loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay açıklaması: Manifesto açıklayacağız, CHP'nin ilk hedefler beyannamesine benzer bir çalışma yapıyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay açıklaması: Manifesto açıklayacağız, CHP'nin ilk hedefler beyannamesine benzer bir çalışma yapıyoruz
Tarih: 10.07.2020 - 12:00
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Youtube'dan yayın yapan "Bir Ülke Bir Kent" kanalında gazeteciler Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz ve Ali Haydar Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Bu kurultayda iktidar olduğumuzda neler yapacağımızı tek tek anlatacağız. Bir de manifestomuzu olacak. CHP'nin ilk hedefler beyannamesi vardı CHP'nin ona benzer bir çalışma yapıyoruz. Kurultayı bu hava içinde yapacağız.
Eğer iktidara gidiyorsanız bunu hem örgütünüze çok iyi anlatmanız gerekiyor hem de bunun inandırıcı olması gerekiyor. 
Yüzde 33 cinsiyet kotası var. Gençlik kotamızı yüzde 10'dan  yüzde 20ye çıkardık. Bilim, yönetim, kültür platformundan 12 adaydan 8'ini delegeler seçecek. 
Son 10 yıl içinde var olan partiler içinde ileriye doğru en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. 
-(Muhalefette söylem birliği) Bizi bir araya getiren Erdoğan, onun yaptığı yanlışlar. 
Bir kişi bütün kurumlara egemen. İstediği kararı istediği mahkemeden çıkarıyor. Erdoğan'ın arzu ettiği herhangi bir yasa parlamentoya gelip, kabul edilyor. AK Part ve MHP vekillerinin bir şey söylemeleri mümkün değil. 
Bu bizi rahatsız ediyor. AK Parti'den ayrılan isimlerin kurduğu partileri, İYİ Parti'yi, Saadet Partisi'ni rahatsız ediyor. Demokrasiyi savunan bütün kesimlerin ortak söylemleri ortaya çıkıyor.
-Fatih'in tablosunun Türkiye'ye getirilmesinden son derece mutlu oldum. İstanbul'u fetheden bir liderin tablosunun İstanbul'a getirilmesinin parayla ölçülecek bir değeri yok. Tabloyla ilgili tartışmaları gereksiz buluyorum.
(İBB'ye Can Akın Çağlar'ın atanması) İBB'yi Ekrem bey yönetiyor. Yönetici kadrolarına müdahale edilmesini doğru bulmam. Siz başarı elde edeceğiz diye düşünmeyin, başarıya mahkumsunuz, dedim belediye başkanlarımıza.
İstanbul'un iyi, başarılı yönetilmesi gerekiyor. Ekrem Beyi eleştirenler şuna baksın, onların 25 yılda yapamadığını Ekrem bey 1 yılda yaptı. 
Genel sekreter üzerinden yapılan tartışmaları doğru bulmuyorum, yapay tartışmalar. 
Ekrem beyin verdiği talimat dışında genel sekreter ne yapabilir? Ekrem beyin bir kadrosu var, onlarla sorunları masaya yatırıyorlar. Bir bürokrat üzerinden Ekrem beyi eleştirmeyi doğru bulmuyorum.
Aykut (Erdoğdu) beyle konuştum. Bir müfettiş raporu geldiğini, bunu kamuoyuyla paylaştığını ifade etti. Daha sonra Can Akın Çağlar bey bütün belgeleri koyuyor, Aykut bey yargıda aklan, diyor. O da yargıda aklanıyor. Aykut beyin bana aktardığı bu.
Belediye başkanı arkadaşlarıma belediyede siyaset yapacak kişi belediye başkanıdır, kadroların liyakatli kadrolardan oluşması gerekir, demiştim. 
Sosyal demokrat anlayışta kamuda çalışan çok sayıda kişi var. AK Parti iktidarında çalıştılar diye iktidara gelince bunları tasfiye mi edeceğiz. Bürokrasini düzgün çalıştığı ortamda sorun yoktur. 
Başkanlarımıza, il başkanlarımıza 'Biz 89'a benzer bir sendromu yaşamak itemiyoruz. Herkes son derece dikkatli davranmalı' dedim.
 
-Yargı vesayet altında. Baroların da vesayet altına alınmasına çalışılıyor.
Devlet akılla yönetilir. Öç alma duygusuyla yönetiyorsanız tahribat var demektir. Avukatlar görüş beyan etmiştir, olabilir karşı çıkarsınız. 
Bu, devleti tahrip yasasıdır. Ben Erdoğan'ın BOP'un eş başkanlığını yapmaya devam ettiğine inanıyorum Erdoğan, Devlet Bahçeli'yle birlikte ülkeyi bölmek için egemen güçlerin taşeronluğunu yapıyor. 
Oyu halktan alıyorlar biir kişinin iradesine bakıyorlar. Biz sarayın vekilleriyiz, desinler. Düzenleme yapıyorsunuz Adalet Bakanın, baroların, hukuk fakültelerinin görüşünü almıyorsunuz. Egemen güçlerin görüşünü alıyorlar. 
 
-İstanbul Sözleşmesi'nin değişeceğini sanmıyorum. Gündem değiştirmek için konuşuluyor. Bir uluslararası sözleşmeye imza atan bir iktidar, kadırılmışım, ben imzamı çekiyorum nasıl der.
Belli kişiler bundan rahatsızlık duyuyorlar, bunu kamuoyu gündeme getiriyorlar. Türkiye attığı imzanın farkında değil, diyecekler. Türkiye'nin saygınlığını yok eden bir tablo ortaya çıkar.
Kadına şiddetin gerekçeleri üzerinde durmak, gereğinin yapılması gerekiyor. Kadına yönelik şiddeti besleyen sorunların ele alınması lazım. 
Kadın örgütleriyle görüştüm, cinsiyet kotası talep edin, dedim. Bütün kadın örgütleri bir araya gelip 'Siyasi partiler yasasına cinsiyet kotasını koymayan hiçbir partiye oy vermeyeceğiz' deyin, dedim. Bunureddeden bir siyasi partiye hiçbir kadının oy vermemesi lazım.
-Kadınlara yönelik tehdit içeren ifadeler var. Tehdit içeren ifadeler iktidarı eleştirenlere yönelik oluyor. Bir siyasi parti genel başkanına linç girişiminde bulunanlardan hiçbiri tutuklanmadı. Türkiye farklı bir Türkiye. 
Bir kişi kendi iradesi dışında farklı bir irade, söylem olmasını asla kabul etmiyor. Kadın-erkek eşitliğine karşı çıkan bbir kişinin kadına yönelik şiddeti engelleyeceğini düşünmüyorum.
 
-Bülent Turan 'FETÖ-PKK baro kurarsa kursun' dedi. Biz bunun bölücülük projesi olduğunu söylüyoruz. bülent Turan'a bu kadar net cümle kurduğu için teşekkür ederim. Bahçeli buna diyecek merak ediyorum. 
 
(Sakarya'daki patlama) İş kazalarında dünya 3'üncüsü, Avrupa birincisiyiz. Yasa, tüzük, yönetmelik var. Liyakat yok. Bu işi denetleyecek kişi liyakatli olursa bu kazalar önlenir.
Patlayıcılar orada patlatıamaz mıydı?, Hiçbir nlem alınmamış. Askerler niye orda? Jandarma İçişleri bakanlığına bağlandı. Talimatı vali vermiştir. Bundan sona aynı şey olmaması için nlem almamız lazım.
İnsanlar hayatını kaybetmiş yaralılar hastanelerde yatıyor. Siz bir moral yemeğidüzenliyorsunuz. Bunu düzenleyen de MÜSİAD.
O askerleri oraya kim gderdi, talimatı kim verdi? Niçin önlem alınmadı? 
-Ayasofya ibadete açılsın mı... Egemenlik üzerinden gidilmesi yanlış. Bizim topraklarımızda egemenlik tartışması mı yapıyorsunuz.. Açıyorsanız açarsanız, siyasi rant alanına dönüştürmenin anlamı yok. Orada zaten ibadet yapılıyor. Bir kararnameye bakar,açıyorsan aç. 
-(Cumhurbaşkanlığı adaylığı) Ya cumhurbaşkanı olacakasın ya genel başkan oalcaksın. Paralel yapı var. Hem bu düzene karşı çıkıp hem aday olacağım demek doğru değil.
Türkiye 100 yıl sonra cumhuriyeti, vesayeti olmayan demokrasiyle taçlandıracak. Bunu yapacağız."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları