loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan madencilik şirketlerine: Çevrecilerle diyalog kurun

Kılıçdaroğlu'ndan madencilik şirketlerine: Çevrecilerle diyalog kurun
Tarih: 13.09.2019 - 09:19
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün genel merkezdeki makamında madencilik sektörü temsilcilerini kabul etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, makamında Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yılmaz’ı kabul etti. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; yaklaşık 45 dakika süren görüşmede madencilik sektörü temsilcileri, Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına karşı başlatılan eylemin yurt genelinde bütün madenlere karşı linç kampanyasına dönüşmesinden duydukları endişeyi dile getirerek, sektörün içinde bulunduğu durum, yapılan çalışmalar ve dünyadaki uygulamalar hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

Türkiye’de her sektörde olduğu gibi madencilik sektöründe de hataların ve yanlışların bulunabileceğine işaret eden sektör temsilcileri, “Biz içimizdeki yanlışlıkları, kötü örnekleri kesinlikle savunmuyoruz. Birkaç yanlış uygulama yüzünden madencilik sektörünün tümünün infaz edilmesi doğru değildir” görüşünü dile getirdi. Sektör temsilcileri, Kılıçdaroğlu’na TBMM Çevre Komisyonu üyeleri başta olmak üzere milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurulması ve madenleri incelemesi önerisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun ise, insan yaşamını yakından ilgilendiren madencilik sektörünün partiler üstü bir anlayışla ele alınması gerektiğini dile getirdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun şunları söylediği kaydedildi:

“Anayasımıza göre, madenlerin tasarrufu devletindir. Bu yüzden, madenlerimizin, çıkarılmasına, ekonomiye kazandırılmasına parti olarak kesinlikle karşı değiliz. Aksine, çevre hassasiyetlerini dikkate alan, iş sağlığı ve güvenliğine özen gösteren her türlü madenin üretilerek ekonomiye kazandırılmasından yanayız. Son dönemde gelişen çevre hareketlerinde de parti olarak bu çerçevede hareket ettik. Ancak parti olarak, çevre hassasiyetlerini ön plana çıkaran sivil toplum kuruluşlarıyla, madencilik sektörü arasında diyalog kurulmasından yanayız. Madencilik sektörüyle, çevre örgütleri arasında faydalı olacağına inandığımız bu iletişimin kurulması noktasında biz hakem rolü üstlenmeye, her türlü katkıyı sunmaya da hazırız. Diyalog olursa, kamuoyunda madenlerimiz konusunda oluşan bilgi kirliliğinin de önüne geçilir.”
Sektör temsilcilerinin komisyon talebine olumlu yaklaşan Kılıçdaroğlu’nun “Böyle bir komisyonun kurulması bu aşamada faydalı olabilir” dediği öğrenildi.

‘TEZEK’ EYLEMCİSİNİ AFFETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü sırasında Düzce’de tezek döktüğü için özür dileyen İlhami Çelik’i affetti.
Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün 13. gününde Düzce’de yola tezek döken Çelik bir mektup yazarak pişman olduğunu, cezaevinden çıktıktan sonra ailesiyle birlikte Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmek istediğini ve Kılıçdaroğlu’ndan kendisini affetmesini istedi.
Edinilen bilgeye göre Kılıçdaroğlu, Düzce T Tipi Kapalı Açık Cezaevi’nde kalan Çelik’e bir mektupla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları dile getirdi:
“Yaptığınız eylemden dolayı duyduğunuz üzüntü ve pişmanlığınıza yürekten inanıyorum. Demokrasiyi savunan, onu yaşatmayı ve yüceleştirmeyi görev edinmiş biri olarak özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, sizi ve orada bulunan arkadaşlarınızı kucaklıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları