loading
close
SON DAKİKALAR

MHP'den 'siyasi ayak' çıkışı: Halen tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır

MHP'den 'siyasi ayak' çıkışı: Halen tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır
Tarih: 14.07.2020 - 15:09
Kategori: Siyaset

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisine yakın Türkgün gazetesinde verdiği röportajda FETÖ’ye ilişkin, “Siyasi ayağın halen daha tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır” dedi.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Fethullahçı yapılanmanın (FETÖ) siyasi ayağına ilişkin, partisinin ittifak ortağı AKP’yi rahatsız edecek bir iğnelemede bulundu.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 4’üncü yıldönümünde MHP’ye yakın Türkgün gazetesine konuşan Feti Yıldız, “Siyasi ayağın halen daha tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır” ifadelerini kullandı.

Yıldız, “Darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Darbe girişimine katıldığı tespit edilen birçok hain yargılandı ve ceza aldı. Hainlerin aldığı cezalar vatandaşın yüreğine biraz olsun su serpmiş midir?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

‘SİYASİ PARTİLERE SIZDILAR’

“Bu çete, devlet ve toplum hayatımızı sarmalamış, TSK, yargı, emniyet, kamu kurum ve kuruluşları, basın ve yayın organları, sosyal medya, üniversiteler ve eğitim kurumları, iş dünyası, siyaset kurumu ve siyasi partilere sızmıştır. Yargı alanı, FETÖ terör örgütünün en çok önem verdiği yapılanmalarından biri olmuştur. Örgüt mensubu hâkim ve savcılar, konumlarını bir silah gibi kullanarak yüz binlerce insanımıza telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaşatmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 4 bin 500’ün üzerinde hâkim ve savcı meslekten ihraç edilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılıkları 100 binin üzerinde soruşturma yürütmüştür. Bugüne kadar açılan 289 darbe girişimi davasından 275’inde karar verildi, 14 dava ise halen devam etmektedir. Sona eren davalarda 4 bin 130 sanık hakkında mahkûmiyete hükmedilmiştir. Bunların 1.315’i ağırlaştırılmış müebbet, 1.217’si müebbet, geri kalan 1.598’i ise süreli hapis cezasıdır. FETÖ’cüler ihanetlerinin ve döktükleri kanların hesabını vermekte, kararlar milletimizin vicdanını rahatlatmaktadır.

Ancak siyasi ayağın halen daha tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır. Yurtta Sulh Konseyinin askeri kanadı bellidir. Ancak sivil, siyasi ve bürokrasi kanadı henüz deşifre edilememiştir. Darbe girişimi başarılı olsaydı ülkeyi yönetecek olanlar kimlerdi bu sorunun cevabı bulunmalıdır.”

MUHALEFETİN ÖNERGESİNİ AKP-MHP REDDETMİŞTİ

Bu arada, FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda İYİ Parti tarafından 19 Temmuz 2018’de TBMM Başkanlığı’na sunulan FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi, AKP'li ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Teklifin reddedildiğini İYİ Parti Grup Başkan Vekili Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabından duyurarak "FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasına dair verdiğimiz araştırma önergemiz Ak Parti oylarıyla reddedildi. Seçim meydanlarında atılan onca iftiranın hilafına iktidardaki arkadaşlarımızın bu tutarsızlığını da aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz” demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları