loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimlerde hiçbir parti CHP'nin eline su dökemez

Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimlerde hiçbir parti CHP'nin eline su dökemez
Tarih: 12.10.2018 - 12:11
Kategori: Siyaset

"CHP'nin yerel seçim kampanyası" için Ankara'da düzenlenen 'Belediye Başkanları' toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerde seçimi kazanacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Ankara 'da Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Tesisleri'nde yapılan toplantıda yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yerel seçimlerde önemli hedefler koyduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu "Bütün belediye başkanları bizim onurumuz. Önümüzdeki süreçte Balıkesir,  Bursa, Ankara ve İstanbulu alacağız" dedi. "Her şeyi yüzde yüz doğru yaptık diyemiyoruz eksiklerimiz var. AK Partili bir başkan kentsel dönüşüm için başvurduğunda karar bir hafta içinde çıkıyorsa, CHP'li belediyelere başvurduğunda yıllarca çıkmıyorsa burada eksikliğimiz var" diye konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

16 yılda geldiğimiz noktaya bakın huzur yok. Önümüzde ciddi bir süreç bizi bekliyor. Dikkatle sandığa gitmek zorundayız. Açıklıkla söyleyelim. Yerel yönetimlerde hiçbir parti CHP'nin eline su dökemez. Bize kızabilirler, bazı hizmetlerimizi yanlış, bazılarını eksik bulabilirler ama eğri oturup doğru konuşalım. Metro deyince akla CHP gelir. Temelini atanlar CHP'li belediyeler

İstanbul hepimizin göz nuru. Sultanahmet’iyle Ayasofyası ile. İstanbul’a ne verildi? Sarayda oturan zat 80 milyonun önünde biz İstanbul’a ihanet ettik dedi. Ama hiç bir CHP’li belediyenin olduğu yerde o ilçeye ihanet edilmemiştir. Biz insanı seviyoruz, insanın yoksulluğunu teşhir etmiyoruz. Onu TV’lerin önüne çıkarıp teşhir etmek bizim inancımızda yoktur.

Bizim belediye başkanlarımızın yönettiği yerde karabasan gibi çökmez kent vatandaşın üzerine. İbadethanelerimiz tertemizdir.

Bizim belediyelere acaba açık bulabilir miyiz diye müfettiş üzerine müfettiş gönderiliyor. Göndermezseniz namertsiniz. Bizim belediye başkanlarımız birileri tarafından istifa ettirilen belediye başkanları değildir. İstanbul, Balıkesir, Ankara belediye başkanları neden istifa ettirildiler? Bunlar insan eleştirebilirsiniz, belediye başkanının boynunu vurmak adalet değildir. Biz bütün belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Ne diyor onlara Erdoğan ‘ya istifa et ya da bedeli ağır olur’, bu çok ağır bir laf. Zorla istifa ettirenlerin gelecekte torunlarına anlatacak hiçbir hikayeleri yoktur. Bir kişi zoruyla istifa ediliyorsa orada demokrasi yoktur. Nedir bu istifaların arkasında olan? Ama ortaya çıkaracağız.

Belediyelerimizde her kuruşun hesabını veriyoruz. Belediye zabıtalarını görevlendirerek fiyat düşürecekmiş. Polisiye tedbirlerle fiyat mı düşürülür.

Belli makamda oturan insanların sözlerine dikkat etmeleri lazım. O makamda oturan kişi söylüyorsa o makamda oturmaması lazım. Cumhurbaşkanlığı'nı işgal eden zat İnanü'nün fotoğrafını gösterdi. Sonra gerçek ortaya çıktı. Sordular Macaristan'da. sonra 180 derece çark ediyor ben tek fotoğraf demedim ki. Birinci yalan Türk bayrağı yok diyor. Bize belediye başkanlarımıza bir şey söylemiyor. İnönü'ye söylüyor. İnonu hibe uçağı binmedi. İnönü kimseye diz çökmedi. Yalan söylemeyeceksin. Yalancıdan cumhurbaşkanı genel başkan insan da olmaz.

Saray belediyeciliğinde aslolan ranttır. Saray belediyeciliğinde teşli alan ranta açılır. Rantiyeye hizmet esastır. Kent ile ilgili kararları saray ve çevresi alır. En büyük avantajı denetimden yoksundur. Belediye başkanı seçimle değil talimat gider. Ayrımcılık yapar.

 Bulunduğun beldede huzur içinde gezmek istiyorsan yeşil alanların senin için çocukların için güvencesi olduğuna inanıyorsan CHP'li belediyelere oy vereceksin kardeşim.''

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları