loading
close
SON DAKİKALAR

Yaşar Kemal'in ardından‏

Onur Öymen
Tarih: 01.03.2015
Köşe: Diplomasi

Onur Öymen; Ahmet Taner Kışlalı'nın; ''Bir cümle hâlâ kulaklarımda: 'Cesaretim olsa, tıpkı İnce Mehmed'in destanını yazdığım gibi, Mustafa Kemal'in de destanını yazmak isterdim...''

Büyük yazar Yaşar Kemal'in ölümünü büyük üzüntüyle öğrendim. Türk edebiyatına ve kültür hayatına büyük katkıları olan ve eserleri 40 dile çevrilerek ün salan bu değerli yazarımıza Allahtan rahmet, ailesine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye onun eksikliğini daima hissedecektir.

Bir terörist saldırı sonucunda aramızdan ayrılan değerli bilim adamı ve yazar Ahmet Taner Kışlalı "Atatürk'e Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği" isimli kitabında Yaşar Kemal'le ilgili şunları yazıyor:

"Bir cümle hâlâ kulaklarımda: 'Cesaretim olsa, tıpkı İnce Mehmed'in destanını yazdığım gibi, Mustafa Kemal'in de destanını yazmak isterdim...'

Ölümünden yarım yüzyıl sonra - ve tüm ideolojik değerlerin altüst olduğu bir dünyada - eğer bir kişi hâlâ Yaşar Kemal'de ve milyonlarca insanda bu duyguları yaratabiliyorsa, hâlâ güncelse, bunun anlamı açıktır."

Saygılar, sevgiler.
Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları