loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'İnönü' yanıtı: İnönü BOP'un eşbaşkanı olmadı, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen hainin önünde secdeye durmadı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'İnönü' yanıtı: İnönü BOP'un eşbaşkanı olmadı, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen hainin önünde secdeye durmadı
Tarih: 09.10.2018 - 13:47
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
 
"Çorlu kazasının araştırılması için Meclis'te önerge verdik. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Onları Trakya'ya şikayet ediyorum.
 
-10 Ekim mağdurları aramızda. Acıyı hepimiz derinden yaşadık. 10 Ekim'de anne-babaların anmalarına yasak getirmeleri vicdanla bağdaşmaz. 
 
-Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifini verdik. Ak mı kara mı, kim destek veriyor ortaya çıkacak. 
"Terör örgütüyle pazarlık yapanları kimse unutmasın"
Terör insanlık suçudur. Terörün yaşlısı gnci yoktur, teröristlerin vicdanı yoktur. Her yola başvururlar. Bugün Hakkari Çukurca'dan bir şehit haberimiz geldi. Rahmet diliyoruz. Geçen hafta da 8 şehidimiz vardı. Terör örgütüyle masaya oturup pazarlık yapanları hiçkimse unutmasın.
Defalarca uyardık. PKK terör örgütüne her türlü moral desteği verenler bugün iktidardalar.
Siyasetin varlık nedeni ülkeyi kalkındırmaktır. Evde, mahallede huzur olsun diye siyaset yaparız. Yeri gelir birbirimizi eleştirirz. Sonuçta daha saygın bir Türkiye inşa etmek için mücadele ederiz. Bir memlekette adalet varsa orada toplumsal vicdan büyür, güzel bir Türkiye vardır. Gencecik çocukları hapase atıyorsanız orada adalet yoktur. Avukatı bile neden böyle savunma yapıyorsun diye hapse attılar. Üstelik yasalara aykırı olarak, mahkeme kararına göre yaptılar. Sabaha karşı avukatı avukatı serbest bıraktılar, peki hukukun üstünlüğü nerede?
  Bir ülke düşünün avukatları, akademisyenleri, gazetecileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, fidan gibi çocukları hapiste. Bunlar Türkiye'de hukukun üstünlüğü olmadığını gösteriyor. Türkiye'de bir dikta yönetimi vardır ve o zat sarayda oturuyor. Siyasi görüşünü açıkça dile getiren hakimler var. Geldiğimiz nokta bu. 
Hava Harp Okulu öğrenciler... Her yıl Yalova'da eğitim yapılır. 14 Temmuz'da tam teçhizatla çıkacaksınız, deniyor. Gece yarısı terör saldırısı olduğu gerekçesiyle otobüslere bindiriliyorlar. Talmat verenler başlarında. Bunlar yargılanıyorlar, darbecisiniz deniliyor, müebbet hapse mahkum ediliyorlar. Komutanlar gelsin, ifade versinler deniliyor. Hiçbir komutan gelmiyor. Ömür boyu hapse mahkum ediliyorlar. Bu öğrenciler emre uymuş. O büyük paşalar dışarıda öğrenciler içeride. Bunun adaletle ilgisi var mı?
Darbecilerin büyük kısmı dışarıda. Darbecilerin yakınları büyükelçi, TBMM'de üst görevlerde. Bu öğrenciler gariban. Bunlara hak, hukuk, adalet adına biz sahip çıkacağız.
 
Cemal Kaşıkçı açıklaması: Sorumlular yargıya teslim edilmeli
Demokrasi devlet tarafından herkesin can ve mal güvenliğinin güvence altına alınmasıdır. Bir ülke düşünün kendi ülkesinde yaşayanların da yabancıların da can güvenliği yok. Bir gazeteci kendi ülkesinin başkonsolosluğuna girdi, çıkmadı. Trump Amerika'dan yüksek sesle bağırıyor, biz de 'izleyeceğiz' deniyor. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Öldürüldüğü konusunda rivayetrler var. Cemal Kaşıkçı'nın Başkonsolosluğa gidişi ile ilgili Amerika'dan görüntü paylaşılıyor.  Sorumlular yargıya teslim edilmeli. Dokunulmazlığı olan tüm diplomatlar sınır dışı edilmeli.
 
"Erdoğan'ın ne zaman yalan söylediğini ispat etsem 'Sen SSK'yı batırdın' diyor"
Her mesleğin etik kuralları vardır. Siyasetçilerin de ahlak kuralları olmalı. Türkiye'de bu yok. Siyasetçi halkına yalan söylememeli. Yalan söyleyen siyasetçinin sokağa çıkmaması lazım. Bir politikacı yalan söylüyorsa ve sürekli hale getiriyorsa kendi ülkesinin ahlaki değerlerine ihanet ediyorlar. Günlük yaşamını yalan üzerinde inşa ediyorsa o politikacıdan memlekete hayır gelmez.
(Erdoğan) Defalarca Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı dedi. 16 yıldır iktidardalar, ne zaman yalan söylediğini ispat etsem 'Sen SSK'yı batırdın' diyor. Ben batırdıysam 16 yıldır baştasın niye düzeltemedin? Bir ordu müfettiş gönderdiler. Feriştahın gelse toplu iğne ucu kadar açık bulamaz. Benim dönemimde kadınlarda emeklilik yaşı 35, erkeklerde 43'tü. Emeklilik yaşı işçiler için gün sayısı 5 bin gündü. 35-43'den 65'e çıkardılar. Prim ödeme gün sayısını 7200'e çıkardılar. Emekli aylığını bin liranın altına düşürdüler. Emeklilik yaşını uzattın, gün sayısını artırdın, düzeltmen gerekirdi. Ekonomi programı yayınladılar. 2017'deki açık 16 milyar 700 milyon. Benim dönemimde 2 milyardı. 2018'de 21 milyar 500 milyon. 2019'da 28 milyar 100 milyon, 2020'de 35 milyar 300 milyon, 2021'de 39 milyar 700 milyona çıkacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kim batırdı? Biz de merakla bekliyoruz acaba TESK, sendikalar, ülkenin garibanı ne diyecek? Sarayda oturan zata soruyorum bu açığı kim yaptı? Damadı hazırladı kitabı.
 
"Sorduğumuz 10 soru yerini buldu"
Kızılcahamam'da toplantı yapıyorlar. Erdoğan 'özel sektörün bu krizi fırsata çevireceğine inanıyorum' diyor. Aynı Erdoğan 18 dakika sonra 'Türkiye'de ekonomik kriz yok' diyor. Fırıldak bile bu kadar hızlı dönemez. 
Sarayda kriz yok. Kriz vatandaşın mutfağında. Erdoğan vatandaşın mutfağını bilmiyor. Benim saygı duyduğum Erdoğan seçimi kazandıktan sonra Keçiören'de oturan Erdoğan'dı. Kibir içinde sarayda oturan Erdoğan'a asla saygı duymuyorum.
Kriz yok dediler, sonra dış güçlere bağladılar. Dış güçler ezanımıza, bayrağımıza saldıranlar, dedi. Ben de kendisine 10 soru sordum. McKinsey ile anlaşma yaptın, dedim. Sorunun cevabını bir köşe yazarından aldık. Niye soru soruyorsun, diyor. Benim bildiğim gazeteci cevabı merak eder, soruların sorulmasını engellemeye çalışıyorlar. Bu zat bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor, diyor. Bu soruları Türkiye'de kimse bilmesin diye, 'danışmanlık almayacağız' dedi. Demek ki sorduğumuz 10 soru yerini buldu. 
 
Erdoğan'a: Damadın hakkında da sana hain dediği için tazminat davası da açacak mısın?
Ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık firması, dedi Erdoğan. Sorduk kaç paraya tutuldu diye. Kendi sözcüsü anlaşma yapılmadı, para ödenmedi, dedi. Sözcü doğru söylüyor olabilir bence. Erdoğan malum.  Bizim sorularımız sayesinde Türkiye Cumhuriyeti maliyesini Amerika firmasına teslim etmedik. Damat 'McKinsey için yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanetten' dedi. Kayınpederin iptal etti, cehaletten mi ihanetten mi? Sevgili Erdoğan damadın hakkında da sana hain dediği için tazminat davası da açacak mısın?
 
"Erdoğan, 'Oyu bana verin Türkiye şahlanacak' diyordu. Dolar şahlandı"
Daha krizin başındayız. 3 binden fazla konkordato varsa, reel sektör krizinin kapıda olduğunu gösteriyor. Gazi Üniversitesi'nde bir yazı, 'hayati zorunluluk olmadıkça' ameliyat etmeyin, deniyor. Türkiye'yi bu hale getirdiler. Dolar aldı başını gidiyor, faizler uçuyor, vatandaş borç batağında. Erdoğan, 'Oyu bana verin Türkiye şahlanacak' diyordu. Dolar şahlandı.
 
Tarım Bakanı 30 Eylül'de açıklama yapıyor. 'Türkiye'de et üretimi bize yeter. 81 milyonun et ihtiyacını biz karşılarız' diyor. 2 gün sonra Et Süt Kurumu ithalat yapacağız, dedi. Yalan gırla. Enflasyonu açıklayan kurumun başındaki kişiyi görevden aldılar, damat beyin arkadaşını getirdiler. Damat, 'Enflasyon düşüşe geçecek' dedi.

Erdoğan'a: Dedelerim Horasan'dan Anadolu erenleri olarak geldi. Soyumu öğrenmek istiyorsan yüzlerce kaynak var.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası var. Zaman zaman siyasetçiler de katılır. Erdoğan da katıldı. Bir ülkenin cumhurbaşkanı gider, inançlara saygıdan bahseder, İslam dünyasının bilim üretmesi gerektiğini anlatır, adaletten bahsetmesi lazım. Bunu yapmıyor. Konusu yine benim. 'Şimdi çıkmış bakıyorsun ezandan, Kuran'dan bahsediyor. Zaman zaman cenaze namazlarında belirmek suretiyle milleti kandırmaya çalışma' diyor benim için.
 
Benim dedelerim İran'ın Horasan'ından Türkiye'ye gelmişlerdir. Selçuklu döneminde gelmişlerdir. Bin yıldır Anadolu topraklarındayız. Anadolu erenleri olarak geldiler. Benim büyük dedemi bilmek istiyorsan Seyit Mahmudi Hayrani'dir, Akşehir'dedir. Sandukası çalınır bir ara,  şimdi Türk-İslam Eserleri Enstitüsü'nde sandukası. Soyumu öğrenmek istiyorsan yüzlerce kaynak var. Nakibüleşraf kayıtlarına gidip bakacaksın, atalarımı oradan öğreneceksin. 
 
"Ben devletin hazinesine el uzatmam, O devletin hazinesini soyar"
Benim Müslümanlık anlayışım farklı. Ben haram yemem o haram yer, ben devletin hazinesine el uzatmam, o devletin hazinesini soyar. Benim inancımı sorgulamak için sana yetkiyi kim verdi. İnsanın dine imana, insana saygısı olur. Haramzadelerden bu ülkeye hayır gelmez.
 
"İnönü hiçbir zaman 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen hainin önünde secdeye durmadı"
45 yıl önce İnönü hayatını kaybetti. Hayatı savaş meydanlarında geçti. Türkiye'nin tapusu Lozan'ın kahramanıdır. Yemen'de savaş meydanlarında çarpışmış. İnsana saygılı, her inanca saygılı... İnönü Amerikan bayrağı sallamış, dedi. Devlet geleneğidir devlet başkanı gelmişse o ülkenin bayrağını da taşırsınız. Adam devlet geleneğini de istismar ediyor. Hiçkimse İnönü'yü aldatmadı. İnönü BOP'un eşbaşkanı olmadı. Kendi iradesiyle çok partili hayatı getirdi. Yenildiğinde, 'yenilgi benim zaferim çünkü ülkeye demokrasiyi getirdim' diyecek kadar erdem sahibi. İnönü hiçbir zaman 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen hainin önünde secdeye durmadı. Kozmik Odayı terör örgütüne açmadı. İnönü kendi toprağını terk etmedi. Sen kendi toprağını terk ettin, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdın. Bu ayıp sana yeter. 

Aşık Veysel der ki: Aldanma cahilin kuru lafına, kültürsüz insanın külü yalandır. Hükmetse dünyanın her tarafına, arzusu hedefi yolu yalandır
Tarif ettiği kişi Erdoğan'dır."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Mazdrag

Bir finansmana ihtiyacınız var mı? Eğer bugün hızlı ve uygun fiyatlı bir kredi almak için bugün bizimle iletişime geçecek olursak, dünyanın herhangi bir yerine,% 3'lük bir faiz oranıyla ve maddi yardım ihtiyacı olan şirketlere borç vermekteyiz. şimdi bize ulaşın mrslindarobertloanfirm@outlook.com

09.10.2018, 20:14
Yorum Yap

Facebook Yorumları