loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener Manisa'daki ortak mitingde halkla buluştu

Kılıçdaroğlu ve Akşener Manisa'daki ortak mitingde halkla buluştu
Tarih: 29.03.2019 - 17:45
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Manisa'da Şehzadeler Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Bizi ve Cumhur İttifakı'nı ayıran temel fark var. Bizim adayımız yapacaklarını anlattı. Onlarda şu var: Bir kişi var projelerini anlatamaz. Manisa'yı Manisa'dan mı Manisa'dan mı yöneteceksiniz? Bizim belediye başkanımız gelecek size hizmet edecek?
Geçen gün saraydaki beyefendi konuştu. 'Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim. Belediye başkanının yapacağı bir şey yok' diyor. Böyle bir anlayışa hangi vatandaş gidip evet diyecek? Belediyenin bütçesi var, imkanları var. Belediye herkese hizmet edecek. Onlar gidip ağaçları, çiçekleri, samanı, mercimeği ithal ediyorlar. Bizim başkanımız da kurun bir kooperatif ağacı da, sütü de, eti de sizden alacağım, diyor. Bu CHP ve İYİ Parti'nin yönettiği yerlerde ekonomik kriz kendisini çok fazla hissettirmiyor. Saraydaki zat, 'Türkiye'deki ekonomisi belediye başkanlarının düzeltme şansı var mı' diyor. Ülke ekonomisini berbat etiğini ben de iyi biliyorum. 
Yatırım için seçimden sonra yapacağız, dedi.17 yıldır yapmadın. Sarayda her şey bedava. Çift dikiş maaş alıyorsun, 11 uçağın var, keyfine bakıyorsun. Bir bizlere bakalım. İşsizlik var, enflasyon, mutfaklarda yangın var. Ben bunları söyleyince Bay Kemal konuşuyor, diyor. Bay Kemal olmak için önce namuslu, dürüst adam olacaksın, oğlunu bedelli askerliğe göndermeyeceksin, kul hakkı yemeyeceksin, sabahın köründe oğluna telefon açıp 'paraları sıfırladın mı' demeyeceksin. Biz memleketimizde huzur, adalet istiyoruz. Esnaf kazansın, çiftçi kazansın, her evde huzur olsun istiyoruz. Bir belediye başkanı yatırım yaparken para harcar. Başkanın yaptığı her harcamnın hesabını vermeli. Bir siyasetçi için en büyük onur harcadığı paranın hesabını vermesidir. 
AK Partili vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Onları 17 yıl omuzlarınızda taşıdınız. Bakan dediler, vali, rektör, kaymakam dediler istedikleri oldu. Başbakanım ama cumhurbaşkanı olmak istiyorum' dedi. 'Cumhurbaşkanı oldum ama tek başıma yönetmem lazım' dedi, o da oldu. Referandum öncesi verin yetkiyi bakın ülke nasıl uçacak dedi. Uçtu, yokuş aşağı gidiyor ülke. 17 yılda 2 trilyon dolardan fazla vergi topladılar, 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar, 500 milyar dolarlık borç aldılar. 17 yılın sonunda beni neden soğan kuyruğuna muhtaç ettin diye sor kardeşim, sonra da gidip oyunu kullan. Çocuğun işsiz onlar sarayda keyif çatıyorlar. Orada bir kibir abidesi var. EYT'ler var, hak istediler, onlara türedi dedi. Bir yönetici kendi vatandaşına türedi der mi? EYT'liler gider de oy verirseniz iki elim yakanızda. Milliyetçi kardeşlerime selenmek isterim. Milliyetçilik vatanını, bayrağını sevmektir, insanlar arasında ayrım yapmamaktır. Milliyetçilik hiçbir egemen gücün karşısında boyun eğmemektir. Milliyetçilik kendi ülkesinin silah fabrikalarını yabancı ülkeye peşkeş çekmek değildir. Sakarya'daki tank palet fabrikasının değeri 20 milyar dolar. 25 yıllığına yüzde 49,9'unu veriyorlar. Dünyada hangi devlet vardır, kendi fabrikasını yabancı bir ülkeye peşkeş çeksin. Beni üzen kendisine milliyetçi diyen birini konuşmaması, sarayın sözcülüğünü yapmasıdır. Kendisini ülkücü sayan kardeşlerimin de sandığa giderken düşünmesi lazım. Defalarca sordum, saraydaki zat, 'fabrikayı modernize etmek gerekiyormuş, 50 milyon dolar bulamadık' dedi. Suriyelilere 35 milyar dolar buluyorsun da fabrikaya 50 milyon dolar mı bulamıyorsun? Benim için 'siyasetin dışına çıkarın' diyor ya teklif ettim anlaşmayı iptal et, sana 1 haftada 50 milyon dolar bulamazsam siyaseti bırakacağım. Kaça verdin ihaleyi? Beyefendinin 13 uçağı var. En küçüğünü sat 150 milyon dolar. 50 milyon dolarını oraya ver, 100 milyonunu ye istersen. Herkesin bereber, huzur içinde yaşadığı, kimsenin kimliğinden, yaşam tarzından dolayı sorgulanmadığı bir Türkiye istiyoruz."
Akşener'in konuşması şöyle:
"Erdoğan'ın insanları ayrıştıran, insanları ayrıştıran sözleri hepimizi derinden yaraladı. Bana PKK'lı dediler. İçişleri bakanı bana 'Kandil'le sözleşme imzaladı' dedi. Bunlar üzmedi beni ama 29 belediye meclis üyemizin PKK'lı olduğunu Yeni Şafak isimli bir gazete isimleri, soyadları, vatandaşlık numaralarıyla tek tek ilan etti. Bu kardeşlerimin ortak özellikleri Kürt kökenli olmaları, PKK'ya karşı mücadele etmiş olmaları, ailelerinde şehit olması. Ayıptır, ayıp. AK Parti'den olsalar Kürt kardeşlerim, İYİ Parti'den olunca PKK'lı. Bir cumhurbaşkanı bunu söyleyemez. Ama Manisalılar kulak çekecek. 
Bu ülkede her zaman muktedirler olmuştur, zalim olmuşlardır. Muktedirlere karşı bedel ödenmiştir. 'Sayın Erdoğan beni hapsettirecekse can baş üzerine, başım gözüm üzerine. 1 Nisan'a beklemeye gerek yok. Manisa'dayım, gel beni al da görelim bakalım. Öyle bir gelenekten geliyoruz ki hapis nedir? Gerekirse ölüme giderim. Bütün bunlar ekonomiyi konuşturmamak için oluyor. Saman, soğan, tarım ürünü ithal eden bir ülke... Çiftçisini taammüden açlığa mahkum etmiş bir iktidar... Terör örgütü kurmakla suçlanan soğan üreticilerimiz... Bir tarım bakanının 142 dönüm araziye patates üretmeyi yasaklayıp, 25 ilde üretimi yasakladığı ülkede seçmene 'Bu adilere ders verin' diyen bir tarım bakanı... Hemşeriniz olduğunu biliyorum, adi sensin. Gaziantep'te bir vekil Gazianetplilere öküz diyen bir vekil. Huzurunuzda kendisine 'öküz sensin' diyorum. Seçmenin aşağılandığı, parmağın sallandığı bir süreçten sonra seçime gidiyoruz. Bir konuşulan dile bakın bir de Cumhur İttifakı'nı incitici tek kelime etmedik. Biz Ankara adayı hakkında tek söz etmedik, Erdoğan, Mansur Yavaş'ı seçilirse görevden alacağını söyledi. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu bir beldiye seçimi, nasıl olur da bir cumhurbaşkanı başka ittifakın adayını tehdit eder. Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu seçilecek. Gel de al göreyim seni. Manisa'da büyükşehir başkanı seçeceksiniz. Ceketimi koyarak, ne istersen seçtirirm, diyen anlayışın ikaz edilmesi gerekiyor. Onun için o kulağı çekeceksiniz. 1 Nisan'da vergilerin indirilmesini istiyorsanız o kulağı çekeceksiniz."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları