loading
close
SON DAKİKALAR

Mevlüt Uysal, akrabalarını da Büyükçekmece’ye seçmen olarak taşımış!

Mevlüt Uysal, akrabalarını da Büyükçekmece’ye seçmen olarak taşımış!
Tarih: 13.04.2019 - 17:45
Kategori: Siyaset

Büyükçekmece’de kaybettiği seçim sonrasında “taşıma seçmen” iddiasını bahane gösteren Ak Parti Adayı Mevlüt Uysal’ın bizzat kendisinin seçmen taşıdığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, seçim yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada “taşıma seçmen” olayını gündeme getirmişti. Ancak seçmen kayıt listeleri incelendiğinde Uysal’ın birinci dereceden akraba ve yakınlarının seçim için Büyükçekmece’ye taşıma seçmen olarak kaydırıldığı görülüyor. Mevlüt Uysal ile aynı soyadı taşıyan akrabalarının Mimaroba, Fatih, Bahçelievler, Mimarsinan Merkez, mahallerinde seçmen olarak görüldüğü ve bu mahallelerdeki sandıklarda oy kullandıkları ortaya çıktı.

Başakşehir ve Fatih’ten taşıma seçmen

Daha önce CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da, Büyükçekmece'deki seçmen taşıma iddialarına yönelik bir açıklama yapmıştı. Karabat, "Büyükçekmece'de olan seçmen hareketlerinde dikkat çeken hareketler ve isimler söz konusu. "Mesela Büyükçekmece'ye Fatih'ten ve Başakşehir'den gelen seçmenler söz konusu. Bu seçmenler arasında AKP'ye ve Mevlüt Uysal’a yakın isimler var" demişti.

Karabat, "Seçmen listelerinin askıya çıktığı 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece seçmen listelerine N.E, H.S ve K.Ş gibi isimler eklendi. Bu isimler geçmişte Mevlüt Uysal'ın da yönetimin de yer aldığı Sıcak Yuva Vakfı'nın hala yönetiminde bulunan isimler. Bu isimler Mevlüt Uysal Başakşehir Belediye Başkanı iken biri belediye başkan yardımcısı, diğeri Başakşehir Spor Yönetim Kurulu Üyesi, diğeri de Fatih'te Kızılay Yönetim Kurulu üyesi. İsimlere internetten araştırıldığında rahatlıkla bu bilgi teyit edilebilir" mesajını paylaştı.

Özgür Kartabat ayrıca, "Mevlüt Uysal'a bu kadar yakın olan isimler, ne hikmetse 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece’de aynı adrese taşınmışlar. Söz konusu adreste kayıtlı 11 seçmen görünüyor! Birisi Bakırköy’den, biri Başakşehir’den diğeri de Fatih’ten gelmiş görünüyor" ifadelerini kullandı.

İGDAŞ l müdürü nüfus müdürü ile aynı evde mi yaşıyor?

CHP, Büyükçekmece Nüfus Müdürü Mehmet Mutlu’nun Pınartepe mahallesindeki evinde de İGDAŞ Genel Müdürü Abdulkerim Sılkım ve ailesinin seçmen olarak görüldüğünü ortaya çıkartmıştı. AK Parti adayı Mevlüt Uysal’ın kendisine yakın yüzlerce ismi Büyükçekmece’de seçmen olarak kaydettirdiği ileri sürülüyor.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları