loading
close
SON DAKİKALAR

KKTC'de korkutan yangın

KKTC'de korkutan yangın
Tarih: 17.05.2020 - 17:08
Kategori: Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Tepebaşı bölgesindeki ormanlık alanda öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

KKTC’de Tepebaşı bölgesindeki ormanlık alanda öğle saatlerinde başlayan yangına müdahale devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay KKTC Başbakanı Ersin Tatar’a geçmiş olsun mesajı ileterek yangına müdahale çalışmalarına Türkiye’den gönderilen iki yangın söndürme helikopterleriyle destek verileceğini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bilgilendirildiğini ve süreci takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC Başbakanı Tatar’a Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kuruluşlarımızın yangınla müdahalede yanlarında oldukları mesajını iletti.

Mersin’den gönderilen bir yangın söndürme helikopteri çalışmalara katıldığı, ikinci bir helikopterin de Anamur’dan yola çıktığı belirtildi.

YANGIN ODTÜ KAMPÜSÜ'NE SIÇRADI

KKTC Tepebaşı bölgesinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü'ne (ODTÜ Kuzey Kıbrıs) de sıçradı. Okulda bulunan öğrenciler, tahliye edilirken, bölgedeki itfaiyeler yangına müdahale ediyor.

 
Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları