loading
close
SON DAKİKALAR

KKTC yeni cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

KKTC yeni cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu
Tarih: 18.10.2020 - 20:20
Kategori: Dünya

KKTC'de bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin resmi olmayan sonuçlara göre Ulusal Birlik Partisi Başbakanı Ersin Tatar Cumhurbaşkanı oldu.

KKTC'de bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri resmi olmayan sonuçlarına göre, Mustafa Akıncı %48.19 - 61463 oy aldı, Ersin Tatar %51.81 - 66091 oy aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 5. Cumhurbaşkanını seçmek için 11 Ekim'de sandık başına gitmiş, seçim ikinci tura kalmıştı.

KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar teşekkür konuşması yaptı; “Halkımız kendi iradesiyle seçimini yaptı. Destek verenlere de vermeyenlere de teşekkür ederim” dedi.

Mustafa Akıncı: "Normal olmayan bir seçim süreci geçirdik. Tatar’ı kutlarım, başarılar dilerim. Bu sonuçların çıkmasında rol oynayanları da tebrik ederim. Bu sonuçlar 45 yıllık siyasi hayatımın sonudur. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mesajında; "Bugün tamamlanan seçimlerde, #KKTC Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Ersin Tatar'ı kutluyor, Sayın Mustafa Akıncı'ya da bugüne kadar sürdürdüğü görev nedeniyle teşekkür ediyorum. Gönlümüz, her daim Kıbrıs'ın iyiliğinden yana; sonuçlar Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun." dedi.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları