loading
close
SON DAKİKALAR

Süheyl Batum'un ihraçı ve sessiz kalanlar‏

Onur Öymen
Tarih: 13.12.2014
Köşe: Diplomasi

Onur Öymen; Batum, yıllardan beri Cumhuriyetin değerlerini ve hukukun üstünlüğünü savunmak için büyük çaba göstermişti.

Çok değerli anayasa hukukçusu, CHP Eskişehir Milletvekili ve eski Genel Sekreter Prof. Dr. Süheyl Batum'un Parti Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla CHP'den ihraç edildiğini büyük üzüntüyle öğrendim. Batum, yıllardan beri Cumhuriyetin değerlerini ve hukukun üstünlüğünü savunmak için büyük çaba göstermişti. Anayasa Hazırlama Komisyonunda aynı doğrultuda ve tek başına yürüttüğü mücadele her türlü takdirin üzerinde olmuştur. Batum'un ayrılması CHP açısından büyük bir kayıptır. Batum bu kararın düzeltilmesi için yargı yoluna başvuracağını açıklıyor. Yargının en kısa zamanda adil bir karar vereceğini ümit etmek istiyorum.

Dikkat çekici bir durum da bu ihraç kararı konusunda görüşlerini açıklamaları beklenen pek çok kişinin sessiz kalmalarıdır.

Şahin Mengü, dünkü yazısında son zamanlarda bazı kurumların başkanlarıyla bazı eski siyasetçilerin ve bazı basın mensuplarının milletvekilliği vaadi aldıkları için veya milletvekili seçilme umuduyla sessizliğe büründüklerini yazıyor. Umarım Mengü'nün tespitleri doğru çıkmaz. Aksi takdirde toplumun güvendiği dağlara kar yağmış demektir. Yaşanan bunca sıkıntıdan sonra, kişisel beklentiler uğruna Türk milletini bir kere daha hayal kırıklığına uğratmaya kimsenin hakkı yoktur.

Saygılar, sevgiler.
Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları