loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce'den Erdoğan'a: MİT'in adını değiştir, 'Muharrem'i İzleme Teşkilatı' yap; yazık yazık memleketin haline bakın

Muharrem İnce'den Erdoğan'a: MİT'in adını değiştir, 'Muharrem'i İzleme Teşkilatı' yap; yazık yazık memleketin haline bakın
Tarih: 13.06.2018 - 16:34
Kategori: Siyaset

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 24 Haziran seçimleri kapsamında Giresun'da halka seslendi.

Muhurrem İnce'nin konuşmasından önee çıkanlar şöyle:
 
Sınavlardan ücret alınmayacak, çocukları iyi yetiştireceğiz. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Size söz veriyorum gençler; Hiçbirinizi tarikat yurtlarına mahkûm etmeyeceğim. Cumhurbaşkanı seçildiğimde 48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım. 1 milyar doları medya patronuna veriyor, o parayı 100 bin fındıkçıya 45’er bin lira olarak verebilirdik.

Ülkenin ekonomisini toparlayacağız. OHAL’i kaldıracağız. Kamuda bürokratların dünya görüşü ile değil, liyakati ile ilgileneceğiz. Kamu ihale kanununu 180 kez değiştirip hırsızlık yapmayacağız.

Dünyadaki fındığın yüzde 75’inin sen üret fiyatını dışarda belirlesinler. Zeytin yağını dökme alıyorlar markalayıp bize satıyorlar.  Hemen 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olursam fındık 15 lira olacak. Ekonomiyi büyüteceğiz. 4 milyon Suriye’de 40 milyar dolar harcadıysan parayı da oradan bulacağım.

Deniz ulaşımı yok, balıkçılığı geliştireceğiz meralar bom boş duruyor. Her yer mera, hayvanlar Uruguay’dan geliyor.

Her 100 kadından  32’si çalışıyor. Bunu iki katına nasıl çıkarırız? Kadın çocuk yüzünden çalışamıyor. Çocuk bakımını üzerinden alırsak çalışma hayatına atılacak.  Arkadaşın biri de millet kıraathanesi açıyor. Ben çocuklarınıza kep giydireceğim o kek yedireceğim diyor. Bu milletin bedava keke ihtiyacı yok işe aşa ihtiyacı var. Piyasalara güven vereceğiz. Önce 81 milyon inanacak sonra dünya inanacak.

Türkiye’nin ağır sorunlarını yorgun adam çözemez. Taze kana ihtiyaç var. Eğitim tarım sanayi sorunlu…

865 milyar dolar 15 yılda vergi topladılar 60 milyar da özelleştirmeden geldi,  300 milyar dolar borç aldılar paranın üstü nerede?

1. köprüyü Demirel 2. köprüyü Özal 3. köprüyü Erdoğan yaptı.  Bayramda Demirel’in yaptığından ücretsiz Erdoğan’ın yaptığından parayla geçeceksiniz. Erdoğan’ın köprüsündenden 114 lira gidiş 114 liraya geliş. Ben milletin gönlüne köprü kurmaya çalışıyorum.

Diyarbakır’da Türk bayraklarıyla miting yaptık. Diyor ki hiç Türk bayrağı yoktu diyor be Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz. İstihbarattan sordum diyor. Sen darbeyi eniştenden öğrenmiş adamsın. Ne istihbaratı. Sen nasıl böyle bir şey diyebilirsin. Sen daha yaverini seçememişsin bana çamur atıyor. MİT’in adını değiştir Muharrem’i İzleme Teşkilatı yap. Yazık yazık memleketin haline bakın.

Gençlerin yüzde 20’si işsiz. İş kötü, döviz aldı başını gidiyor. Ben seninle ekonomiyi tartışmak istiyorum. Baş başa. İsteğin TV’de seninle milletin karşına geçmek istiyorum.

1999 yılında Yalova’da deprem oldu. Hükümet deprem vergisi koydu. Hala deprem vergisi ödüyorsunuz. Musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Elektrik 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Böyle bir devlet olur mu? Yok 3 çocuk 5 çocuk yap. Onun görevi kaç yapılacağını söylemek değil. Ben çocuk bezindeki KDV ile ilgileneceğim. Araç kiralamaya 545 trilyon para ödediler. İşte paralar buralara gidiyor.

Erdoğan savaş ekonomisi uygulasın. Biz barış ekonomisi uygulayacağız.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları