loading
close
SON DAKİKALAR

Obama: Artık dinlemeyeceğiz

Obama: Artık dinlemeyeceğiz
Tarih: 18.01.2014 - 14:07
Kategori: Dünya

ABD Başkanı Obama, dinleme skandallarıyla gündeme gelen NSA'ya yönelik reformlarını açıkladı...

ABD Başkanı Barack Obama, bundan böyle müttefik ülke liderlerinin dinlenmeyeceğini söyledi.

Obama, ABD Adalet Bakanlığı'nda yaptığı konuşmayla Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı NSA'nın istihbarat takibi yöntemlerine dair planladığı reformları açıkladı.

Obama, bugün yayımladığı yeni Başkanlık talimatıyla, ABD'nin istihbaratı sıradan insanların e-postaları ya da telefon görüşmelerini ayrım gözetmeksizin takip etme değil, sadece meşru ulusal güvenlik amaçlarıyla kullanacağını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Dünya liderlerinin dinlenmesi skandalına da değinen Obama, istihbarat camiasına, "Zorlayıcı bir ulusal güvenlik maksadı olmadıkça, ABD'nin yakın dostları ve müttefiklerinin devlet ve hükümet başkanlarını iletişimlerinin izlenmeyeceği" yönünde net talimat verdiğini kaydetti.

ARTIK İZLEMEK YERİNE...
Obama, "Yakın dostlarımız ve müttefiklerimizin de bir konu hakkında ne düşündüklerini öğrenmek istediğimde, izleme yöntemlerine başvurmak yerine, telefon elime alıp onları arayacağını bilmeye hakları var" diye konuştu.

Eski NSA sistem analisti Edward Snowden, basına sızdırdığı belgeler skandala yol açmıştı.

ABD'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında olduğu çok sayıda devlet liderini dinlediği de ortaya çıkmıştı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları