loading
close
SON DAKİKALAR

Koronavirüs test kriterleri değişiyor

Koronavirüs test kriterleri değişiyor
Tarih: 21.05.2020 - 12:51
Kategori: Sağlık, Yaşam

Normalleşme süreci işletilirken koronavirüsle mücadele tarzı da genişliyor. Hastalık belirtisi taşıyanlara hastanelerde yapılan testin kapsamı genişletilecek. Sağlıklı kişilere de test uygulanacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, testin sağlıklı kişilere de yapılmasına ilişkin planlama yapıldığı söylenirken, bu nedenle test yapma kriterlerinin de değişebileceği konuşuluyor. Toplumdaki virüs yükünü saptamak amacıyla yapılacak bu testlerin bölgesel, yerel karantinaları beraberinde getirebileceği, bir şehrin farklı yerlerinde hayatın normal devam edebileceği belirtiliyor.

Soğuk algınlığı veya nezle gibi şikayeti olanlara da test yapılması değerlendiriliyor. Pandeminin odağının başından beri İstanbul olduğu ancak son günlerde, nişan, düğün, kutlama, toplu yemek, toplu dua gibi gerekçelerle lokal odaklar oluştuğu belirtilirken, lokal karantina uygulamasının planlandığı, salgın yaşayan birçok ülkede buna benzer uygulamaya geçildiği belirtildi. Organize sanayi sitesi gibi yerlere kurulan mobil laboratuvarların yaygınlaştırılmasının planlandığı öğrenildi.

Riskli gruptakilere de düzenli test yapılması da planlanıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları