loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: Ekonomik kalkınma olmadan Ankara kalkınmaz

Mansur Yavaş: Ekonomik kalkınma olmadan Ankara kalkınmaz
Tarih: 01.03.2019 - 13:17
Kategori: Siyaset

CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı Yavaş, Ankapark projesine dünyanın parasının harcandığını ancak Ankaralı üreticiden bir cıvata bile alınmadığını belirterek, “Sözleşmeli üretimle Ankaralı’nın bitkilerini alacağız. Tarıma büyük önem veriyoruz. Ekonomik kalkınma olmadan Ankara kalkınmaz” dedi....

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında vatandaşlarla buluşmalarına devam ediyor. Kastamonu Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği toplantıya katılan Yavaş, daha sonra Beypazarı Karaşar Saray Köyü Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Kastamonu Dernekleri Federasyonu’nun Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe katılan Yavaş, Ankara’da yaşayan Kastamonuluların sorunlarını dinledi, kendi projelerini anlattı.

Yavaş, ardından Beypazarı Karaşar Saray Köyü Derneği’nin düzenlediği toplantıda hemşehrileriyle bir araya geldi. Yavaş, Saray Köylülerin her zaman kendisine destek verdiğini söyleyerek herkese teşekkür etti.

Yavaş, hemşerilerine kendisini Beypazarı Belediye Başkanlığı’ndan tanıdıklarını hatırlatarak, “Beypazarı’nda yapılanları küçümsüyorlar. ‘Bunu mu yapmışlar? Hani nerede bu insanlar?’ diyor ama oradan geçiyor Kayserili arkadaşımız” dedi.

Özhaseki’nin kendisine yönelik, “Verdiği sözlerin hiçbirini yapmadı” iddialarını hatırlatan Yavaş, “Kendisi ‘Ben verdiğim sözlerin hepsini yaptım’ diyor. Gençlerimizin hepsi internet kullanıyor. Girin bakın, Kayseri’ye deniz getireceğim demiş, Şehr-i Derya diye bir proje yapmış, Kayserili’ye sorun ‘Nerede bu proje?’ diye. Central Park yapacağım demiş, o da ortada yok. Daha önemlisi Kızılırmak’ı Kayseri’den geçireceğim demiş. Ama Kızılırmak razı olmamış” dedi.

“BEYPAZARI’NA 500 BİN TURİST GETİRMESEYDİM, SİZ 1 BUÇUK MİLYON TURİST HAYALİ KURAMAZDINIZ”

Beypazarı’na 500 bin turist gelmediği iddialarına da değinen Yavaş, “Kendisi projemin olmadığını iddia ediyor, bütün sözlerini de tuttuğunu söylüyor. Küçümsüyor, ‘Yok o kadar turist gelmiyor’ diyor. Sizler en yakın tanığısınız. Benden önce bir tek turist gelmezken, ben bıraktığımda beş yüz bin turist vardı. Ben bıraktığımda 30 bin nüfusu vardı Beypazarı’nın onun 100 katından fazla turist getirmişim. Kayseri’nin nüfusu kaç? İmkanları nasıl? Açın bakın Kayseri’ye kaç tane turist gitmiş? Benden sonraki belediye başkanı yılda 1 buçuk milyon turist hedefliyor, eğer ben bıraktığımda 500 bin turist gelmeseydi oraya 1 buçuk milyon turisti kimse hayal edemezdi. Yapılanları karalamayın, örnek alın. Herkes geldi örnek aldı bizi… Şimdi de daha iyisini Ankara’mız için yapacağız. Londra ve Paris ile yarışacak bir Ankara yapacağız” diye konuştu.

“ANADAN DOĞMA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI NEREDEN BULACAKSINIZ?”

Özhaseki’nin, “Büyükşehir için tecrübe lazım” sözlerine değinen Yavaş, şöyle konuştu: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda bir günlük belediye başkanlığı yoktu. Gökçek, ilçe belediyesinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Özhaseki de küçük bir belediye başkanıyken, geldi büyükşehire aday oldu. Anadan doğma büyükşehir belediye başkanı nereden bulacaksınız, Allah aşkına… Biz üçüncü kez aday olduğumuz için Ankara’nın bütün köy ve ilçelerinin dertlerini, sorunlarına kadar hepsini biliyoruz. Ankaralı bu sefer hemşehrisine sahip çıkacak, kendisinin dertlerini, taleplerini bilen insanı seçecek. Asıl anket halkın kendisidir. Biz sokağa çıkıyoruz, onlar sokağa da çıkmıyor, salon toplantıları yapıyorlar hep. Sokağa çıksalar vatandaşın derdini anlayacaklar.”

“Suya yönelik söylemlerinden sonra suya gelen indirime proje değil diyorlar” diye konuşan Yavaş, “Geldi mi faturalarınız? İndi mi yarıya faturanız?“ diye sordu. Bu sorunun üzerine salondaki hemşehrileri, büyük bir coşku ve tezahüratla Yavaş’a destek verdiler.

“EKONOMİK KALKINMA OLMADAN ANKARA KALKINMAZ”

Yavaş, Ankapark projesine dünyanın parasının harcandığını ancak Ankaralı üreticiden bir cıvata bile alınmadığını söyledi. Ankara’yı kalkındıracağını söyleyen Yavaş, “Bitkileri yurt dışından ya da şehir dışından getirmeyeceğiz. Sözleşmeli üretimle Ankaralı’nın bitkilerini alacağız. Hayvancılığı destekleyeceğiz. Tarıma büyük önem veriyoruz. Kızılırmak suyunu Gölbaşı ile Bala arasında sulu tarım yapmak için kullanacağız. Ekonomik kalkınma olmadan Ankara kalkınmaz” diyerek kendi projlerini anlattı.

“KORUMA ORDUSU İLE GEZMEYECEĞİM”

Yavaş, herkesin siyasi kimliğine saygı duyacağını belirterek, “Ben koruma ordusu ile gezmeyeceğim. İnsanları ayırmayacağım, kimseyi karşıma almayacağım. Eğer siz insanları ayırır, onların siyasi kimliğine saygı duymazsanız böyle koruma ordusu ile gezersiniz” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları