loading
close
SON DAKİKALAR

MHP'li başkandan olimpiyat vizesi alan A Milli Kadın Voleybol Takımı için skandal paylaşım

MHP'li başkandan olimpiyat vizesi alan A Milli Kadın Voleybol Takımı için skandal paylaşım
Tarih: 15.01.2020 - 10:05
Kategori: Siyaset

Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımının Tokyo’ya gidecek olmasına ilişkin sosyal medya hesabından önceki gün skandal bir paylaşım yaptı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri final mücadelesinde Almanya’yı 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Avrupa ikinciliğinin ardından Hollanda’da düzenlenen elemelerde de tarihi bir başarıya imza atan Filenin Sultanları, 2012’nin ardından tarihinde 2. kez olimpiyat oyunlarına katılma hakkını elde etti.

Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımının Tokyo’ya gidecek olmasına ilişkin sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Şahin paylaşımında, “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” şeklinde yazdı. Başkan Şahin kendisini, “Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz” diyerek savundu. 

‘İSLAM ÜLKESİNDEYİZ’
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın
telefonla ulaştığı başkan Şahin söz konusu paylaşımın kendisine ait olduğunu kabul ederek, “Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” dedi. 

MHP'nin Şahin'le ilgili soruşturma başlattığı ve savunmasını istediği öğrenildi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları