loading
close
SON DAKİKALAR

Lavrov: İdlib’de çözüm, Rusya ile Türkiye liderleri arasındaki anlaşmaların yerine getirilmesiyle mümkün

Lavrov: İdlib’de çözüm, Rusya ile Türkiye liderleri arasındaki anlaşmaların yerine getirilmesiyle mümkün
Tarih: 03.03.2020 - 15:42
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib’deki sorunlarının çözümünün Rusya ile Türkiye liderleri arasında varılan anlaşmaların yerine getirilmesi ile mümkün olduğunu ifade etti.

Basın toplantısında konuşan Lavrov, “Terörle mücadeleyi keserek göçmen sorununu çözmeye yardım edemeyiz. Sorunların çözümü Rusya ile Türkiye liderleri arasında Eylül 2018’de İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesine yönelik varılan anlaşmaların uygulanmasıyla mümkün” dedi.

“Ne yazık ki bu anlaşmalar hayata geçirilmiyor” diyen Lavrov, açıklamasına “Putin ve Erdoğan arasında bu hafta gerçekleştirilecek görüşmenin durumu değiştirmesini ve üzerinde çabaladığımız şeyin gerçekleşmesi yönünde ilerleme kaydetmemizi sağlamasını umuyorum” sözleriyle devam etti.

Avrupa Birliği için göçmen sorununun ne kadar zorlu olduğunun farkında olduklarını kaydeden Lavrov, sorunun çözümü için katkı sağlamaya çalışacaklarını, ancak Avrupa’dan gelen bazı çağrılarda olduğu gibi, terörle mücadeleyi keserek göçmen krizine katkı sunamayacaklarını vurguladı.

‘Rusya her konuda anlaşmaların yerine getirilmesinden yana’
Lavrov, “Rusya, prensip olarak her türlü dış politika meselesinde ve başka meselelerde anlaşmaların yerine getirilmesinden yana. Bu, Ukrayna krizi için de, Suriye krizi için de tam olarak böyle. Öncellikle de teröristler orada hüküm sürmesin diye, bir buçuk yıl önce Türk meslektaşlarımızla İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki sorunların çözümü konusunda anlaştıklarımız için geçerli” dedi.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları