loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır'da tutuklu TRT muhabirinden “Beni kurtarın” tweeti

Mısır'da tutuklu TRT muhabirinden “Beni kurtarın” tweeti
Tarih: 30.09.2013 - 11:41
Kategori: Dünya

Mısır’da tutuklu TRT muhabiri Metin Turan’ın Twitter hesabından uzun aradan sonra ilk mesajlar atıldı...

Türkiye'den gelen bir akrabası vasıtasıyla mesajları gönderdiğini belirten Turan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na da seslenerek kurtarılmasını istedi. 44 gündür hapishanede bulunduğunu yazan Turan, esir gibi tutulduğunu ve hapishane şartlarının çok ağır olduğunu ifade etti.

Hapishanede yakında açlık grevi başlayabileceğini aktan Turan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na da seslenerek, “Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın.” dedi.

Turan, Twitter’deki son mesajında ise Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri gibi müttefikleri ile temasa geçerek kendisini kurtarabileceğini söyledi.

Turan'ın hesabından atılan o tweetlerin tamamı ise şöyle: "Sevgili dostlarım, merhabalar. Bana dua eden herkese teşekkür ederim. Size Türkiye'den gelen akrabam kanalıyla ulaşıyorum. Allah'ıma sonsuz şükürler olsun, çok şükür iyiyim. Sağlığım yerinde. Hapishane şartları çok kötü. 44 gündür hapishanedeyim. Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik koğuşta 36 kişi beton üzerinde yatıyoruz. 2 tuvalet var banyo yok. Sayın Dışişleri Bakanım A. Davutoğlu, tutukluluk süresi uzatılması halinde burada açlık grevi başlayacak. Hapishane karışabilir. Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın. Türkiye'nin müttefik dostları yok mu? Birleşik Arap Emirlikleri ile temasa geçerek beni serbest bırakabilirler."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları