loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Yeniden Kuvayı Milliye ruhuyla ayağa kalkmak zorundayız

Kılıçdaroğlu: Yeniden Kuvayı Milliye ruhuyla ayağa kalkmak zorundayız
Tarih: 17.09.2019 - 10:56
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Denizli'de ilçe belediyelerini ziyaret edecek. CHP lideri ilk durağı olan Babadağ Belediyesi önünde halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Bir kamu kurumunda oylarınızla seçilen kişi yatırım yapıyorsa her kuruşun hesabını vermek zorundadır. 

Türkiye'de ekonomi iyi gitmiyor. Her evde bir işsiz var. Yeni rakamlar açıklandı. Bir evde işsiz varsa huzur yoktur. Gencecik .çocuk üniversiteyi bitirmiş iş arıyor iş yok. Niye iş bulamıyorum, diyor. Baba da işsiz. Çocuğuna harçlık veremeyen bir babanın dramını sarayada oturanlar biliyorlar mı? Benim siyaset anlayışında baba çocuğuna harçlık veremiyorsa gözüme uyku girmez. Bunu görmezden gelemezsiniz. 

Geniş tanımıyla 8,5 milyon işsizimiz var. 17 yıldır ne yaptınız? Türkiye uçacaktı, geriliyoruz. Neden oldu bu, sizlerin de düşünmeniz lazım. 
Suriye'de kan akıyor. Müslümanlar birbirini öldürüyor. Silahları birinin eline ABD, diğerine Rusya veriyor. Buna Türkiye alet oluyor. Ne işimiz var Orta Doğu bataklığında. Kim bizi sürükledi, dorgulamamız lazım.

3,5 milyon Suriyeli geldi, savaştan kaçtılar geldiler. Suriyelilere kızıyoruz, onlara niye kızıyoruz onları getirene kızmalıyız. 40 milyar para verdik. İdlib'de sıkıştık şimdi. 3,5 milyon Suriyeli sınırımıza dayanırsa şaşırmayın. Putin ülkemde istemiyorum diyor. Nereye gidecekler, Türkiye'ye. Bu nasıl dış politika. Bizim çocuklarımız işsiz ama biz onlara 40 milyar dolar para vereceğiz. 

"Silah fabrikasını veriyorsun kararnameyi gizliyorsun. O kararnameyi nerede olursa olsun bulurum, milletin önüne koyarım"

Babadağ'da genç bir arkadaş seçtiniz. Ayrım yapmayacak, her yere hizmet götürecek. Yeni bir siyaset anlayışı başlatıyoruz. Herkesin derdine derman olmaya çalışan... Kavgadan kim karlı çıktı? Biz Orta Doğu'yu barış havzasına döndüreceğiz. Bölgeyi ekonomik olarak denetleyebilecek gücümüz var. Önümüzde sadece egemen güçler engel olarak çıkabilir. Bir araya gelip kavga istemiyoruz, diyebiliriz. 
Bir iktidar düşünün 17 yıl yönetiyor vergi alıyor, fabrikaları sattılar yetmiyor, TELEKOM'u sattılar. Şimdi tank palet fabrikasını satıyorlar. İktidar sahiplerine ve destek veren partiye söyledim: Bana dünyada örnek gösterin ki kendi silah fabrikasını yabancı olduya peşkeş çekmiş. Bir devletin askeri fabrikası o devletin namusudur. Bunu söyledim, satmadık, dedi. Resmi Gazete'de karar var. Altında cumhurbaşkanının imzası var. Bunu eleştirdikten sonra 1105 sayılı kararname çıkardılar. Gizliyorlar, milletten niye gizliyorsunuz? O kararnameyi nerede olursa olsun bulurum, milletin önüne koyarım, benden gizleyemezsin. Bu vatanının çıkarlarını koruma borcum var. Silah fabrikasını veriyorsun karanameyi gizliyorsun. Katar ordusu gelecek bizim fabrika üreteceği silahları bize satacak, pes.

"Orduyu Ergenekon'du, Balyoz'du darmadağın ettiler"

Memleket iyi yönetilmiyor. Hepimizin ortak paydamızın olması lazım. Orta Doğu coğrafyasında en güçlü ordusuna sahipti. Ergenekon'du, Balyoz'du darmadağın ettiler. Genelkurmay başkanını terörist ilan edip içeri attılar. İçeri attıran kim, beraat ettiren kim?

Yeni siyaset anlyışımız herkes bilsin. Sarayda oturanların halktan koptuğu ve halkın dertlerinin bilinmediği süreci yaşıyoruz. Bir tarafta açlık, işzilik, yoksulluk, bir tarafta 3,5 milyon Suriyeli. Şimdi İdlib'de sıkıştık. Bu konuda da defalarca uyardım. Gazi Mustafa Kmeal ve arkadaşlarının bütün hayatı savaş meydanlarında geçti. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılırsa kalıcı olur. Londra'daki bir avuç tefeciye Türkiye'nin ödediği faiz 170 milyar dolar. Saat başına ödenen faiz 2 milyon doların üstünde. Çİftçinin, sanayicinin, işsizin hakkını savunacağım. Aldığınız bu borçları ne yaptınız? Borçlanma Genele Müdürlüğü kurdular. Borçları yönetemiyorlar. Bunu Resm Gazete'de yayınladılar da orada gördük. 

"Önce şu tefecilerden Türkiye'yi bir kurtaralım"

Yeniden Kuvayı Milliye ruhuyla ayağa kalkmak zorundayız. Ondan sonra otururuz konuşuruz. Önce şu tefecilerden Türkiye'yi bir kurtaralım. Üretsin, istihdam yaratsın Türkiye, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları