loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama
Tarih: 13.05.2019 - 16:12
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

İki lider görüşmenin ardından ortak açıkalama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Türkiye'nin sorunlarını, ekonomiyi ve son zamanlarda yaşadığımız siyasetçilere, gazetecilere şiddeti paylaştık. Sayın Yavuz Selim Demirağ da gündeme geldi. Kısa süre içinde sağlığına kavuşmasını dilerim.

(YSK'nın CHP'nin İstanbul'un tamamında seçim iptali başvurusunu reddetmesi) YSK kendisini reddeden bir kurul. Farklı bir karar beklemek mümkün değil. Sandık aynı sandık, heyet aynı heyet, seçmen aynı seçmen, 4 pusula aynı zarfa konuyor. YSK kabul ediyorum ama büyükşehir oylarını doğru kabul etmiyorum, diyor. Bunu bırakın hukuk fakültesini bitirmiş bir yargıca, ilkokuldan mezun olan sağduyu sahibi bir kişiye sorsanız 'burada yanlışlık var' der. 

YSK'da 7'li bir çete var. Talimatla karar alıyorlar. Aynı talimatla karar verildi. Bu bizi asla umutsuzluğa sevketmesin. Ne yaparlarsa yapsınlar İstanbul'da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun vicdanına güveniyorum. Ekrem İmamoğlu sadece CHP'nin değil 16 milyonun belediye başkanıdır. Bu kadar haksızlık karşısında kimse susamaz.

AKP, (sandıklarda) 280 bin kişiyi görevlendirdi. Recep Tayyip Erdoğan oyların çalındığına dair 'elimizde görüntüler var' dedi. O görüntüleri versin kim hırsızlık yapmış bakalım. Bir hırsızlık var. Milli irade hırsızlığı yapılmıştır. Kapalı kapılar ardında YSK'da yapıldı. Kendisine çağrıda bulunuyorum, oyların çalındığı görüntüler var dedin. Açıklarsan eyvallah derim şapka çıkarırım, açıklamazsan seni Türk milletine havale ediyorum. Onlar hakkından gelecektir."

Akşener'in konuşması şöyle: 

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Türkiye'yi ve Türkiye'ye önelik bakışı konuştuk. Adaleti, hukuku, demokrasiyi konuştuk. İstanbul'da seçim yenilenmesi var. İYİ Parti olarak görüşlerimizi ifade ettik. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu dün desteklemiştik yine destekleyeceğiz. İnşallah bu defa açık ara kazanma yönünde çalışma yapacağız.

Sayın Kılıçdaroğlu liderler arasında görüş alışverişi olması lazım geldiğini söyledi. Cumhur İttifakı'nın ortaklarına söylemek istiyorum. Arada bir görüşün de hatlar karışmasın, basın üzerinden bir de toplumu germeyin.

(Oy çalındığı iddiaları) Biz milli iradeden bahsediyoruz arkadaşlar çalmaktan bahsediyor. Uzmanlık alanları olduğu için böyle bir propaganda yöntemi tespit etmişler. Bu ilginç.

(Bahçeli'nin 'Öcalan avukatıyla görüşmeli' açıklaması) Bahçeli yıllarca bebek katili, İmralı canisi dediği kişiye Öcalan demeye başladı. Bir sonraki adımı sanıyourm sayın Öcalan olacak. Bu savrulmanın her seçmen açısından dikkatle değerlendirileceğine inanıyorum. Bize PKK'lı dediler. Hatta sayın Karamollaoğlu ile benim İçişleri Bakanı olan zat tarafından Kandil'le sözleşme imzaladığımız iftirası atıldı. Bugün görülüyor ki Kandil'le kim ahbap. Bahçeli'nin diliyle ortaya konduğunu hayretle görmüş durumdayız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları