gitti kibir abidesi oldu.
Büyükşehirde Dr. Serdar Kaman'ı seçeceksiniz ve o kulağı çekeceksiniz. İzmit'te Leyla Atakan'ın izinden giden Fatma Hürriyet Kaplan'ı seçeceksiniz. O kulağı çekeceksiniz, 'seçmen velinimetim' diye gezecek. Biz aranızdayız, o 3 bin korumayla geziyor. Muhterem niye bu kadar korkuyorsun? Ecel ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. Korkma bu aziz Türk milletinden.
-Ekonomiyi, tencereyi konuşmaya devam edeceğiz.
-Hemşerim 'iktidar olduğunuzda FETÖ'nün siyasi ayağını çıkaracak mısınız' dedi. 2 defa önerge verdik, muhteremlerin oyuyla reddedildi. Garip gureba içeride, FETÖ'nün evini yol edenler belediye başkan adayı. 
-31 Mart'ta martın sonu bahar olacak. Türkiye, Kocaeli iyi olacak. 
-Belediye başkanlarımız israf yapmayacaklar, çalmayacaklar çaldırmayacaklar, hırsızlık yapmayacaklar, israf yapmayacaklar, yandaş kayırmayacaklar, adaletli olacaklar. Hiçkimseyi ayırmayacaklar."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları