loading
close
SON DAKİKALAR

Sayın Karakaş'ın CHP'de ulusalcı kanat kalmadı sözleri üzerine bir görüş

Onur Öymen
Tarih: 07.07.2015
Köşe: Diplomasi

Onur Öymen; Çünkü bazılarının ulusal kanat olarak nitelendirdikleri Atatürk milliyetçiliğine bağlı arkadaşlarımız CHP içinde bir kanadı değil, partinin gövdesini, ana damarını temsil ederler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı değerli arkadaşımız Ercan Karakaş, bugün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan mülakatında geçen dönemde görev yapan bazı milletvekili arkadaşlarımızın yeni dönemde Meclis'te yer almadıklarına işaret ederek CHP'de ulusalcı kanat kalmadı demiş.

Bence CHP'de "ulusal kanat" olmadığı doğrudur. Çünkü bazılarının ulusal kanat olarak nitelendirdikleri Atatürk milliyetçiliğine bağlı arkadaşlarımız CHP içinde bir kanadı değil, partinin gövdesini, ana damarını temsıl ederler. Ben şimdiye kadar, CHP'li arkadaşlarım arasında, Altı Okun en önemli ilkelerinden biri olan Atatürk Milliyetçiliğini benimsemeyen, özümsemeyen bir arkadaşımıza rastlamadım. CHP dışındaki bazı çevrelerin "ulusalcılık" kavramını dar bir çevrenin benimsediği katı ve adeta çağ dışı bir milliyetçilik akımı gibi takdim etmeye çalışmalarını talihsiz bir yakıştırma olarak görmek lazımdır.

Kaldı ki, Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bile 7 Kasım 2014 tarihinde Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında CHP'de ulusalcı kanadın tasfiye edilip edilmediğine ilişkin bir soru üzerine ulusalcılığın kendisine ve CHP'lilere göre vatanseverlik olduğunu söylemiş ve şunları ifade etmişti:

"Dolayısıyla ulusalcılığı belli bir kesimin tekeline vermek gibi bir lüksümüz yok. Hepimiz ulusalcıyız, hepimiz ülkemizi seviyoruz, çıkarlarını savunuyoruz."

Geçen dönemde Mecliste Atatürk milliyetçiliğini ve partinin diğer bütün ilkelerini kararlılıkla savunan, bu uğurda mücadele veren arkadaşlarımızdan bazılarının yeni Mecliste yer almamalarını ben şahsen bir eksiklik olarak görüyorum. Ancak bu dönemde görev yapacak arkadaşlarımızın ezici çoğunluğunun aynı görüşlerin ve ilkelerin savunuculuğunu yapacaklarından da kuşku duymuyorum.

Saygılar,sevgiler
Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları