loading
close
SON DAKİKALAR

Nasrallah: Suriye'de zaferimiz çok yakın

Nasrallah: Suriye'de zaferimiz çok yakın
Tarih: 17.02.2014 - 15:11
Kategori: Dünya

Nasrallah 'Biz Suriye'ye girmeseydik, Suriye Afganistan olurdu' dedi

Nasrallah Suriye'de bulunmalarının gerekçesini anlattı.

Hasan Nasrallah, öldürülen Hizbullah komutanlarını anma etkinliğinde örgüte yakın Menar kanalında yaptığı konuşmada Hizbullah'ın Suriye'deki varlığını savundu.

Hizbullah'ın Genel Sekreteri Nasrallah, cihatçı silahlı grupların Lübnan sınırındaki bölgeleri ele geçirmeye çalıştığını ve bu nedenle Suriye’de Beşar Esad’ın yanında savaşa katıldıklarını söyledi.

"Eğer silahlı gruplar Suriye’ye hakim olsaydı manzara nasıl olurdu? Rakka, Deyr Ezzor ve İdlib’in kuzeyindeki Afganistan manzarası bütün ülkeye hakim olacaktı. Bu gruplar bütün Suriye’ye hakim olsaydı Lübnan’ın geleceği ne olurdu?" diyen Hizbullah lideri savaşa girerek bu grupların projelerini boşa çıkardıklarını ifade etti..

Hizbullah, geçen yılın nisan ayında Suriye’deki varlığını kabul etmişti. Hizbullah’ın Suriye’deki savaşa katılması Lübnan’da büyük tartışmalara ve gerginliğe sebep oldu.

Nasrallah, kasım ayında yaptığı konuşmada Suriye’de kalış sebeplerinin Lübnan ve Filistin’i savunmak olduğunu ve ihtiyaç oldukça kalmaya devam edeceklerini söylemişti.

Hizbullah'ın Suriye'de savaşa katılmasının ardından Lübnan’da başkent Beyrut’un güneyi başta olmak üzere birçok Hizbullah hedefine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıları üstlenen gruplar bunun Hizbullah’ın Suriye’de savaşmasına bir cevap olduğunu söylemişti.

Nasrallah konuşmasında komutanlarının öldürülmesinden İsrail’i sorumlu tuttu.
YURT

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları