loading
close
SON DAKİKALAR

Malatya'da AKP'li adayın yeğeninin saldırısı sonucu iki Saadet Partili sandık görevlisi öldü

Malatya'da AKP'li adayın yeğeninin saldırısı sonucu iki Saadet Partili sandık görevlisi öldü
Tarih: 31.03.2019 - 11:20
Kategori: Gündem

Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy verme işlemi sırasında çıkan kavgada 2 Saadet Partili sandık görevlisi, AKP'li adayın yeğeni tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. SP lideri Karamollaoğlu, "Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" diyerek olaya tepki gösterdi.

DHA'nın aktardığına göre olay, saat 10.30 sıralarında Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu'na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tabancayla vurulan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş, yaşamını yitirdi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı. 2 kişinin cansız bedenleri, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede geniş güvenlik önlemi alındı.

KARAMOLLAOĞLU: 2 PARTİLİMİZ AK PARTİ ADAYI TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Olaya ilişkin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi. Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" diyerek tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, "Bu elim hadisede hayatını kaybeden kardeşlerimiz Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'a Allah'tan rahmet acılı ailesine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Uğrunda mücadele ettiğimiz değerler; verdiğimiz kayıplar, yapılan saldırılar, atılan iftiralar ile kaybedilmez bu yanlışları yapanlara benzeyince kaybedilir. Bu sebepten dolayı buradan herkesi itidalli davranmaya davet ediyorum" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları