loading
close
SON DAKİKALAR

'Malatya'nın Sivas olmasına izin vermeyeceğiz'

'Malatya'nın Sivas olmasına izin vermeyeceğiz'
Tarih: 30.07.2012 - 18:41
Kategori: Sendika

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Malatya Doğanşehir'in Sürgü Beldesinde Alevi yurttaşlara yönelik yapılan faşist saldırılara ilişkin açıklama yaptı...

Ekici yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'da "Evli" ailesi ile ramazan davulcusu Mustafa Evşi arasında sahur vakti çıkan tartışma sonrasında toplanarak, Alevi ailenin evini taşlayan, ırkçı sloganlar atan kalabalık bir grubun, linç girişiminde bulunduğu ve ailenin beldeyi terk etmesini istediğini belirterek, bölgede ciddi bir gerginliğin olduğunu söyledi.

Malatya'daki olayın münferit bir olay olmadığını belirten Ekici, "Bu coğrafyada acı, kan ve gözyaşından beslenenler, onları koruyup kollayanlar her zaman olmuştur. 

Daha önce Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta yaşananlar ortadadır. Sivas'ın yarası hala kanamaktadır. 'İşte cehennem ateşi böyle bir şey' diyerek, tekbir sesleri içinde 35 aydınımızı yakanlarla, Malatya'da alevi ailenin evinin önünde sahura kalmayacaklarını bile bile davul çalan, sonrada milleti galeyana getirenlerin, evi taşlatanların arasında bir fark yoktur" dedi.

Türkiye'yi tek kimlik, tek inanç, tek siyasal görüş ekseninde tek bir kalıba sokmak isteyenlerin, bu ülkenin tarihini bilmeyenler olduğunu söyleyen Ekici, "Bugün en ufak demokratik tepkiyi bile en ağır suçlarla cezalandıranlar, katillerin, linççilerin, insan olma onurunu yitirenlerin sokaklarda cirit atmasına, insanların evlerini taşlanmalarına izin vermektedirler. Üstüne üstük evleri taşlananların yaşadıkları yeri terk etmeleri istenmektedir" dedi. Ekici sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer AKP bu olaylara karşı gerekli tedbirleri almaz, daha büyük olaylara kapı aralanırsa bunun sorumlusu siyasal iktidar olacaktır. Faşizmi hoş görmek onun karanlığına ortak olmaktır. Malatya'nın Sivas olmasına izin vermeyeceğiz!"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları