loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen cenazeleri 1.5 saat musalla taşında nasıl beklettin onu anlat

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen cenazeleri 1.5 saat musalla taşında nasıl beklettin onu anlat
Tarih: 17.02.2019 - 17:50
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 15 Temmuz Meydanı'nın açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine CHP'li bir vekil katıldı" sözlerine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Sen 1.5 saat cenazeyi nasıl beklettin?" diye sordu ...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"2 tane 15 Temmuz var.  Biri halkın 15 Temmuz'u biri de sarayın 15 Temmuz'u.  Biz halkın 15 Temmuz'una 'evet' sarayınkine 'hayır' diyoruz.  Halkın 15 Temmuz'u bu meydanın tanımlandığı şekliyle bir demokrasi şölenidir.  Karşılığında bedellerin ödendiği demokrasi şölenidir.  İnsanlar demokrasi için hayatlarını verdiler.  Ama birileri de 15 Temmuz'u Allah'ın lütfu sayıp 15 Temmuz'dan sonra 20 Temmuz sivil darbesini yaptılar. 

20 Temmuz'dan sonra öyle bir atmosfer oluşturdular ki hakimler suçlu mu suçsuz mu diye bakmadan 'acaba bizi de FETÖCÜ diye suçlarlar mı' diyerek insanları içeri attılar.  Balyoz,  Ergenekon olaylarını hatırlıyorsunuz.  O dosyalarda sahte deliller var.  20 Temmuz sivil darbesinden sonra sahte delillere bile bakmadılar.  100 binlerce kişi hapse atıldı.  Bu dönem içinde gazeteler, televizyonlar, dergiler,  radyolar kapandı.  Yüzlerce gazeteci hapse atıldı.

Sendika, üniversiteler konuşamaz hale getirildi. Bir ülkede anayasa değişiyor üniversitelerden tık yok. STK’lar, sendikalar konuşamıyor. Bu nasıl demokrasi anlayışıdır? Bu meydanda gezen arkadaşlarımızın tüm bu olayları düşünmelerini isterim. Bu meydan kalıcı olacaktır. Ama bu meydanın açılışına yol açan 15 Temmuz’dan sonra yaşananların yarattığı travmayı unutmayın. 50 bin kişiden fazlası tutuklandı. 43 kişi intihar etti. 966 şirkete el konuldu. 45 bin kişi işten atıldı. Barış bildirgesini imzaladı diye yüzlerce akademisyen üniversitelerden atıldı. Bunları kimse unutmasın. Bunlar olurken demokrasiyi her yerde ve ortamda savunmaya devam ettik. 

“Belediye başkanımız az önce bir sürü ayrıntıyı anlattı. 397 yıl hapisle yargılandı. Sonunda beraat etti. Bir büyükşehir belediye başkanı düşünün, tüm azmini ve kararlığını bir kente vermiş, devletin tüm engellemelerine rağmen İzmir’i bir yüzük gibi tüm dünyaya takdim etmiş. Siz bu belediye başkanını 397 yılla yargılıyorsunuz. Aklın almayacağı bir şey! Bir başkan haksız yere 397 yılla yargılanıp beraat ediyorsa bu meydan demokrasi sözcüğünü hak ediyordur. 

15 Temmuz şehitleri diyoruz. Size bir örnek vereceğim. OHAL kararnameleri çıkarmaya başladıkları andan itibaren 696 sayılı bir kararname çıkardılar. Buna göre 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin yakınlarına yardım yapılacak ve bir vakıf kurdular. Bunun için bir genelge yayınlandı. Binali Yıldırım imzasıyla genelge çıktı. Ona göre Türkiye genelinde 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için yardım yapılacak. Kampanyalar açıldı, banka kayıtları verildi. Toplanan paralar ne oldu? 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için toplanan milyonlarca lira ne oldu? Soruyorum! Onlar her türlü istismarı yapıyorlar ama para nereye gitti diye soruyorum tık yok. Malı götürmeye, parayı götürmeye meraklılar! 

Geçtiğimiz günlerde üzücü bir olay yaşadık. Kartal’da bina çöktü. Orada cenazede konuşuyor. Oraya bir arkadaşımızın ismini veriyor, ondan başkası gelmedi diyor. Orada bizim arkadaşlarımız var. İl başkanımız var. Ekrem İmamoğlu var. Görmüyor. Sen cenazeleri 1 buçuk saat nasıl bekletirsin? Eğer sen insana saygıyı önemsiyorsun 1 buçuk saat geç gelmeyeceksin oraya. O çöken binada ölen insanların yakınlarından özür dileyeceksen o binaya ruhsat veren kişi şu an Erzurum’da Büyükşehir Belediye başkanlığı yapıyor. Onu getireceksin o özür dileyecek. Ama sen bunları bir tarafa bırakıyorsun küçük istismarların peşinden gidiyorsun. Yalancıdan devlet başkanı, cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olacak kişinin özü sözü bir olacak. Ben ona cumhurbaşkanı demiyorum çıldırıyor. Yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları