loading
close
SON DAKİKALAR

Metiner ve Soylu arasındaki FETÖ tartışması büyüyor

Metiner ve Soylu arasındaki FETÖ tartışması büyüyor
Tarih: 19.07.2020 - 14:35
Kategori: Siyaset

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında başlayan tartışma sürüyor.

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan tartışma büyüyor.

Mehmet Metiner, dün akşam CNN TÜRK'te katıldığı programda "FETÖ’cüler göreve getiriliyor" demiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yayına bağlanarak "Ben FETÖ mücadelesinin nasıl yürüdüğünü bilen insanlardan bir tanesiyim. Bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben hükümetimizin politikalarını yürüten bir insanım. Bu laflar benim ağrıma gider. Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın elimizden isimler var demesini de kendime hakaret kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Metiner ise, Soylu'nun yayından ayrılmasından sonra Soylu'ya tepki göstermiş, "Biz onurumuzu sokkata bulmadık. Biz şamar oğlanı mıyız? 'Ben risk içinde yaşıyorum' diyor. Biz el bebek gül bebek mi büyüdük? 60 yaşındayız, kimsenin bizi azarlamasına izin vermeyiz. Böyle bir siyaset, böyle bir dava anlayışı, böyle bir hükümet anlayışı olamaz" demişti.

İki isim arasındaki tartışma bugün de sosyal medya üzerinden devam ediyor.

Mehmet Metiner, "Cumartesi akşamı CNN Türk’te katıldığım programda asla partimi ve hükümetimi eleştirmedim. Tam tersine her zamanki gibi yüreklice savundum" diyerek bir açıklama yaptı. Metiner, "İçişleri Bakanlığı doğası gereği terörle mücadele eden bir bakanlıktır. Hiçbir bakanın 'terörle şöyle mücadele ediyorum, ölüm riskiyle karşı karşıyayım' deme, kendisini dokunulmaz kılma hakkı yoktur" dedi.

Metiner'in açıklaması şöyle:
 

Soylu'dan Bakara sureli yanıt
Süleyman Soylu ise Twiter hesabından Metiner'in paylaşımını alıntılayarak Bakara sureisini 10. ayetiyle yanıt verdi.Soylu, "Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır" ifadelerini kullandı.

Metiner: İçimizden görünen birilerinin itibar suikastlerine de alışacağız
Metiner Metiner ise Soylu'nun paylaşımını ardından bir tweet daha attı. Metiner, "PKK ve FETÖ canibinden yapılan itibar suikastlerine alışıktık. İçimizden görünen o birilerininkine de alışacağız anlaşılan. Fitnecilerin oyununa gelmeyeceğiz. Allah var, gam yok. Allah bize yeter. Sabır Bismillah" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları