loading
close
SON DAKİKALAR

Kürt işçilere bu kez Ankara‘da ırkçı saldırı

Kürt işçilere bu kez Ankara‘da ırkçı saldırı
Tarih: 25.09.2013 - 11:46
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ankara Eryaman'da Kürt işçilere yönelik önceden planlandığı belli olan faşist saldırı gerçekleşti...

Ankara Eryaman'da inşaatta çalışan Kürt işçilere yönelik faşist bir saldırı gerçekleştirilerek 6 işçi yaralandı.

Van'dan Ankara Eryaman'a inşaatta çalışmak için gelen bir grup Kürt işçi bizzat polisin de içinde olduğu bir saldırının hedefi oldular. İşçilerden üçü pompalı tüfekle yaralanırken, üç işçi de aldıkları fiziki darp nedeniyle vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandılar. Bugün saat 17.00'de Ankara İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek durumu aktaran işçiler olayı şöyle özetliyorlar;

22 Eylül akşamı kaldıkları yerden markete sigara almaya giden üç işçinin önü bir grup tarafından kesiliyor ve “bu parktan geçmek yasak”, “siz kimsiniz” gibi tacizkar ifadeler yöneltiliyor. İşçiler sigara almaya gittiklerini söylediklerinde ise “Türk müsünüz? Kürt müsünüz?” sorusuyla karşılaşıyorlar. Kürt’üz cevabıyla birlikte, ağaçların arkasına saklanmış 25-30 kişilik bir faşist grubun saldırısına uğruyorlar. Saldırı sırasında bir Kürt işçi kaldıkları inşaata giderek arkadaşlarına haber veriyorlar. Diğer Kürt işçilerinde arkadaşlarına sahip çıkmak için olay yerine geldiklerinde faşist grup kaçmak zorunda kalıyor. Burada faşist saldırgan işçiler tarafından yakalanıyor. Kendi arkadaşlarını ararlarken, siyah bir araba gelerek pompalı silahla ateş ederek kaçıyor. Burada üç işçi yaralanıyor. İlk saldırıda yaralanan arkadaşlarını da alarak kaldıkları yere giderek ambulans ve polis çağırıyorlar.

Olayın sonrası bilindik devlet uygulaması olarak işçilerin karşısına çıkıyor. Hastanede kimse ilgilenmiyor. Rapor dahi verilmiyor. Polisler ise işçiler tarafından yakalanarak polise teslim edilen faşist saldırganla ilgilenmeyi “tercih” ediyorlar. Karakolda olay geçiştirilmeye çalışılırken, polisler kendisini “Metin'in abisi” olarak tanıtan birisine ilgi gösterip, çay ikram etmeyi ihmal etmiyorlar. Ardından işçilerin kaldıkları yerde de arabalarla dolaşan çeteler tacizlerine devam ediyorlar. Fakat hiç bir önlem alınmıyor tersine polis tarafından “kendinize dikkat edin, onlar tehlikeli insanlar” diyerek üstü örtülü tehdit ediliyorlar.

Yaklaşık iki ay önce de aynı bölgede Kürt işçilerin saldırıya uğradığını belirterek, “biz ekmek parası için geldik, tanımadığımız bilmediğimiz insanlar tarafından saldırıya uğradık” diyorlar ve bunun bir devlet politikası olduğunu, saldırının planlı gerçekleştirildiğini vurguluyorlar.

İşçilerin yaşadıkları durumu anlatmalarının ardından sözü İHD yöneticileri alarak, son dönemde Kürt işçilere dönük artan saldırılardan bahsetti. “Kürtlerin, Kürt olmalarından kaynaklı, Kürtçe konuştukları için yaşamları zindana çevriliyor” diyerek saldırılar teşhir edildi ve işçilerin yanında oldukları belirtildi.

Türkiye'nin bir çok ilinde Kürt işçilere dönük saldırılar arttı. On yıllardır Kürt halkına dönük baskı, inkar ve imha politikalarının dolaysız bir sonucu olarak yaratılan şoven atmosfer, son süreçte Kürt işçilere dönük, ırkçı faşist saldırıların nedeni durumunda. Bu saldırılar bir çok kez bizzat devlet tarafından organize edilen, yönlendirilen faşist çeteler eliyle gerçekleştiriliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları