loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Verginin nereye harcandığını bilmek bizim hakkımız; vergimi ödüyorsam devleti yönetenlere soracağım

Kılıçdaroğlu: Verginin nereye harcandığını bilmek bizim hakkımız; vergimi ödüyorsam devleti yönetenlere soracağım
Tarih: 01.02.2020 - 10:21
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ'da Deprem Sunum Programı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi için çağrıda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçfaroğlu Elazığ'da yaptığı konuşmada CHP'li belediyelerin deprem bölgesine 50 TIR yardım gönderdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına seslenerek yapılan yardımların muhtarlar aracılığıyla vatandaşa dağıtılması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Belki anlattıklarını yeteri kadar kavrayamamış olabiliziz. Jeoloji dünyasının kullandığı dille bizimkinin arasında fark var. Liyakat nedir her işin uzmanına o işi vermek demektir. Yerin altından fay mı geçiyor,i hareketli mi değil mi, biz bilemeyiz. Bunu bu iş için yıllarını veren uzmanlar verir. 

Şu soruyu hep beraber kendi vicdanımıza sormak zorundayız. Uzun süredir depremler yaşanıyor, can ve mal kaybımız var. Can ve mal kaybı var,, peki hangi önlemi alıyoruz? Önlemi almak başka, krizi yönetmek başka. Önlem almak bina yapacaksanız depreme dayanıklı olacak. Kriz yönetimi, deprem olur, o yaraları hızla sarmaktır. Bugün bizim yaptığımız önlem değil kriz yönetimidir. Önlemi Japonya almış. Önlem almadığımız için insanlar ölüyor."

"17 yıl boyunca çocuklarımızı tabutlara gönderdik. Hepimiz vergi veriyoruz. Sanmayın ki sadece büyükler ödüyor. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder. Bu vergilerle ne yaptınız dedim, kıyamet koptu. Arkadaşlar bu vergiyi vatandaş olan herkes ödüyor. Nereye harcandığını bilmek bizim hakkımız. Ben vergimi ödüyorsam devleti yönetenlere soracağım. 'Sen Van depreminde neler yaptığımızı biliyor musun?' Biliyorum tabii. '20 milyar dolar para harcadık.' Ne zaman? 644 kişi öldükten sonra. Neden 644 kişi ölmeden önce yapmadınız? Ben bu soruyu sordum. Kriz yönetmek ayrıdır, önlem almak ayrıdır.

Yaraları sarmak derken yaraları sarmak okadar kolay değil. Yaraların sarılması için zamana ihtiyacımız var. İnsanların sevgiye hoşgörüye ihtiyacı var. Beraber herşeyi rahatlıkla aşabiliriz.

Buradan sayın Erdoğana sadece elazığ için değil acıyı paylaşan 82 milyon vatandaşım adına sesleniyorum. Elazığ afet bölgesi olsun teklifimiz var. 

 

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları