loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni yıl düşünceleri ve umutları‏

Onur Öymen
Tarih: 01.01.2015
Köşe: Diplomasi

Onur Öymen; Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde büyük acıların ıstırapların yaşandığı bir yılı geride bıraktık...

Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde büyük acıların ıstırapların yaşandığı bir yılı geride bıraktık. Peki çoğu siyasetçilerin hatalarından, yanlış değerlendirmelerinden kaynaklanan çatışmalarda onbinlerce insan hayatını kaybetti. Komşularımızda yaşanan terör eylemleri bir felaklete dönüştü ülkelerin siyasi coğrafyası fiilen değişti. Milyonlarca insan göçmen durumuna düştü.

Türkiye'de de terör örgütüyle görüşmelere başlanması ülkemize huzur ve güvenlik getirmedi, tam tersine onlarca insanımızın şehit olmasına yol açan şiddet olayları yaşandı. Ülkemizin bir bölümünde devlete başkaldıran gruplar kendi yönetimlerini kurmaya ve devlet otoritesini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Halkımıza umut verecek adayların yarışmasına fırsat verilmeyen Cumhurbaşkanlığı seçimi bu kötü gidişi düzeltecek bir sonuç vermedi. Önlenebilir kazalarda siyasetçilerin ve devlet yetkililerinin ihmalleri sonucunda yüzlerce vatandaşımız can verdi.

Hem ülkeyi yönetenlerin hem de bu gelişmelere sessiz kalanların bu olumsuz gelişmelerde büyük payı oldu. Siyasi partilerin ve basının önemli bir bölümü de iyi bir sınav veremedi.

2015 yılının bütün bu olumsuzlukların sona erdirileceği bir yıl olmasını ümit etmek istiyoruz. Bunun için bütün vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Siyasi sorumluluk taşıyanları uyarmak, onları doğru tercihlere yönlendirmek ve seçimlerde doğru partilere ve adaylara oy vererek ülkemizi esenliğe çıkartmak, yeniden çağdaş uygarlık yoluna sokmak ancak vatandaşlarımızın oyuyla mümkün olacak.

Bu düşüncelerle ve umutlarla hepinizin yeni yılını içtenlikle kutluyor, sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum.

Saygılar, sevgiler.
Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları